دلگرم
امروز: شنبه, ۱۴ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۱ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۵ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
شومینه برقی چیست و چگونه کار می کند ؟
3
زمان مطالعه: 6 دقیقه
شومینه برقی در واقع وسیله گرمایشی است، که در آن برای ایجاد گرمایش از سوخت زغال سنگ، چوب یا گاز طبیعی در حال سوخت استفاده نمی شود؛ بلکه منبع سوختی آن انرژی برق است.

شومینه برقی چیست و چگونه کار می‌کند؟

شومینه از قدیمی‌ترین تجهیزات گرمایشی است که به عنوان اصلی‌ترین وسیله برای گرم کردن اتاق‌ها به کار می‌رفته است. در قدیم که دسترسی به گاز و حتی سایر سوخت‌های فسیلی ممکن نبوده است، افراد مجبور به استفاده از آتش برای گرمایش بودند. به همین دلیل این وسیله در ابتدا با چوب و زغال کار می‌کرد و یک مکان ویژه برای آن در داخل دیوارهای خانه تعبیه می‌شد.

شومینه‌های هیزمی یا حتی مدل‌های گازی باعث سخت شدن تنفس افراد در اتاق می‌شود، اما شومینه برقی این مشکل را ندارد. شومینه‌های برقی انعطاف‌پذیری بیشتری نسبت به شومینه‌های سنتی چوبی یا گازسوز ارائه می‌دهند و برای گرما بخشیدن در شب‌های سرد زمستان، یک انتخاب امن و ایده آل هستند.

مزایا و معایب شومینه‌های الکتریکی

مزیت شومینه برقی چیست؟ چرا باید آن را با مدل‌های قدیمی جایگزین کنیم؟ شومینه برقی بخریم یا نه؟ پاسخ به این سوالات پرتکرار تنها با شناخت این وسیله و آگاهی از نکات مثبت و منفی آن‌ ممکن است.

شومینه برقی

نکات مثبت:

  • نیازی به دودکش نیست.
  • اغلب قابل حمل هستند.
  • برای نصب نیازی به بازسازی نیست.
  • قیمت آن‌ها ارزان‌تر است.
  • استفاده از آنها آسان است.
  • طراحی آنها ایمن است.
  • نیازی به تعمیر و نگهداری در مقایسه با مدل‌های چوب سوز یا گاز ندارند.

نکات منفی:

به دلیل قیمت برق، معمولاً در مقایسه با بخاری های گازسوز یا چوب سوز هزینه بیشتری دارند.
نسبت به سایر روش‌های مدرن گرمایش الکتریکی کارایی کمتری دارند.
به اندازه شعله‌های آتش واقعی و حتی بخاری‌های گازی گرم نیستند.
نمی توانند در معرض آب و و محیط مرطوب قرار بگیرند.

مزایا و معایب شومینه برقی

شومینه برقی چگونه کار می‌کند؟

به زبان ساده، یک شومینه برقی شبیه به یک شومینه سنتی هیزمی یا گازی به نظر می‌رسد، اما نیازی به سیستم تهویه یا نصب حرفه‌ای از هر نوع ندارد. این شومینه‌ها با نیروی الکتریکی کار می‌کنند و برای استفاده از آنها تنها کافی است سیم برق دستگاه را به جریان برق وصل کرد. مانند انواع بخاری برقی، روش گرمایشی و المنت‌های محصولات متفاوت است، اما بدون هیچگونه کثیفی، دود یا گاز خطرناک، اتاق گرم می‌شود. در مدل‌های جدید این دستگاه، مانند پنکه حرارتی از المنت‌های هالوژنی استفاده می‌شود.

این تجهیزات را می‌توان مانند بخاری برقی و بدون نیاز به هیچ حفره مخصوصی، روی زمین یا میز قرار داد. از طرفی اگر محفظه‌ای تعبیه شده از پیش در دسترس دارید، می‌توانید محصول را در داخل دیوار نصب کنید. یکی از مکان‌های محبوب برای نصب شومینه‌های برقی، زیر تلویزیون است.

در این محصولات برای بهره مندی از زیبایی شعله‌های طبیعی عموماً از ترکیب چوب و سنگ معمولی و صفحه نمایش ال سی دی یا ال ای دی استفاده می‌شود. صفحه نمایش در قسمت پشتی قرار دارد و چوب و سنگ‌ها در جلوی آن قرار می‌گیرند. با روشن کردن صفحه نمایش، شعله‌های آتش شبیه‌سازی و روشن می‌شوند. در مدل‌های پیش‌رفته امکان کنترل شدت و رنگ شعله وجود دارد.

آیا شومینه های برقی ایمن هستند؟

شومینه‌های برقی، گرمایش لازم برای اتاق‌هایی با ابعاد تقریباً 30 متر مربع را فراهم می‌کنند و تمام مدل‌ها امکان کنترل شعله و گرمایش را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. بنابراین آنها می‌توانند شعله بدون گرما را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم در طول سال از زیبایی شعله‌های آتش بدون الزام روشن کردن بخش گرمایش لذت ببریم.

عملکرد شومینه برقی

شعله‌های آتش شبیه‌سازی‌شده الکتریکی بسیار ایمن‌تر از آتش واقعی هستند، به‌ویژه در اطراف کودکان و حیوانات آسیب‌پذیر. در واقع، شعله‌های آن‌ها خنک است و هر کسی که دستگاه را لمس می‌کند یا برای دید بهتر کمی نزدیک می‌شود، از آسیب محافظت می‌کند. پس اگر تنها از حالت شعله استفاده کنید، این وسیله هیچ خطری ندارد اما مانند سایر وسایل گرمایشی برقی، هنگام روشن کردن المنت‌ها لازم به رعایت یک سری اصول اولیه دارید.

به طور مثال باید از قبل سلامت سیم‌ و کابل ساختمان را بررسی کنید. سیستم برق‌کشی خانه باید مشخصه جریانی مناسبی داشته باشد تا تحمل جریان عبوری از شومینه را داشته باشد.

آیا شومینه‌های برقی اتاق را گرم می‌کنند؟

پاسخ این سوال به دو مورد بستگی دارد: نوع شومینه و ابعاد اتاق. خرید شومینه برقی با گرمایش کم برای اتاقی بزرگ، هر چقدر هم شومینه زیبا باشد، هیچ فایده‌ای ندارد و تنها می‌توانید از جنبه بصری و زیبایی آن لذت ببرید. بهتر است این وسیله را به عنوان گرمایش کمکی استفاده کنید.

انواع شومینه برقی

شومینه های برقی شعله واقعی تولید نمی‌کنند و به طور مصنوعی شعله ایجاد می‌کنند، بنابراین می‌توانند در مکان‌های مختلفی در خانه شما قرار بگیرند و در مقایسه با سایر انواع شومینه انعطاف پذیرتر باشند. بسیاری از شومینه‌های برقی نیز به تقلید از انواع دیگر شومینه‌ها مانند شومینه های چوبی و اجاق های هیزمی طراحی شده‌اند. انواع شومینه برقی عبارتند از:

  • توکار یا دیواری
  • زیر تلویزیونی
  • دو طرفه
  • کلاسیک
  • مدرن
  • ایستاده

مزایا و معایب شومینه برقی

چطور از شومینه برقی استفاده کنیم؟

به طور کلی استفاده و راه اندازی این وسیله آسان است. بهتر است شومینه را به صورت توکار و در کنار پریز دیواری نصب کنید، اما محصول به صورت روکار و ایستاده نیز به کار می‌رود. بعضی از مدل‌ها دارای ریموت کنترل هستند و برخی دیگر فاقد آن می‌باشند. بدون وصل کردن دو شاخه محصول به سیستم برق خانگی، ریموت کنترل و خود دستگاه کار نخواهند کرد. پس اولین گام وصل کردن برق است.

مدل‌های بدون ریموت، حتماً دارای دکمه و پیچ‌های تنظیمی هستند که با آنها بتوان محصول را کنترل کرد. بسته به مدل شومینه، تعداد و نوع دکمه‌ها تغییر می‌کند. برای کنترل این نوع حتماً باید از طریق عملگرهای روی بدنه اقدام کنید و روش دیگری برای تغییر میزان گرمایش و شعله‌ها وجود ندارد. در مدل‌های ریموت دار، از هر فاصله‌ای می‌توان دستگاه را خاموش و روشن کرد، مقدار گرمای خروجی را تغییر داد و حالت شعله‌ها را تنظیم کرد. معمولاً مدل‌های ریموت‌دار گران‌تر هستند.

منبع : آرتا الکترونیک



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.3 از 5 (3 رای)  

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

سالمومه صالحی | ۳ روز پیش
ممنون از راهنمای خوبتون ، میشه پیج فروش هم معرفی کنید ممنون
1
0

hits