دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۲۱ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۲ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
اصول و نحوه نصب کپسول آتش نشانی در خودرو
5
زمان مطالعه: 6 دقیقه
نصب کپسول آتش نشانی در خودروها یکی از مسائل مهمی است که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با ما همراه باشید تا شما را با جزئیات نصب کپسول آتش نشانی در خودرو آشنا کنیم.

چرا باید خودروها کپسول آتش نشانی داشته باشند ؟

در محورهای برون‌شهری عدم حضور به‌ موقع آتش‌نشانان در تصادفاتی که منجر به آتش‌سوزی شده، از دلایل اصلی فوت افراد است. درصورتی که استفاده از کپسول اطفای حریق در لحظات اولیه آتش‌سوزی می‌تواند از فاجعه‌ای بزرگ جلوگیری کند.

به‌ عقیده کارشناسان دلایل مشخصی وجود دارد که منجر به مرگ حادثه دیدگان حوادث رانندگی می‌شود، دلایلی که می‌توان با حل آن، از بروز فجایع جلوگیری کرد.

هرچند لزوم وجود کپسول اطفای حریق در خودروها بر کسی پوشیده نیست اما به دلیل خلأهای قانونی خودروهای شخصی مجهز به آن نیستند.

متاسفانه در جاده‌ها، متولی آتش‌ نشانی جاده‌ای وجود ندارد و علی‌ رغم اعلام چندباره آن توسط پلیس‌ راهور و سایر مسئولان، هنوز چاره‌ای برای آن درنظر گرفته نشده است.

متاسفانه اگر در کیلومتر ۷۰ یک محور تصادف منجر به آتش‌سوزی اتفاق بیفتد، ناگزیر خودرو می‌سوزد؛ زیرا ایستگاه‌های آتش‌نشانی درون‌شهرها تحت نظارت شهرداری‌های مناطق هستند و اجازه خروج و اعزام نیرو به خارج از شهر را ندارند و این کار برای آنها تخلف محسوب می‌شود.

در صورتی‌ که اکیپ آتش‌نشانی خارج از شهر اعزام شوند و حادثه‌ای در شهر اتفاق بیفتد و ایستگاه آتش‌نشانی نتواند خدمات‌رسانی کند، مورد مواخذه قرار می‌گیرد.

نبود آتش‌نشانان جاده‌ای بسیار مهم است و چندبار پیشنهاد پایگاه‌ های آتش‌نشانی جاده‌ای عنوان شده‌ اما هنوز نتیجه‌ای درپی نداشته است. در این شرایط وجود کپسول اطفای حریق در خودروها بسیار حیاتی است، با پافشاری‌های انجام‌ شده وسایل حمل‌ و‌ نقل عمومی از ابتدای شماره‌گذاری دارای کپسول اطفای حریق هستند،

اما وسایل نقلیه شخصی که حجم قابل‌توجهی از وسایل‌نقلیه را شامل می‌شوند، فاقد کپسول اطفای حریق هستند و این امر می‌تواند دلیلی برای بروز خسارات و تبعات جبران‌ناپذیری به مردم شود.

کپسول اطفای حریق قیمت زیادی ندارد و در لحظات اولیه آتش‌سوزی بسیار لازم است؛ زیرا می‌تواند از گسترش آتش‌سوزی جلوگیری کند.

سه راه برای الزامی کردن نصب کپسول اطفای حریق در خودروهای شخصی وجود دارد، اول بررسی وجود کپسول و سلامت آن در مراکز معاینه‌ فنی، زمانی‌ که خودروها معاینه‌ فنی انجام می‌دهند، مسئولان مراکز حتما از نصب و تجهیزات آتش‌نشانی مطمئن شوند.

راه‌ حل دوم نصب کپسول اطفای حریق روی خودرو به‌ عنوان یک آپشن توسط خودروسازان است. راه سوم اجباری کردن استفاده از کپسول آتش‌نشانی که نیاز به قانون هم ندارد و می‌توان با استفاده از مصوبات و مقررات آن را اجباری کرد.

نحوه نصب کپسول آتش نشانی در خودرو

چگونه در خودرو کپسول آتش نشانی نصب کنیم ؟

چه عواملی باعث آتش سوزی خودرو می شود ؟

1. مشکل در سیستم الکتریکی خودرو

اتصالی در سیستم الکتریکی خودرو می تواند باعث بروز حوادث بسیار ناگواری شود و شما برای پیشگیری از این مشکلات بهتر است که باتری و سیستم برقی خودرو خود را بررسی کنید و از سلامت آن ها اطمینان پیدا کنید. لخت شدن یک سیم یا بهم ریختن عملکرد باتری می تواند باعث بروز اتفاقات ناگواری شود.

2. نشست سیستم سوخت رسانی

می توان گفت که شایع ترین دلیل آتش سوزی خودرو نشت سوخت است. نشت سوخت در ماشین شما می تواند به دلیل تصادف یا فرسایش لوله ها و شیلنگ هایی باشد که وظیفه انتقال سوخت را بر عهده دارند.

ولی به هر دلیل اگر سوخت نشت کرده در خودرو شما روی قسمت های داغ بریزد و یا در تماس با یک جرقه کوچک باشد، خودرو شما دچار آتش سوزی خواهد شد و در یک لحظه خودرو شما تبدیل به یک بمب می شود !

برای جلوگیری از بروز این مشکل بهتر است که به صورت مداوم قسمت هایی که وظیفه انتقال و نگهداری سوخت را دارند از نظر سلامت فنی بررسی شوند.

معمولا به جز سوخت های معمول مانند بنزین، گاز و گازوئیل؛ در خودرو مایعات اشتعال زای دیگری هم وجود دارد که در صورتی که این مایعات نشت داشته باشند و به قسمت های داغ خودرو شما برسند شما دچار آتش سوزی می شود.

کپسول آتش نشانی مناسب خودرو

برای انتخاب یک کپسول آتش نشانی مناسب برای خودرو ابتدا باید بررسی کنیم که آتش سوزی هایی که در خودرو شما رخ می دهد در کدام یک از دسته بندی های حریق قرار می گیرند و بعد از آن کپسول آتش نشانی مناسب برای این شرایط را انتخاب کنیم. در ادامه انواع کلاس های آتش سوزی که در خودرو اتفاق می افتد را برای شما نام می بریم:

  • آتش سوزی نوع A: این نوع آتش سوزی مربوط به سوختن جامدات مانند پارچه، لاستیک، چوب و... می شود.
  • آتش سوزی نوع B: این نوع آتش سوزی در اثر مایعات قابل اشتعال مانند گازوئیل، بنزین، روغن موجود در خودرو است.
  • آتش سوزی نوع C: آتش سوزی قسمت های الکتریکی مانند سیم کشی خودرو

کپسول آتش نشانی که بتواند همزمان با سه نوع حریق بالا مقابله کند، کپسول آتش نشانی پودر و گاز است که به آنها ABC نیز می گویند.

فقط نکته ای که در این خصوص وجود دارد این است که بعد از اطفاء حریق بوسیله این کپسول های آتش نشانی ممکن است که قسمت های مختلف خودرو شما دچار خوردگی شود و بهتر است که مواد خاموش کننده را پاک کنید یا بشویید.

آموزش نصب کپسول آتش نشانی در خودرو

کپسول آتش نشانی مناسب برای خودرو چیست ؟

اندازه مناسب کپسول آتش نشانی خودرو

کپسول آتش نشانی ایده آل برای خودرو، کپسول آتش نشانی پودر و گاز 1 یا 2 کیلوگرمی است. این کپسول های آتش نشانی علاوه بر این که فضای کمتری اشعال می کنند، سبک تر هستند و در زمان حادثه می توانید به راحتی از آنها استفاده کنید.

زمان تخلیه کپسول آتش نشانی پودر و گاز 1 کیلوگرمی حدود 6 ثانیه است و کپسول 2 کیلوگرمی به صورت متوسط در 10 ثانیه تخلیه می شود.

البته به یاد داشته باشید که برای انتخاب کپسول مناسب باید فضایی که درون خودرو در اختیار دارید را مد نظر قرار دهید.

محل نصب کپسول آتش نشانی در خوردو

کپسول آتش نشانی را باید در محل قرار دهید که دسترسی به آن ساده باشد و بتوانید در شرایط اضطراری سریعا از آن استفاده کنید. بهترین گزینه برای این کار زیر صندلی شاگرد است، چون هم راننده و هم سرنشین به آن دسترسی مستقیم دارند و می توانند از آن استفاده کنند.

در موضوع محل مناسب برای کپسول آتش نشانی خودرو لازم به ذکر است که در شرایطی که امکان قرار دادن آن در قسمت های داخل خودرو را ندارید می توانید آن را در صندوق عقب قرار دهید.

محل نصب کپسول آتش نشانی در خودرو

کپسول آتش نشانی خودرو را کجا نصب کنیم ؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.2 از 5 (5 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits