تاریخ تحلیف ریاست جمهوری ایران
تحلیف رئیس جمهور ایران پس از مراسم تنفیذ حکم او از سوی رهبر با حضور رئیس دیوان عالی کشور، اعضای شورای نگهبان قانون اساسی و رئیس قوه قضائیه انجام میگردد.
در این مراسم که در مجلس شورای اسلامی انجام میگردد، رئیس جمهور منتخب بر طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند یاد میکند که همهٔ استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیتهایی که برعهده گرفتهاست، به کار گیرد و در پایان سوگندنامه را امضا میکند. تاکنون ۱۱ دوره مراسم تحلیف رؤسای جمهور منتخب برگزار شدهاست.
رئیس جمهور بعد از مراسم تحلیف، طبق آئیننامه دو هفته زمان دارد تا نسبت به معرفی کابینه و برنامه وزرا به مجلس شورای اسلامی اقدام کند که پس از اعلام وصول در مجلس، به مدت یک هفته وزرا و برنامههایشان در دست ارزیابی قرار خواهند گرفت .
تاریخ دقیق پایان ریاست جمهوری روحانی
انتخابات ریاستجمهوری ایران ۱۴۰۰ سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاستجمهوری در ایران از ساعت ۷ صبح ۲۸ خرداد تا ۲ بامداد ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ به وقت تهران برگزار و در آن سید ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیسجمهور ایران با آراء مردم انتخاب شد. این انتخابات همزمان با شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و میاندورهای دوم مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
انتخابات ۱۴۰۰ با ۴۸/۸٪ پایینترین مشارکت انتخابات ریاست جمهوری را در تاریخ جمهوری اسلامی داشت۵۹۲ داوطلب برای حضور در این انتخابات به عنوان نامزد ثبت نام کردند که شورای نگهبان صلاحیت تنها هفت نفر را برای نامزدی در انتخابات سیزدهم ریاستجمهوری تأیید کرد.
محسن رضایی، سید ابراهیم رئیسی، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، عبدالناصر همتی، محسن مهرعلیزاده، علیرضا زاکانی و سعید جلیلی هفت داوطلبی بودند که تأیید صلاحیت شدند. در نهایت جلیلی و زاکانی به نفع رئیسی و مهرعلیزاده نیز به نفع همتی کنارهگیری کردند و انتخابات با شرکت چهار نامزد برگزار گردید.
20 متن و پیام تبریک پیروزی رئیسی در انتخابات 1400
10 متن ادبی و رسمی آرزوی موفقیت در انتخابات شورای (شهر / روستا)
دیدگاه ها