دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
موارد مصرف و عوارض احتمالی آمپول ریتوکسیمب
1
زمان مطالعه: 5 دقیقه
ریتوکسیمب (Rituximab) برای درمان نوعی سرطان به نام لنفوم غیر هوچکینی و لوسمی مزمن لنفاوی استفاده می‌شود. ریتوکسیمب یک داروی شیمی درمانی است که برای کاهش یا توقف رشد سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.

اطلاعات دارویی کامل آمپول ریتوکسیمب یا ریتوکسیماب

ریتوکسیمب (Rituximab) برای درمان نوعی سرطان به نام لنفوم غیر هوچکینی و لوسمی مزمن لنفاوی استفاده می‌شود. ریتوکسیمب یک داروی شیمی درمانی است که برای کاهش یا توقف رشد سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.

ریتوکسیمب برای درمان آرتریت روماتوئید نیز استفاده می‌شود و می‌تواند درد و تورم را کاهش دهد. این دارو همچنین برای درمان برخی از انواع بیماری‌های عروقی (مانند گرانولوماتوز وگنر) استفاده می‌شود و می‌تواند تورم عروق خونی را کاهش دهد. ریتوکسیماب همچنین برای درمان بیماری‌ پوستی خاص (پمفیگوس ولگاریس) مورد استفاده قرار می‌گیرد و به کاهش تعداد ضایعات پوست کمک می‌کند.

نام تجاری: زیتاکس

مکانیسم اثر ریتوکسیمب

دارو یک آنتی بادی مونوکلونال است که از طریق بایدینگ به آنتی ژن CD20 روی سطح سلول هایB-لنفوسیت سالم و بدخیم سبب لیز این سلول ها می شود.

فارماکوکینتیک ریتوکسیمب

دارو به بی لنفوسیت ها متصل می شود و تا 3-6 ماه بعد از درمان همچنان در بدن یافت می شود.

مقدار و روش درست مصرف داروی ریتوکسیمب

قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.

  • دوز و مقدار داروی ریتوکسیمب از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید.
  • دوز داروی ریتوکسیمب و دوره درمان با این دارو به وزن بیمار و میزان اثر بخشی آن برای بیمار بستگی دارد.
  • پزشک همراه با این دارو داروهایی مانند استامینوفن را برای شما تجویز می‌کند تا عوارض جانبی شما کمتر شود.

دارو

موارد منع مصرف ریتوکسیمب

  • به تاریخ انقضای داروی ریتوکسیمب توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی ریتوکسیمب را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تداخل دارویی ریتوکسیمب را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

مصرف ریتوکسیمب در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. مصرف داروی ریتوکسیمب در دوران بارداری و شیردهی منع شده است.

تاثیر مصرف داروی ریتوکسیمب بر رانندگی

ریتوکسیمب می‌تواند باعث علائمی مانند سرگیجه در شما شود، تا زمانی که این علائم را داشتید، از رانندگی کردن بپرهیزید.

تداخلات دارویی ریتوکسیمب

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

  • داروی ریتوکسیمب ممکن است شما را گیج یا خواب آلود کند، مصرف الکل یا ماری جوانا این عوارض را تشدید می‌کنند.

داروی ریتوکسیماب با داروهای زیر ممکن است تداخل داشته باشد: برخی واکسن‌ها، داروهای دیگری که سیستم ایمنی را تضعیف می‌کنند یا خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهند (مانند ناتالیزومب (Natalizumab) ، فینگولیمود و توفاسیتینیب)

هشدار ها درباره مصرف ریتوکسیمب

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی ریتوکسیمب ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی که باردار هستید و یا قصد بچه‌دار شدن دارید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • در صورتی که مشکلات قلبی (به عنوان مثال بیماری قلبی، نارسایی قلبی و حمله قلبی) دارید.
  • اگر مشکلات ریوی دارید.
  • در صورتی که مشکل خونریزی دارید.
  • اگر سابقه عفونت دارید.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

Rituximab

عوارض مصرف ریتوکسیمب

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض در صورت مصرف بیش‌تر از مقدار این دارو بروز می‌کنند، در‌ صورت بروز هریک از این عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • ضعف . گر گرفتگی . سردرد
  • تهوع و استفراغ
  • درد عضلانی و مفصلی
  • سرگیجه. کم خونی

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی ریتوکسیمب می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد ریتوکسیمب

این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری از داروی ریتوکسیمب

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

معرفی داروی ضد سرطان فلوتامید

همه چیز در مورد داروی ضد سرطان اگزالی پلاتین

معرفی داروی ضد سرطان وینورلبین

separator line



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits