دلگرم
امروز: سه شنبه, ۱۱ مهر ۱۴۰۲ برابر با ۱۷ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۳ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی
عوارض قرص های ضد جوش راکوتان
70
زمان مطالعه: 7 دقیقه
عوارض قرص های ضد جوش راکوتان:با عوارض قرص های ضد جوش راکوتان بیشتر آشنا شوید با دلگرم همراه باشید تا راجع به عوارض قرص راکوتان بیشتر بدانید.

با عوارض قرص های ضد جوش راکوتان بیشتر آشنا شوید

با دلگرم همراه باشید تا راجع به عوارض قرص راکوتان بیشتر بدانید.

عوارض راکوتان

عوارض راکوتان

خیلی از کسانیکه جوش دارند و داشتند وبه پزشک متخصص پوست حداقل دو بار برای درمان جوش مراجعه کردند لااقل با نام این قرص اشنا هستند ، والبته بعضی یا بسیاری از مراجعین در مورد استفاده این قرص ترس و هراس دارند ونگران عوارض هستند وعلت این ترس به چند دلیل است اول اینکه گاها که مراجعین با نسخه پزشک به داروخانه مراجعه میکنند مسئول داروخانه شخص را میترساند

که مثلا چرا دکتر شما این قرص را تجویز کرده ؟ این قرص عوارض زیادی دارد .


همچنین در خیلی موارد که مراجعه کننده نسحه پزشک را به مرکز بیمه برای تایید نسخه میبرد ( چون دارو گران است کسانی که دفترچه بیمه دارند قبل از مراجعه به داروخانه باید نسخه توسط قسمت تایید نسخ در بیمه تایید شود )

مسئول قسمت تایید نسخه که معمولا یک داروساز ویا یک همکار محترم پزشک عمومی است شخص را از عوارض این قرص میترساند وعلت اصلی ان هم اینست که بیمه ها باید 70 درصد مبلغ دارو را بپردازند لذا به نوعی میخواهند مراجعه کننده را از دریافت این دارو منصرف کنند . واز ان بدتر مردم عادی که پزشک هم نیستند هر گاه کسی را که این قرص را مصرف میکند می بینند به علت تبلیغات سو ، وعدم اشنایی حسابی شخص مصرف کننده را میترساند که مثلا این قرص چیه میخوری کبدت را از کار می اندازه و چه وچه ..........

این دارو از طریق كاهش چربی پوست (وادار كردن غده های چربی پوست به كم كردن تولید چربی) باعث كم شدن آكنه در پوست می شود / این دارو عوارضی دارد. لذا نباید آن را به صورت خودسرانه مصرف كرد.

عوارض چشمی شامل خشكی چشم، كدورت قرنیه و كاهش دید شب كه معمولاً با قطع دارو بهبود می یابد، خشكی لب كه مهمترین عارضه آن است و با استفاده از كرم های چرب كننده رفع می شود، خشكی دهان و بینی كه می توان از قطره چشمی و كرم داخل بینی استفاده كرد از مهمترین عوارض راكوتان است.

روآکوتان می تواند منجر به بروز افسردگی، سایکوز و به صورت نادر تفکر خودکشی یا مبادرت به خودکشی شود. مکانیسم این وقایع هنوز شناخته نشده است. چنانچه این علایم، حین روآکوتان تراپی آشکار شوند، تنها قطع دارو کافی نیست و باید ارزیابی بیشتری صورت گیرد.

عوارض راکوتان

تأثیر دارو راکوتان روی پوست

در هفته‌های آغازی درمان احتمالآ جوش های شما شدیدتر می‌شود. این به خاطر آنست که در ابتدا پوست در مقابل دارو واکنش نشان می‌دهد و با تولید چربی بیشتر سعی در تعدیل شرایط دارد که افزایش ترشح چربی منجر به تولید جوش های بیشتر می‌گردد. در این باره نگران نباشید. این امر نشان دهندۀ آنست که دارو مؤثر واقع شده است.

پس از این (حدودآ از هفتۀ سوم به بعد) میزان آکنه بطور شگفت آوری کاهش می‌یابدو این بهبودی حتی پس از پایان یافتن دارو نیز ادامه پیدا می‌کند.

توصیه‌های طول درمان جوش با راکوتان

* اگر در طول درمان حامله شدید، فورآ دارو را قطع نموده و پزشک خود را در جریان قرار دهید.توصیۀ من اینست که در طول در از داروهای پیشگیری کننده استفاده کنید.
* در طول درمان همواره با جلسه‌های منظم پزشک را از حال خود مطلع کنید.همچنین سطح کلسترول خون نیز باید بطور ماهیانه آزمایش شود.
* بدون مشورت پزشک دارو را قطع نکنید و میزان مصرف را نیز تغییر ندهید.
* دارو را در موارد مشابه مصرف نکنید و مصرف آنرا به دیگران توصیه نکنید.
* بدون مشورت پزشک هم‌زمان از داروهای دیگر استفاده نکنید.
* در طول دورۀ درمان و یک ماه پس از آن از اهدای خون اجتناب کنید.
* تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید دوری کنید و از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.در طول درمان حساسیت پوست شما نسبت به آفتاب افزایش می‌یابد.
* از کیسه کشیدن پوست اجتناب کنید؛ زیرا به علت حساس شدن پوست احتمال ایجاد گودال (scar) روی پوست افزایش می‌یابد.
* از مصرف مشروبات الکلی در طول درمان خودداری کنید؛زیرا باعث عوارض کبدی خواهد شد.

عوارض راکوتان

عوارض مصرف قرص راکوتان

عوارض چشمی

عوارض چشمی در ارتباط با مصرف راکوتان (ROACCUTANE) شامل: خشکی چشم، کدورت قرنیه، کنژنکتیویت(التهاب ملتحمه)، بلفاریت(التهاب لبه پلکها)، کاهش دید شب و کراتیت(التهاب قرنیه) است که معمولا با قطع دارو بهبود می یابد.


خشکی چشم با مصرف پماد های نرم کننده یا قطره های اشک مصنوعی بهتر می شود. به علت احتمال بروز کراتیت، بیماران مبتلا به خشکی چشم باید پیگیری شوند. بیمارانی که دچار مشکلات چشمی می شوند، باید توشط چشم پزشک باتجربه معاینه شده و قطع دارو مد نظر قرار گیرید.

ممکن است عدم تحمل لنز تماسی بوجود آید که در این صورت لازم است بیمار در طی درمان از عینک استفاده کند.
کدورت قرنیه نیز ممکن است در مصرف کننده گان راکوتان ایجاد شود که بیشتر زمانی دیده می شود که دوز بالای دارو در بیماران با اختلالات کراتینیزاسیون(بیماری های پوسته ریزی دهنده) استفاده شود.

همه بیمارانی که دچار مشکلات چشمی می شوند، باید دارو را قطع کرده و تحت معاینه چشم پزشکی قرار گیرند.

هر دارویی دارای یک رشته فواید و یک رشته عوارض نامطلوب است. رؤاکوتان نیز از این قاعده جدا نیست.

تمام این عوارض در یک فرد دیده نمی‌شود ولی احتمال وقوع هر یک وجود دارد.

* خشکی لب: بارزترین عارضۀ این داروست که با استفاده از کرم های چرب کننده مثل کرم وازلین مرتفع می‌شود.
* خشکی دهان،بینی،چشم:دراین موارد در صورت تمایل می‌توانید از قطره چشمی و کرم داخل بینی استفاده کرد.با توجه به خشکی چشم استفاده از لنزهای چشمی توصیه نمی‌شود.
* خونریزی بینی:معمولآ در هفته‌های دوم یا سوم که خود به خود مرتفع می‌شود.
* درد خفیف مفاصل و ماهیچه ها بویژه زانو
* احساس خستگی و سردرد خفیف
* حساس شدن پوست به آفتاب و آفتاب‌سوختگی

* افزایش ریزش مو: اکثرآ زودگذر ولی در موارد بسیار نادر ممکن است دائمی‌شود.

این عوارض عمومآ ملایم و زودگذرند. اکثر آنها پس از اتمام دورۀ درمان رفع می‌شوند.

***در صورت مشاهدۀ این عوارض فورآ دارو را قطع کنید و پزشک خود را در جریان بگزارید***

* حالت تهوع
* استفراغ
* سردرد شدید و مزمن
* تاری چشم و اختلال در بینایی
* احساس افسردگی شدید

عوارض راکوتان

نشانه‌های افسردگی اینها هستند

احساس غمگین بودن دائمی,بی علاقگی نسبت به کارهایی که قبلآ به آنها علاقه مند بوده اید,خوابیدن بیش از حد و خواب های پریشان, تغییرات اشتها و وزن بدن,احساس اضطراب دائمی, گریز از دوستان و آشنایان,احساس بی حوصلگی همیشگی , احساس پوچی و گناه.

البته نشانه‌های افسردگی همواره در حد زیاد ودائمی افسردگی را اثبات می‌کند.

عوارض جانبی این دارو نباید شما را نگران کند،ممکن است هیچکدام از این عوارض در شما مشاهده نشود.

مواد متشکله

هر کپسول حاوی 20 یا 10 میلی گرم ایزوترتینوئین است و همچنین مواد زیر نیز در آن بکار رفته است:

روغن سویا,موم زرد,روغن نباتی هیدروژنه, ژلاتین, گلیسرول, آب, سوربیتول, مانیتول, نشاسته ذرت فراوری|فراورده‌شده, تیتانیوم دی اکسید و...

در ترکیب رواکوتان قند، گلوتن، ترترزین و دیگر رنگهای شیمیایی بکار نرفته است. در مورد عوارض این دارو میتوان به قرمزی صورت و جای جوشها اشاره کرد که تا چندین ماه بعد از قطع دارو باقی میماند در چند درصد موارد بر روی برخی افراد هیچ اثری ندارد.

در ایران متاسفانه بیشتر پزشکان پوست این دارو را حتی برای موارد جزئی که با انتی بیوتیک هم قابل درمان است تجویز میکنند.از عوارض این دارو تمایل به خود کشی است به خصوص در افرادی با سابقه افسردگی دارند....

عوارض راکوتان



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.1 از 5 (70 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.


۱۲ دیدگاه
شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

بهار | ۴ سال پیش
سلام به همه ی عزیزان
اومدم راه درمان جوش صورت واسه کسانی که پوست خشک دارن بگم
من کسی هستم که با وجود پوست خشک هفت سال درگیر جوش های بزرگ روی صورتم بودم
دکتر ها معتقد بودن که قطعاً پوست شما چربِ که جوش میزنه اما اینطور نبودن
همه شمایی که جوش داره صورتتون رو درک میکنم که خسته شدین
و حالا درمان من بعد از ٧سال:
ماسک های آبرسان روزی دو تا سه مرتبه به مدت ٢٠ دقیقه
_نشاسته +گلاب
_نشاسته ذرت + شیر یا ماست
_آب خیار+زردچوبه+آر
د نخودچی+ لیمو+ ماست
_آرد برنج+ شیر+ عسل
هر ماسکی که آب و رطوبت به صورتتون برسونه
ماها صورت هامون آسیب دیده مراقبت باید ازش بکنیم تا خوب بشه
تا یه هفته ده روز هنوز آکنه های کوچیکی میزنه اما بعدش صورتتون (به شرط آبرسانی همیشگی) صاف ِِ صاااف میشه. امیدوارم همتون صورت زیباتون رو به زوودی ببینید.
0
3
شاهین | ۵ سال پیش
این دارو در دراز مدت اثرات کبدی دارد وباید همیشه گزینه اخر باشد
0
0
sssss | ۵ سال پیش
سلام دوستان منم۱۶سالمه.یک سالی هست که دوره درمانیم تموم شده. با وجود عوارضش اما واقعا ارزششو داشت.بنظرم اگه زیرنظر پزشک باشی اینقد خوردن این قرصا ترس نداره.فقط الان بعضی وقتا جوش میزنم اما ن درحد قبلا
0
1
پاسخ ها:
علی | ۳ سال پیش
سلام از قرص اکوتان استفاده کردی عوارضی نداشت ؟الان جوش داری؟
0
0
فرامرز | ۵ سال پیش
بدون شک راکوتان اصل بهترین و موثرترین داروی ضد جوش میباشد.چند توصیه بعنوان کسی که این دارو رو مصرف کرده خدمتتون میگم.
اولا شخصی که این دارو رو مصرف میکنه باید در شرایط مناسبی باشه، مثلا وزن خوبی داشته باشه،موهای سرش کم پشت نباشه، چربی خونش بالا نباشه.
بدون شک راکوتان داروی موثری هست ولی ممکنه در بعضی افراد تاثیر انچنانی نداشته باشه.در کل برای خلاص شدن از شر جوشها بهترین روش مصرف قرص راکوتان است با تمام خوبیها و بدیهایش.
0
1
آنا | ۵ سال پیش
صورتم جوش زیاد داره بدون نسخه پزشک میخوام راکوتان استفاده کنم
1
1
محمد | ۶ سال پیش
من به هیچ عنوان راکوتان رو به دوستان توصیه نمیکنم.
اینقدر عوارض داره که بعدا نشون میده.
رو من که تاثیر نداشت و جوشام همه ریخت بیرون و جاش روی صورتم موند. موهام و صورتم خیلی چرب میشه و هر روز باید حتما برم حموم. کبدم هم چرب شده.
1
1
مرضیه | ۶ سال پیش
سلام.خدمت تمامی عزیزان.خواهشا اول همه راه ها رو برید بعد اکوتان.پزشکان انسانهایی هستند که داروهایی رو کم میشناسند برای بیماریهایی که کمتر میشناسن وبیمارانی رو که اصلا نمبشناسن تجویز میکنن.به نظرم اول اصلاح مزاج بشید یه حجامت هم بکنید وکبد رو هم پاکسازی بکنید .اگه خوب نشد موارد دیگه.من خودم تمامی کار ها رو کردم اما چون اکنه من شدید بود اکوتان راه چاره شد.تحقیقات زیادی کردم وبا دکتر هم راجع به این قرص بحثم شد ودکتر حسابی از این قرص دفاع کرد.ولی من کوتاه نیومدم وبالاخره گفت 20میلی رو یه در میون بخور.امید خدا .حالا برای جلوگیری از عوارضش هر روز موها مو با روغن زیتون چرب میکنم ووررش رو هم ول نمیکنم تا کبد در امان باشه.
0
2
الهام | ۶ سال پیش
من قبلا از راکوتان استفده کردم پوستم عالی شد حتی تا حدودی منافذ رو هم می بنده نه افسرده شدم نه موهام ریخت فقط کمی لبام خشک شد که اونم اذیتم نمی کنه الانم تا می بینم که باز صورتم می خاد جوش بزنه یه بسته 10 تایی یک روز در میان استفاده می کنم سریع خوب میشه راکوتان باعث چرب شدن کبد میشه واسه همین باید قبلش مطمین شد که کبد چرب نیست با آب فراوان و معده یپر باید خورده بشه نازایی نمیاره ولی تا 1 سال پس از قطع مصرف در صورت بارداری ممکنه بچه ناقص بشه من واقعا راضی هستم ممنون از سایت خوبتون
1
2
محمودی | ۶ سال پیش
با سلام به دلگرمیا من 21سالمه و 50 کلیو وزن دارم متاسب این شرایط 180 قرص زاکوتان زمستان سال 91خوردم الان بازم صورتم حوش میزنه به شدت و اینکه کلی هم جای جوش رو صورتمه مو های سرمم به شدت میریزه رفتم دکتر بهم لایه بردار داد و قرص مینکسیلین که هر روز قبل غذا بخورم الان من با این وجود چه کنم؟؟وو
0
0
ریحانه | ۶ سال پیش
سلام من دختری 23ساله هستم.جدیدابه دکتر پوست مراجعه کردم آخه 1سالی هس که صورتم بعد بندکردن جوشهای قرمز میزنه،دکتر بهم گفته منافذ پوستت باز شده و بهم راکوتان و آزیترومایسین داده که1روز درمیون بخورمشون،وقتی از مضرات راکوتان شنیدم خیلی ترسیدم و با اینکه دکترم خیلی تو کارش وارده ولی بهش بی اعتماد شدم،باید چیکار کنم؟؟؟؟؟؟؟؟
0
1
حمید | ۶ سال پیش
من 26 سالمه سال85 صورتی سفید دارم دو دوره راکوتان خوردم(300عدد)تح
ت درمان متخصص با انجام آزمایشات مربوطه.جوشام خوب شد گفت قطع کن،6ماه بعد باز صورتم پر جوش شد+عوارضی که اضافه شده بود(خشکی چشم+ درد شدید عضلات+ریزش شدید مو+خونریزی بینی و هزاران مشکل دیگر) حدود150 عدد دیگه خوردم خوب شد صورتم الان سال93 هست من هنوز جوش تو صورتمه کل موهای سرم ریخته وهنوز گه هنوزه سرم پوست میده > 1 فوتبال ساده نمیتونم بازی کنم.زخم های بدنم دیر خوب میشه /ممنون از دلگرم
0
2
hits