دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
تخم مرغ را تا چه مدتی می توان در یخچال نگهداری کرد؟

بهترین شیوه برای نگهداری تخم مرغ تازه در یخچال

تخم مرغ را تا چه مدتی می توان در یخچال نگهداری کرد؟
6
زمان مطالعه: 5 دقیقه
نحوه نگهداری تخم مرغ در یخچال _ توصیه داریم که تخم‌مرغ باید در یخچال نگهداری شود چون زمانی که تخم‌مرغ را به مدت یک روز در بیرون از یخچال نگهداری می‌کنیم، معادل یک هفته نگهداری آن در یخچال است.

مدت زمان نگهداری تخم مرغ در بیرون از یخچال

تخم مرغ یکی از مواد غذایی پر مصرف در نقاط مختلف جهان محسوب می شود. حال این سوال مطرح می شود که تا چند ساعت می توانیم تخم مرغ را بیرون از یخچال نگهداری کنیم. برای پاسخ به این سوال با دلگرم همراه شوید.

نگهداری تخم مرغ در یخچال : درست یا غلط ؟!

مدت زمان مناسب برای نگهداری تخم‌مرغ در یخچال

این متخصص تغذیه با تأکید بر این‌که بهترین مدت زمان برای نگهداری تخم‌مرغ در یخچال، چهار هفته است، گفت: شهروندان تخم مرغ مصرفی خود را از فروشگاه‌هایی خریداری کنند که تخم‌مرغ‌هایشان در یخچال نگهداری می‌شود، دمای صفر تا چهار درجه بهترین دما برای نگهداری تخم‌مرغ است.

غیبی با بیان این‌که اگر تخم‌مرغ را در دمای زیر صفر درجه نگهداری کنیم ، پوسته‌ تخم‌مرغ ترک خواهد خورد، افزود: بهترین دما برای نگهداری تخم‌مرغ صفر الی 4 درجه است، اما اگر در فروشگاه نیز در فصول سرد سال برای این ماده غذایی دمای صفر الی 4 درجه فراهم باشد، مشکلی ندارد.

بهترین شیوه برای نگهداری تخم مرغ تازه در یخچال

شستن تخم‌مرغ مدت زمان نگهداری آن را کاهش می‌دهد

وی با تأکید بر این‌که تخم‌مرغ در جای مخصوص خود در یخچال نگهداری شود، افزود: سعی کنیم تخم‌مرغ‌هایی که می‌خریم ترک خورده و شکسته نبوده و ظاهر آلوده‌ای نداشته باشند، اگر تخم‌مرغی که خریده‌ایم کثیف باشد باید آن را پاک کرده و در یخچال قرار دهیم، چون شستن تخم‌مرغ مدت زمان نگهداری آن را کاهش داده و تخم‌مرغ زودتر فاسد می‌شود.

این متخصص تغذیه با تأکید بر این‌که نگهداری تخم‌مرغ در کنار مواد غذایی بودار موجب می‌شود که بوی مواد غذایی را به خود بگیرد، گفت: بهتر است تخم‌مرغ به صورت بسته‌بندی شده نگهداری شود.

غیبی با اشاره به اهمیت «سالم بودن» تخم‌مرغ‌ها افزود: بهتر است تخم‌مرغ را به اندازه‌ای خریداری کنیم که بتوانیم در مدت زمان کم مصرفشان کنیم.

وی با اشاره به مشخصات تخم‌مرغ تازه و کهنه افزود: تخم‌مرغ کهنه دارای پوسته‌ ی کدر و بد رنگی بوده اما تخم‌مرغ‌ سالم دارای پوستی شفاف و سفیدرنگ است، تخم‌مرغ دارای اتاقک هواست و هر قدر که اتاقک هوای تخم‌مرغ کوچکتر باشد تخم‌مرغ، تازه‌تر است.

این متخصص تغذیه با تأکید بر این‌که سفیده‌ی تخم‌مرغ دارای دو بخش «غلیظ و رقیق» است، خاطرنشان کرد: حین شکاندن تخم‌مرغ‌ تازه این دو قسمت از هم قابل تفکیک بوده و قسمت زردی کاملاً کروی شکل بوده و در وسط قرار دارد، سفیده‌ی آن نیز ظاهری ابری و غیرشفاف است.

اگر زرده و سفیده‌ ی تخم‌مرغ مخلوط شود، تخم‌مرغ کاملاً فاسد است!

غیبی با بیان این‌که حین شکستن تخم‎مرغ کهنه سفیده‌ی تخم‌مرغ رقیق‌تر بوده و ضخامت غشایی زرده‌ی آن نیز کمتر است، افزود: اگر حین شکستن تخم‌مرغ، زرده و سفیده‌ی آن مخلوط شود، تخم‌مرغ کاملاً فاسد است و هرگز نباید مصرف شود.

وی با تأکید براین‌که بزرگ بودن اتاقک هوای تخم‌مرغ دال بر کهنگی آن است، خاطرنشان کرد: تخم‌مرغ فاسد حین شکسته شدن بوی تعفن می‌دهند و باید دور ریخته شوند.

این متخصص تغذیه با اشاره به چگونگی تشخیص تخم‌مرغ تازه و کهنه، افزود: اگر تخم‌مرغ را در آب غوطه‌ور کنیم بر روی آب قرار گیرد، نشانگر کهنگی آن است.

چون به‌علت زیاد بودن اتاقک هوا که یکی از نشانه‌های کهنگی است بر روی آب قرار می‌گیرد، اما اگر در عمق آب باقی بماند نشان می‌دهد که تخم مرغ تازه است.غیبی با بیان این‌که تخم‌مرغ فاسد(چه خام و چه پخته) بوی نامطبوع دارد، افزود: مصرف اینگونه تخم‌مرغ‌ها احتمال ایجاد مسمومیت دارند.

مدت زمان نگهداری تخم‌مرغ پخته شده در یخچال

وی ادامه داد: تخم‌مرغ خام را می‌توان به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کرد اما تخم‌مرغ پخته شده را صرفاً به مدت یک هفته می‌توان در یخچال نگهداری کرد هم‌چنین مواد غذایی که از تخم‌مرغ تهیه می‌شوند(مثل کتلت و کوکو) نیز حداکثر تا چهار روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد.

بیشتر بخوانید :

آب شب مانده را نخورید

خطرات خوردن بعضی از سیب زمینی ها را جدی بگیرید!

هرگز برنج مانده از شب قبل را نخورید _ خطرات مصرف برنج مانده

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (6 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits