دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
فواید مصرف و عوارض جانبی کپسول لیناکلوتید
4
زمان مطالعه: 5 دقیقه
لیناکلوتید (Linaclotide) کمک می‌کند تا ترشحات روده و حرکت آن را افزایش دهد، به این ترتیب تولید مدفوع آسان‌تر شده و همچنین به کاهش درد و ناراحتی حاصل از یبوست کمک می‌کند.

اطلاعات دارویی کپسول لیناکلوتید

لیناکلوتید (Linaclotide) کمک می‌کند تا ترشحات روده و حرکت آن را افزایش دهد، به این ترتیب تولید مدفوع آسان‌تر شده و همچنین به کاهش درد و ناراحتی حاصل از یبوست کمک می‌کند.

سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یک اختلال رایج است که نشانه‌های آن می‌توانند کاملا متغیر باشند. علائم معمول این بیماری درد شکم، یبوست و اسهال هستند.

لیناکلوتید می‌تواند برای افراد مبتلا به یبوست به عنوان یکی از علائم اصلی IBS مفید باشد. این دارو باعث مدفوعی با بافت نرم تر شده و دفع آنرا راحت تر می سازد

لیناکلوتید نباید در کودکان کوچکتر از 6 سال استفاده شود زیرا خطر عوارض جانبی آن برای این سنین بالاست.

نام تجاری: کانستلا

روش درست مصرف داروی لیناکلوتید

قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامع دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.

دوز و مقدار داروی لیناکلوتید از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک گوارش برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. معمولاً درمان با داروی لیناکلوتید به صورت یک بار در روز است.

لیناکلوتید را به طور منظم و سر یک ساعت مشخص ( با معده خالی یعنی حداقل نیم ساعت قبل از غذا) به همراه مقداری آب مصرف کنید.

اگر فراموش کردید که دوز لیناکلوتید روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.

Linaclotide

موارد منع مصرف لیناکلوتید

  • به تاریخ انقضای داروی لیناکلوتید توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی لیناکلوتید را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تداخل دارویی لیناکلوتید را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

مصرف لیناکلوتید در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. مصرف داروی لیناکلوتید در دوران بارداری ممکن است برای جنین خطرناک باشد.

تاثیر مصرف داروی لیناکلوتید بر رانندگی

لیناکلوتید می‌تواند باعث سرگیجه در شما شود، تازمانی که این علائم بر طرف نشدند، از رانندگی کردن بپرهیزید.

تداخلات دارویی لیناکلوتید

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

  • دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
  • شایان ذکر است که لیناکلوتید با پراملینتید تداخل دارویی ایجاد می‌کند.

Linaclotide قرص های

هشدارها درباره مصرف لیناکلوتید

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی لیناکلوتید ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی که باردار هستید و یا قصد بچه‌دار شدن دارید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • در صورتی که یبوست یا انسداد گوارشی دارید.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

عوارض جانبی مصرف لیناکلوتید

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند.

در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • احساس سرگیجه
  • اسهال
  • نفخ و دل درد
نکته مهم: اگر متوجه خروج خون از مقعدتان شدید، به پزشک مراجعه کنید، زیرا یبوست ممکن است موجب ایجاد بواسیر در شما شده باشد.

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی لیناکلوتید می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد لیناکلوتید

لیناکلوتید را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری از داروی لیناکلوتید

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

موارد مصرف شربت لاکتولوز و فواید آن در درمان یبوست

همه چیز در مورد شربت لاکسی ژل یا منیزیم هیدروکساید

درمان یبوست با داروی استرکولیا

separator line



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.8 از 5 (4 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits