دلگرم
امروز: دوشنبه, ۲۳ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۴ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
شهر باستانی در اعماق دریاچه تیتیکاکا : همه آنچه که باید بدانید
3
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کشف شهر باستانی در اعماق دریاچه تیتیکاکا؛ آمریکای جنوبی : دریاچه تی تی کاکا که به عنوان یک جزیره مصنوعی شناخته می شود، با وجود جاذبه های متعدد و سازه های متنوع خود مکان دنج و بکری برای سفر است.

کشف شهر باستانی در اعماق دریاچه تیتیکاکا؛ آمریکای جنوبی

باستان شناسان در کف دریاچه تیتیکاکا آمریکای جنوبی موفق به کشف تمدنی باستانی و بسیار پیشرفته شده اند. محل این کشف در اعماق دریاچه تیتیکاکا، یکی از مرتفع ترین دریاچه های بزرگ دنیاست که در مرز دو کشور بولیوی و پرو قرار گرفته است. کشف شهر باستانی در اعماق دریاچه تیتیکاکا یکی از بزرگ ترین پروژه های باستان شناسی در دنیاست و پیش بینی می شود کار اکتشاف و استخراج اشیاء تا سال ۲۰۲۰ ادامه پیدا کند.

۵ دقیقه که از شهر تیکینا دور می شوید به دریاچه ای بسیار بزرگ و عمیق به نام تیتیکاکا می رسید که در بین کشورهای پرو و بولیوی قرار گرفته است. این دریاچه از نظر حجم آب و مساحت، بزرگ ترین دریاچه در آمریکای جنوبی محسوب می شود و همچنین مرتفع ترین دریاچه قابل کشتیرانی در جهان هم به شمار می آید. کشف شهر باستانی در اعماق این دریاچه صورت گرفته و در واقع این پروژه از ۱۰ سال پیش آغاز شده است.
در آن زمان کریستوفر دلاره، باستان شناسی از دانشگاه بلژیک به کمک اطلاعات محلی ها موفق به کشف شهر باستانی و تمدن گمشده در اعماق این دریاچه بزرگ شد. از آن زمان تاکنون ۲۴ محوطه باستان شناسی و تاریخی در اعماق دریاچه تیتیکاکا کشف شده اند و اطلاعات ارزشمندی از این تمدن باستانی به ما داده اند.

دریاچه تیتیکاکا

ساخت موزه باستان شناسی

یکی از شگفت انگیزترین محوطه های باستانی مکشوفه در سانتیاگو دو اویلایا (Santiago de Ojjelaya) قرار دارد و دولت بولیوی به تازگی اعلام کرده که قصد دارد برای نگهداری سازه های زیر آب و همین طور بناها و سازه های روی خشکی، موزه ای در این منطقه احداث کند.
پروژه کشف شهر باستانی زیر دریاچه تیتیکاکا طبق برآوردها تا سال ۲۰۲۰ تمام می شود و هزینه ای بالغ بر ۱۰ میلیون دلار در پی خواهد داشت. دولت بولیوی به کمک یونسکو در حال جمع آوری کمک های مالی مورد نیاز برای احداث این موزه است و آژانس همکاری های توسعه بلژیک هم در این راه از آن ها حمایت می کند.

ساختمان این موزه قرار است در دو بخش ساخته شود و در مجموع مساحتی بالغ بر ۹۳۶۰ متر مربع را در بر بگیرد. یک بخش این موزه در نزدیکی ساحل دریاچه قرار خواهد گرفته و اشیاء و آثار تاریخی که از کشف شهر باستانی به دست آمده اند را در معرض نمایش عموم قرار خواهد داد.
بخش دوم هم تا حدودی زیر آب ساخته خواهد شد و امکان تماشای سایت های باستانی و ویرانه های شهر زیر آب را به بازدیدکنندگان می دهد.

شهر باستانی در اعماق دریاچه تیتیکاکا

دیوارهای شیشه ای بزرگ و مستحکم محوطه ای در زیر آب های دریاچه تیتیکاتا ایجاد خواهند کرد و امکان بازدید از ویرانه ها و سایت های باستان شناسی کف دریاچه را به بازدیدکنندگان می دهند. کشف شهر باستانی یکی از باارزش ترین کشفیات در این منطقه است و ساخت این موزه می تواند این کشف ارزشمند را با عموم مردم هم در میان بگذارد و اطلاعاتش را با بقیه به اشتراک بگذارد.

رونق صنعت گردشگری منطقه

بر اساس کانال سفر بولیوی، این موزه به رونق صنعت توریسم و گردشگری منطقه کمک به سزایی خواهد کرد و این منطقه را به مرکزتحقیقاتی، زمین شناسی و زیست شناسی تبدیل خواهد کرد و از این حیث در جهان منحصربفرد خواهد بود. کریستوفر دلاره در مورد کشف شهر باستانی و ساخت موزه ای مربوط به آن می گوید که در طراحی و ساخت این موزه از مولفه ها و المان های معماری باستانی استفاده خواهد شد تا هماهنگی بیشتری با حال و هوای موزه و سایت های باستان شناسی منطقه داشته باشد.

خوزه لویی پاز که مدیر میراث تاریخی وزارت فرهنگ بولیوی است در مورد کشف شهر باستانی و ساخت موزه این طور بیان کرد که بعد از تکمیل و ساخت نهایی موزه، دو نوع ویرانه های تاریخی زیر آبی قابل مشاهده خواهند بود:

سایت ها و مکان های مذهبی و روحانی که عمدتا زیر آب و کف دریاچه قرار گرفته اند و مکان هایی که مردم عادی در آن جا کار و زندگی می کردند و بیشتر در ساحل دریاچه واقع شده اند. لویی پاز معتقد است که مکان های مذهبی احتمالا مدت ها بعد از ساختمان ها و مناطق مسکونی به زیر آب رفته اند.

دیدنی های دریاچه تیتیکاکا

تیمی متشکل از غواصان باستان شناس و کارشناسان بولیوی و بلژیکی هزاران شی تاریخی و باستانی را در مکان های مختلف زیر آب شناسایی کرده اند. بسیاری از این اشیاء تاریخی از اعماق دریاچه به سطح آورده شده اند، اما بخش عمده آن ها به همان حال زیر آب باقی مانده اند.

به گفته مسئولین پروژه کشف شهر باستانی ، بیش از ۱۰۰۰۰ شی از جمله قطعات و اشیاء طلا و سرامیک و ظروف مختلف از جمله کاسه و گلدان در این مناطق کشف شده اند. این اشیاء طبق برآوردها متعلق به تمدن های پیشااینکایی تیواناکو هستند. برخی از اشیا مکشوفه متعلق به ۲۰۰۰ سال پیش هستند و برخی دیگر متعلق به امپراتری تیواناکو هستند که یکی از تمدن های اولیه در منطقه آند به شمار می رود.

فرهنگ تیواناکو

تیواناکو نام تمدنی عظیم و باشکوه در بولیوی است و شهر اصلی اش در ارتفاع حدودا ۴۰۰۰ متری از سطح دریا و در نزدیکی دریاچه تیتیکاکا ساخته شد و به این ترتیب، یکی از مرتفع ترین شهرها و مراکز تمدن در دنیای باستان به وجود آمد. این شهر بین سال های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ بعد از میلاد به اوج خود رسید و در آن زمان بیش از ۱۰۰۰۰ نفر در این منطقه زندگی می کردند. زمان شکل گیری این تمدن کاملا مشخص نیست، اما طبق اشیاء و اطلاعات به دست آمده مشخص شده که در حدود ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد در حوالی دریاچه تیتیکاکا سکونتگاه هایی وجود داشته است.

تصاویر دریاچه تیتیکاکا

منبع : الی گشت



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.7 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits