دلگرم
امروز: جمعه, ۲۸ دی ۱۴۰۳ برابر با ۱۶ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
چگونه از نفخ کردن پیشگیری کنیم
12
زمان مطالعه: 2 دقیقه
آیا شما هم جزو آن دسته از افرادید که وقتی غذا می‌خورند مجبورندف کمربندشان را شل کنند؟ نفخ شکم یکی از مشکلات شایع گوارشی است. تخمیر، نوشابه‌های گازدار، هوای بلعیده شده هنگام غذا خوردن، یبوست...

Imageآیا شما هم جزو آن دسته از افرادید که وقتی غذا می‌خورند مجبورندف کمربندشان را شل کنند؟
نفخ شکم یکی از مشکلات شایع گوارشی است.
تخمیر، نوشابه‌های گازدار، هوای بلعیده شده هنگام غذا خوردن، یبوست حتی استرس و ناراحتی‌های روزانه می‌تواند سبب باد کردن و دردناک کردن شکم شود.


چند راه حل ساده برای خلاصی از نفخ به شما پیشنهاد می‌کنیم:

▪ سریع غذا نخورید
▪ یک ساندویچ دست‌تان می‌گیرید و در هیاهوی یک خیابان شلوغ آن را همراه با هوای زیادی می‌بلعید بعد انتظار دارید که غذایتان راحت هضم شود. در فضایی آرام، پشت میز بنشینید و ۳۰ دقیقه صرف خوردن غذایتان کنید. آرام غذایتان را بجوید و هول نباشید.

▪ حساب فیبرهایی را که می‌خورید، داشته باشید!
▪ ۲۰ تا ۳۰ گرم خوردن موادی مانند غلات غنی شده میوه‌ها و سبزی‌ها در روزها برای هضم غذا ضروری است. خوردن بیش از حد آنها می‌تواند سبب مختل شدن گوارش غذا و نفخ شود.


▪ در انتخاب سبزی‌ها دقت کنید.
▪ سبزی‌ها سبب هضم شدن بهتر غذا می‌شود در ضمن با نرم کردن و خیس نگه داشتن اندام‌ها، دفع را نیز راحت‌تر کنید. با این حال باید در انتخاب آنها دقت کنید. سبزی‌ها خشک و سیب‌زمینی برای کسانی که دستگاه گوارش ضعیفی دارند مناسب‌ نیست.


▪ پخته بهتر است تا خام!
▪ پختن غذاها، هضم آنها را راحت‌تر می‌کند. سعی کنید سبزی‌ها را به صورت خام اما گوشت و حبوبات و غلات را به صورت پخته مصرف کنید.


▪ به اندازه نمک بخورید
▪ مصرف زیاد نمک سبب جذب مقدار فراوانی آب از معده می‌شود. میزان نمک را در غذاهایتان کاهش دهید و از غذاهای فوری و صنعتی کمتر استفاده کنید.


▪ مراقت دستگاه گوارش‌تان باشید
▪ آیا مشکل هضم دارید؟ مشکل دفع چه‌طور؟ حتما به پزشک متخصص مراجعه کرده و خود را مداوا کنید.


▪ نفس بکشید
▪ روی کمر دراز بکشید. یکی از دست‌هایتان را روی شکم بگذارید و نفس عمیق بکشید

منبع:aufeminin



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.6 از 5 (12 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

هادی | ۱۱ سال پیش
اعصاب خود را کنترل کنید
0
0

hits