دلگرم
امروز: جمعه, ۲۰ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۷ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
نشانه های پاره شدن کیسه آب جنین قبل از زایمان
99
زمان مطالعه: 11 دقیقه
نشانه های پاره شدن کیسه آب جنین قبل از زایمان:علائم پاره شدن کیسه ی آب کدام است؟ با دلگرم همراه باشید تا با علائم پاره شدن کیسه آب جنین تا قبل از زایمان آشنا شوید.

علائم پاره شدن کیسه ی آب کدام است؟

با دلگرم همراه باشید تا با علائم پاره شدن کیسه آب جنین تا قبل از زایمان آشنا شوید.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

پاره شدن کیسه آب جنین

پارگی یا سوراخ شدن کیسه آب جنین

منظور از کیسه آب جنینی کیسه‌ای است که در اولین هفته‌ای که جنین داخل رحم تشکیل می شود به دور او شکل می‌گیرد که محتوای این کیسه مایعی بنام آمنیوتیک است که برای ادامه حیات و به خصوص تکامل ریه جنین لازم و ضروری است.
اگر چنانچه کیسه آب اطراف جنین پیش از هفته 38 بارداری پاره شود.فرد باردار دچار پارگی زودرس کیسه آب شده است.یکی از مسائلی که ذهن بیشتر زنان باردار را به خصوص در ماه‌های پایانی بارداری نگران می‌کند خطر پارگی کیسه آب جنین و زایمان زودرس است اما پارگی زودرس کیسه آب جنین اتفاقی نیست که تنها در ماه‌های انتهایی بارداری رخ دهد بلکه این اتفاق ممکن است حتی در ماه‌های ابتدایی حاملگی نیز ممکن است صورت بگیرد و به اشتباه با دفع ترشحات معمول این دوران اشتباه گرفته ‌شود و مورد پیگیری قرار نگیرد.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

حجم مایع آمنیوتیک در سه ماهه دوم و سوم بارداری افزایش می‌یابد

حجم مایع آمنیوتیک در سه ماهه دوم و سوم بارداری افزایش پیدا می‌کند، در صورتی که ترشحات مادر شفاف و ناگهانی باشد احتمال پارگی کیسه آب وجود دارد که در این صورت باید به ماما یا پزشک متخصص زنان مراجعه کرد.

تشخیص نهایی با انجام نوعی تست تعیین PH میسر است و برای تأیید بیشتر از سونوگرافی نیز استفاده می‌شود که در آن حجم مایع آمنیوتیک نسبت به سن بارداری تعیین می‌شود، چنانچه حجم این مایع کاهش پیدا کرده باشد، تشخیص پارگی کیسه آب داده می‌شود و اگر حجم مایع آمنیوتیک طبیعی باشد مادر می‌تواند مراقبت را طبق روال گذشته داشته باشد.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

پاره شدن کیسه آب چه احساسی دارد؟


در طول دوره بارداری جنین داخل ساکی پر از مایع به نام ساک آمنیوتیک قرار گرفته و مایع داخل این ساک نیز مایع آمنیوتیک نام دارد. در ابتدای زایمان یا در طول فرایند زایمان این کیسه پاره شده و به این مرحله اصطلاحا پاره شدن کیسه آب گفته می شود. البته ممکن است کیسه آب در حوالی روزی که برای زایمان شما تعیین شده، پاره شود اما فرایند زایمان آغاز نشود که به این حالت پارگی زودرس کیسه آب گفته می شود.

وقتی کیسه آب پاره می شود دچار نوعی احساس خیسی در ناحیه واژن می شوید و ممکن است حتی مقداری ترشحات نیز در قسمت های خارجی آلت تناسلی خود احساس کنید. البته کمتر پیش می آید که مثل فیلم های خارجی، حجم زیادی مایع از بدن تان خارج شود!

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

چطور مطمئن شوم که کیسه آب پاره شده است؟


معمولا پی بردن به این نکته که آیا کیسه آب پاره شده است، واقعا به این راحتی ها هم نیست. به عنوان مثال خیلی از خانم ها به خصوص اگر فقط کمی احساس خیسی کنند، نمی توانند بفهمند که این مایع، مایع آمنیوتیک بوده یا ادرار که در نتیجه فشارهای وارده به مثانه از بدن خارج شده است.

اگر مطمئن نیستید که کیسه آب تان پاره شده یا نه، با پزشک تان تماس بگیرید یا خودتان را به بیمارستان برسانید. تیم پزشکی با انجام معاینه و انجام تست آزمایشگاهی متوجه می شوند که دفع مایع از بدن شما ناشی از پاره شدن کیسه آب هست یا نه. به محض رسیدن به بیمارستان به کادر پزشکی اعلام کنید که احتمالا کیسه آب تان پاره شده و آماده باشید تا به سوالاتی در خصوص بو یا رنگ خاص مایعی که از بدن تان دفع شده به پزشک یا ماما پاسخ دهید.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

عوارض پارگی یا سوراخ شدن کیسه آب جنین

  • احتمال زایمان زودرس و نارس بودن جنین و همچنین احتمال زایمان به صورت سزارین زیاد می‌شود.
  • احتمال بروز عفونت در مادر و جنین بالا می‌رود.
  • محیط برای ادامه حیات جنین نامناسب شده و اکسیژن کافی به بدن او نمی‌رسد.
  • احتمال ایجاد مشکلات تنفسی و صدمات مغزی در جنین زیاد می‌شود.
  • افت فشارخون در مادر.
  • خروج زودهنگام جفت از بدن مادر ممکن است به هنگام پاره شدن کیسه مادر اتفاق بیفتد.
  • احتمال مرگ‌ومیر مادر و جنین در این حالت زیاد است.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

به محض پاره شدن کیسه آب باید از چه کارهایی خودداری کنم؟


اگر کیسه آب تان پاره شده از انجام هر کاری که ممکن است باعث ورود میکروب به داخل واژن شود، خودداری کنید. اگر احساس می کنید که در حال دفع مایع آمنیوتیک هستید بهتر است از داشتن رابطه زناشویی با همسرتان خودداری کنید. البته دوش گرفتن بعد از پاره شدن کیسه اب مجاز است ولی معمولا پزشک معالج تان از شما می خواهد که فورا خودتان را به بیمارستان برسانید و وقت تان را برای دوش گرفتن تلف نکنید چون معلوم نیست که بعد از پاره شدن کیسه آب چقدر طول می کشد تا مرحله اصلی زایمان آغاز گردد.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

بعد از پاره شدن کیسه آب چقدر طول می کشد که زایمان شروع شود؟


معمولا به محض پاره شدن کیسه آب فرایند زایمان به سرعت آغاز می شود. اگر چه در بعضی موارد اول فرایند زایمان آغاز شده و در ادامه کیسه آب پاره می شود. البته گاهی اوقات تاخیری میان پارگی کیسه آب و شروع فرایند زایمان وجود دارد و در این مرحله پزشک احتمالا تصمیم می گیرد که انقباضات رحمی شما را با انجام یک سری اقدامات طبی تسریع کند چراکه هر چه قدر این مرحله طولانی تر شود، ریسک ابتلای شما و جنین تان به عفونت هم بالاتر می رود.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

چه اتفاقی می افتد اگر کیسه آبم خیلی زود پاره شود؟


اگر کیسه آب شما قبل از هفته سی و هفت بارداری پاره شود معنایش این است که دچار پارگی زودرس کیسه آب شده اید. از جمله ریسک فاکتورهای پارگی زودرس کیسه آب شامل موارد زیر است:

1. سابقه پارگی زودرس کیسه آب در زایمان یا زایمان های قبلی

2. عفونت واژینال

3. داشتن خون ریزی واژینال در طول بارداری

4. سیگار کشیدن در طول بارداری

5. شاخص توده بدنی پایین یا لاغری مفرط

بعد از پارگی زودرس کیسه آب حتما باید توسط متخصص زنان و زایمان ویزیت شوید و وضعیت شما و جنین تان مورد ارزیابی قرار گیرد. گاهی اوقات شما می توانید علی رغم پاره شدن کیسه آب تا مدت کوتاهی، به بارداری خود ادامه دهید. اما در اغلب موارد هیچ راه برگشتی وجود ندارد و بلافاصله بعد از پاره شدن کیسه آب، فرایند زایمان باید برای شما آغاز گردد.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

چه اتفاقی می افتد اگر کیسه آبم خود به خود پاره نشود؟


اگر پزشک معالج شما تصمیم بگیرد که کیسه آب در مرحله فعال زایمان (زمانی که دهانه رحم باز شده و سر جنین در حال پایین آمدن است) باید پاره شود با استفاده از یک تکنیک خاص و یک ابزار پلاستیکی بسیار نازک این کار را انجام می دهد که البته می تواند باعث ایجاد کمی احساس ناراحتی برای مادر شود. در ضمن اگر به طور معمول و در زمان معین علائم زایمان برای شما شروع نشود، پزشک تان برای ایجاد حالت زایمان کیسه آب را پاره خواهد کرد.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

پارگی یا سوراخ شدن کیسه آب جنین

منظور از کیسه آب جنینی کیسه‌ای است که در اولین هفته‌ای که جنین داخل رحم تشکیل می شود به دور او شکل می‌گیرد که محتوای این کیسه مایعی بنام آمنیوتیک است که برای ادامه حیات و به خصوص تکامل ریه جنین لازم و ضروری است.اگر چنانچه کیسه آب اطراف جنین پیش از هفته 38 بارداری پاره شود.فرد باردار دچار پارگی زودرس کیسه آب شده است.
یکی از مسائلی که ذهن بیشتر زنان باردار را به خصوص در ماه‌های پایانی بارداری نگران می‌کند خطر پارگی کیسه آب جنین و زایمان زودرس است اما پارگی زودرس کیسه آب جنین اتفاقی نیست که تنها در ماه‌های انتهایی بارداری رخ دهد بلکه این اتفاق ممکن است حتی در ماه‌های ابتدایی حاملگی نیز ممکن است صورت بگیرد و به اشتباه با دفع ترشحات معمول این دوران اشتباه گرفته ‌شود و مورد پیگیری قرار نگیرد.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

علل پارگی کیسه آب جنین یا سوراخ شدن کیسه آب جنین


علل بسیاری موجب پارگی زودهنگام کیسه آب جنین یا سوراخ شدن کیسه آب جنین می‌شود که در زیر به آن‌ها می‌پردازیم:

  • بارداری چندقلویی (زیرا در این وضعیت رحم بیش از حد کش می‌آید و باعث پارگی کیسه آب می‌گردد).
  • در مواردی که جنین به اصطلاح به پا باشد و سر آن به سمت پایین حرکت نکرده باشد احتمال پارگی زودرس کیسه آب زیاد است.
  • اگر شخص باردار دچار عفونت‌های مکرر و درمان نشده باشد و عفونت پرده‌های کیسه آب جنین را درگیر کند احتمال پاره شدن زودرس آن زیاد است.
  • در مواردی هم که عفونت وارد خون می‌شود و افزایش درجه حرارت مادر ممکن است به پارگی کیسه آب منجر شود. عفونت‌های موضعی نیز می‌تواند سبب پارگی زودرس کیسه آب شود.
  • از عوامل موثر در پارگی کیسه آب می‌توان به ضربه ناشی از حوادث ، تصادفات و زمین خوردن شدید اشاره کرد.
  • بررسی‌ها نشان می‌دهد کمبودهای تغذیه‌ای نیز خطر پارگی کیسه آب را در پی دارد. همین طور کسانی که وزن خیلی پایینی دارند یا سیگار مصرف می‌کنند در معرض این خطر هستند.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

تشخیص پارگی یا سوراخ شدن کیسه آب اطراف جنین


علائم پاره شدن کیسه آب جنین مایع آمنیوتیک از واژن به صورت ناگهانی و یا قطره‌قطره خارج‌شده و باعث کوچک شدن رحم به صورت یک‌باره یا به تدریج می‌گردد .

برای تشخیص ابتدا مادر باردار را مورد معاینه قرار داده تا مطمئن شود که خروج مایع به خاطر بی‌اختیاری ادرار یا دفع توده موکوسی و نمی‌باشد . در نهایت تشخیص پاره شدن زودرس با انجام مانور والسالوا یا فشار ملایم بر روی فوندوس و خروج مایع سرویکس قطعی می‌شود.
برای مطمئن شدن از دفع مایع آمنیوتیک و سوراخ بودن کیسه جنین آغشته شدن مایع به موکنیوم نشانه پارگی پرده‌هاست که برای تشخیص آن باید مایع جمع‌آوری شده و تست فرن و نیترازین به صورت آزمایشگاهی انجام شود.

تشخیص قطعی پارگی و سوراخ شدن کیسه آب به وسیله نوعی تست تعیین PH صورت می‌گیرد و برای دقت بیشتر نتیجه آزمایش سونوگرافی نیز درخواست می‌گردد که در آن حجم مایع آمنیوتیک نسبت به سن بارداری تعیین می‌شود اگر حجم کم شده باشد تشخیص سوراخ بودن کیسه آب داده می‌شود و اگر حجم مایع آمنیوتیک طبیعی باشد مادر می‌تواند مراقبت را طبق روال گذشته داشته باشد.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

اقدامات لازم درزمان بروز پارگی یا سوراخ شدن کیسه آب جنین

  • مراجعه فوری به مراکز درمانی بستری شدن در صورت نیاز
  • انجام اقدامات درمانی لازم با توجه به سن بارداری توسط پزشک
  • انجام معاینه در بیمارستان و تشخیص دقیق پاره شدن کیسه آب
  • سونوگرافی تشخیص دقیق سن جنین و ارزیابی میزان آب دور جنین(مایع آمنیوتیک)
  • توجه به پیدایش علائم عفونت در مادر و جنین در صورتی که سن جنین کمتر از33 هفته باشد مادر در بخش زایمان به دقت مورد مراقبت قرار می‌گیرد و ضربان قلب جنین کنترل می‌گردد.
  • زمانی که سن جنین 33 هفته یا بیشتر باشد بیمار با تحریک وارد مراحل زایمان می‌شود و ختم بارداری صورت می‌پذیرد.
  • تجویز از آنتی بیوتیک مناسب جهت پیشگیری از عفونت (تحت کنترل پزشک معالج)
  • از آنجا که جنین می‌تواند از هفته 26 تا 28 زنده بماند و قبل از آن معمولاً قادر به زنده ماندن نیست اگر پارگی پیش از هفته 26 باشد متأسفانه نمی‌توان جنین را زنده نگه داشت و مادر باید بستری شود و تحت نظر قرار بگیرد اما در ماه‌های بالاتر یعنی حدود 34 تا 36 هفتگی ترجیح داده می‌شود که جنین داخل رحم بماند.
  • حتی در مواردی که پارگی اندک است گاهی حتی دیده‌شده که استراحت مادرمی تواند سبب تشکیل مجدد مایع آمنیوتیک شود اما مادر طی بارداری بایستی هر گونه ترشح مایع از خود را به عنوان یک علامت قابل پیگیری تلقی کند.

علائم سوراخ یا پاره شدن کیسه آب جنین

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (99 رای)  

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

یونس | ۵ سال پیش
خانومه من ۵ماهه حاملس الان کیسه آبش پاره شده!
احتمال داره از رابطه جنسی پاره شده باشه؟؟؟
ایشون سیگارهم میکشه این هم میشه؟؟؟
محیطی ک هستش محیطه آرامی نیس این هم میشه؟؟؟
ما قهریم خونه پدرو مادرشه اونام با من خوب نیستن از هم فاصله داریم
امکان داره؟؟؟
0
0

hits