دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
برای رفع بی خوابی،این دمنوش مفید است

بهترین دمنوش ها برای درمان بی خوابی کدامند؟

برای رفع بی خوابی،این دمنوش مفید است
1
زمان مطالعه: 7 دقیقه
دمنوش برای رفع بی خوابی : خواب یکی از نعمت‌های بی‌نظیر خداوند برای دوباره انرژی گرفتن می‌باشد و از جهت فیزیولوژیک هم در زمان خواب ذخایر اتمام یافته انرژی در بدن دوباره بازسازی می‌شوند.

بهترین دمنوش های خواب آور و تاثیر شگفت‌انگیز آنها در رفع بی‌خوابی

علت بی‌خوابی موارد متعددی از جمله اختلالات روانی، عدم تعادل هورمونی، افزایش سن، فاکتورهای محیطی و برخی اختلالات ژنتیکی می‌باشد. درمان‌های متعددی برای این مشکل وجود دارد که شامل درمان با داروهای شیمیایی، داروهای گیاهی، ویتامین‌ها و مواد معدنی، تغییرات سبک زندگی، رفتاردرمانی، مدیتیشن، رژیم درمانی، ورزش، طب سوزنی، هیپنوتیزم و ... می‌باشد. در این مقاله از دلگرم سعی داریم شما را با دمنوش های گیاهی که به برای درمان بی خوابی مفید می باشند آشنا کنیم.

برای خواب بهتر، چه نوع چای را انتخاب کنیم؟

تجربه نشان می دهد چای هایی که از هر قسمتی از گیاه های چای (کاملیا سیننسیس و کاملیا آسامیکا) گرفته می شوند، حاوی مقداری کافئین طبیعی هستند و به همین دلیل،‌ برای کسانی که به دنبال چای های آرام بخش و بهبود کیفیت خواب خود هستند، مناسب نیستند.

این چای ها شامل انواع مختلف چای سبز و سیاه می شوند. با این حال، دمنوش های گیاهی که از گیاهان دیگر تهیه می شوند، فاقد کافئین هستند و برخی از آن ها، خواص آرام بخشی فوق العاده ای دارند.

صدها نوع ترکیب گیاهی وجود دارد که قبل از خواب مناسب هستند. ارزش آن را دارد که برای یافتن بهترین دمنوش که با ذائقه ی شما هم سازگار باشد، کمی وقت صرف کنید. علاوه بر این، برخی از دمنوش های گیاهی بسیار قوی هستند و به همین دلیل، باید ببینید که برای شما مناسب هستند یا نه.ما چند ترکیب آرام بخش محبوب گیاهی را انتخاب کردیم که برای شروع به شما کمک می کنند.

دمنوش رازیانه برای درمان بی خوابی

دمنوش رازیانه اغلب از دانه های این گیاه تهیه می شود و فواید مختلفی برای دستگاه گوارش دارد. نوشیدن دمنوش رازیانه قبل از خواب می تواند معده را آرام کند، اشتهای آخر شب را کاهش می دهد و به طور کلی، بدن را آرام می کند. دمنوش رازیانه به عنوان کاهش دهنده ی اشتها عمل می کند و نوشیدن آن، راه خوبی برای جلوگیری از پرخوری آخر شب است.

همچنین بخوانید: ۲۴ خاصیت شگفت انگیز رازیانه

فواید دمنوش سنبل الطیب برای داشتن خواب راحت

دمنوش سنبل الطیب از ریشه ی گیاه سنبل الطیب درست می شود و آرام بخشی نسبتاً قوی است. از این گیاه برای درمان مشکلات مختلفی همچون اختلالات خواب و اضطراب استفاده می شود. دمنوش سنبل الطیب عطر و طعم نسبتاً تندی دارد که خواص کلی این نوشیدنی ناشی از آن هاست. اگر شب ها نمی توانید بخوابید، دمنوش سنبل الطیب می تواند راه حل مشکل شما باشد.

همچنین بخوانید: خواص عرق سنبل الطیب

دمنوش اسطوخودوس

اسطوخودوس درمانی سنتی برای رفع بی خوابی است و از روغن آن در حمام و رایحه ی درمانی استفاده می شود اما دمنوش آن هم مؤثر است. از لحاظ پزشکی ثابت شده است که تنها استشمام عطر اسطوخودوس قبل از خواب، میزان خواب عمیق (موج آرام) را افزایش می دهد. عطر آرام بخش اسطوخودوس همراه با خواص گوارشی این گیاه باعث شده که دمنوش اسطوخودوس انتخاب مناسبی برای قبل از خواب باشد.

همچنین بخوانید: خواب عمیق و راه حل هایی برای عمیق خوابیدن

دمنوش بابونه

دمنوش بابونه یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های شبانه است که قرن ها از آن به عنوان یک نوشیدنی خواب آور و آرام بخش استفاده می شود.
دمنوش بابونه یکی از محبوب ترین دمنوش ها در سراسر جهان است و برای رفع استرس بسیار مفید است. بابونه علاوه بر آرام بخش بودن، تقویت کننده ی دستگاه ایمنی هم است و انتخاب بسیار خوبی برای دمنوش قبل از خواب است.

دمنوش به لیمو

دمنوش به لیمو به کاهش فشار عصبی، استرس و اضطراب کمک می کند و این بدین معناست که نوشیدن یک فنجان از به لیمو قبل خواب، می تواند راه خوبی برای سد کردن افکار مزاحم باشد.
همان طور که از اسمش پیداست، این دمنوش عطر و طعم مرکباتی دارد. این دمنوش اغلب با ترکیب نعناع تهیه می شود که آن را به یک نوشیدنی نشاط آور تبدیل می کند که مجاری تنفسی را پاکسازی می کند و در نتیجه به خواب بهتر کمک می کند.

همچنین بخوانید: راه های مناسب برای رفع استرس

دمنوش گل ساعتی

گل ساعتی نیز گیاه دیگری است که به خواب بهتر کمک می‌کند. مطالعات گوناگونی نشان داده که گل ساعتی می‌تواند حالت خواب آلودگی را تقویت کند. در مطالعه‌ای تأثیر مکمل گیاهی به نام NSF-3 که شامل گل ساعتی و دو گیاه دیگر بود نسبت به تأثیر داروی دیگری به نام زولپیدم مورد مقایسه قرار گرفت. محققان دریافتند کیفیت خواب و طول مدت خواب بیشتر شده و میزان بیدار شدن حین خواب نیز کاهش یافته بود. محققان دریافتند NSF-3 جایگزینی بی‌خطر و مؤثر برای درمان کوتاه مدت بی‌خوابی است.

دمنوش شیرین بیان

شیرین بیان و ریشه‌ شیرین بیان هم گیاه دیگری است که باستانیان از آن برای درمان بیماری‌های گوناگون استفاده می‌کردند. پژوهش‌ها نشان داده شیرین بیان دارای خاصیت ضد افسردگی و ضد اضطرابی است. عصاره‌ی شیرین بیان می‌تواند کیفیت خواب را بالا ببرد.

قبل از اینکه از شیرین بیان سیاه استفاده کنید، باید بدانید که شیرین بیان اگر به میزان زیاد مصرف شود می‌تواند موجب افت پتاسیم بدن شود. به طور کل توصیه می‌کنیم قبل از مصرف هر نوع مکملی همیشه با پزشک مشورت کنید. هر نوع مکمل گیاهی ممکن است با سایر داروها تداخل ایجاد کند

درمان بی‌خوابی با بیدمشک

برای درمان بی‌خوابی با استفاده از بیدمشک باید ۵۰ گرم بیدمشک خشک شده را در یک لیتر آب جوش به مدت ۲ دقیقه بجوشانید و بگذارید ۱۰ دقیقه دَم بکشد. سپس این دمنوش را صاف و روزانه سه فنجان از آن را میل کنید.

همچنین بخوانید: فواید بیدمشک و چایی بید مشک + طرز تهیه ی چای بیدمشکی

درمان جوش‌های صورت با دمنوش بیدمشک

دمنوش بیدمشک دستگاه گوارش را ضدعفونی می‌کند و جوش‌های بدن را از بین می‌برد. نوشیدن این دمنوش همچنین حرارت درونی بدن را کاهش می‌دهد.

خواص عرق بیدمشک

  • عرق بیدمشک قند خون را کاهش می‌دهد و برای درمان کم خونی مفید است.
  • عرق بیدمشک دستگاه عصبی و حافظه را تقویت می‌کند و تب را کاهش می‌دهد؛ مصرف این عرق موجب تسکین سردردها و علایم قاعدگی نیز می‌شود؛ دَم‌کرده برگ بیدمشک برای دفع سنگ کیسه صفرا مفید است.

طرز تهیه دمنوش بیدمشک

مقدار ۵۰ گرم از برگ یا گل بیدمشک خشک شده را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه دَم بکشد. سپس این دمنوش را صاف و روزانه سه فنجان از آن را قبل از هر وعده غذایی میل کنید.

موارد منع مصرف بیدمشک

عرق بید مشک قند خون را پایین می‌آورد؛ بنابراین افرادی که قند خون پایین دارند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند؛ کودکان زیر ۲ سال، زنان باردار و شیرده هم باید در استفاده از بیدمشک احتیاط کنند. همچنین افراد با سن کمتر از ۱۶ سال که مبتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا یا آبله مرغان هستند و نیز اشخاصی که از زخم‌های دستگاه گوارشی، گاستریت و نفخ رنج می‌برند، باید از مصرف بید مشک و عرق آن خودداری کنند.

همچنین بخوانید: کم خونی ودرمان آن/علائم کم خونی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits