با ۵ کمردرد هشدار دهنده آشنا شوید !
انواع درد کمر
کمر درد یکی از رایج ترین دردهایی است که افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. حدود 80 درصد از افراد از این درد رنج می برند که در بسیاری از موارد نیز نگران کننده نیست چرا که در بیشتر مواقع عواملی چون رگ به رگ شدن عضلانی و یا فتق دیسک سبب کمر درد می شود.
پروفسور «آلن چن» استادیار دانشگاه کلمبیا در این مورد اذعان می دارد که چنین دردهایی خیلی زود بهبود پیدا می کنند. وی می گوید اگر کمردرد شما اخیرا شروع شده لازم نیست که به پزشک مراجعه کنید یا برای برطرف کردن آن دارو مصرف کنید.
آخرین یافته های پژوهشی پزشکان «آمریکن کالج» نیز نشان داده که تنها برخی از فعالیت هایی چون ورزش، ماساژ و یوگا آن هم در صورتی که بسیار ملایم انجام شوند می توانند برای دردهای ملایم کمر مفید باشند.
با این حال این پزشکان بر این موضوع نیز تاکید دارند که در برخی از موارد لازم است که بلافاصله به پزشک مراجعه شود.
کمردرد های خطرناک
آنچه در ادامه این نوشته برای تان برشمرده خواهد شد، کمر دردهای هشدار دهنده ای هستند که در صورت مشاهده هر کدام از آنها باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
این موارد هشدار دهنده را با هم مرور می کنیم :
1. از دست دادن کنترل ادرار یا مدفوع
این روند می تواند در نتیجه نوعی سندروم به نام «نشانگان دم اسب» باشد. این سندروم یکی از اختلالات بسیار نادر است که از هر 33٫000 نفر، یک نفر را درگیر می کند.
در این اختلال، ریشه اعصاب ستون فقرات کمری، فشرده می شود و تمامی حواس و تحرک این بخش از بدن را با اختلال مواجه می کند.
دکتر «مت لیکینس» سهامدار و مسئول بخش درمانی مرتبطی در همین زمینه در دیترویت، می گوید: “من در تمام طول 24 سال طبابت خود تنها با دو مورد از این نمونه سندروم برخورد کردم که هر دوی آنها نیز احتیاج به عمل جراحی داشتند.”
در صورت ابتلا به چنین اختلالی و در صورت عدم جراحی سریع و به موقع، فرد مبتلا فلج شده، کنترل کامل بر ادرار و مدفوع را از دست داده و از لحاظ جنسی هم کاملا ناتوان خواهد شد.
2. تنها در هنگام شب دچار کمر درد می شوید
بسیاری از کمردردها بر اثر وضعیت بد خوابیدن رخ می دهند که برای آن راه حل هایی وجود دارد اما اگر با تغییر در وضعیت خواب این مشکل برطرف نشود و بلافاصله با ورود به رختخواب شروع و شدت پیدا کند حتما لازم است که به پزشک مراجعه شود.
«وایت پلین» فیزیوتراپ مرکز «رابرت سیلورمن» در نیویورک و نویسنده کتاب «سلامت برون و درون» (Inside-Out Health) در این باره می گوید که در مواقعی چنین دردهای شدید شبانه ای می تواند بر اثر تومورهای ستون فقرات باشد.
یکی از دلایل چنین دردهایی در ناحیه کمر می تواند وجود عفونت در استخوان ستون فقرات باشد. به هر کدام از دو دلیل فوق الذکر چنین دردی حس شود باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه شود.
3. دشواری تشخیص محل دقیق درد
گاهی دقیقا نمی توان تشخیص داد که درد به بخش پایینی یا بالایی کمر مرتبط است. همچنین نمی توان تشخیص داد که مفاصل، درگیر این درد شده اند یا نشانه ای از حمله قلبی است.
پژوهش های انجام پذیرفته در انجمن قلب آمریکا نشان می دهد زمانی که شروع درد در ناحیه قفسه سینه باشد و سپس پخش شود، تشخیص آن دشوارتر هم خواهد بود.
در صورت احساس دردهای شدید در ناحیه کمر، که به صورت ناگهانی نیز رخ داده اند، بهتر است مستقیما به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه شود چرا که این امکان وجود دارد با درد در ناحیه چانه، تهوع، احساس خستگی بیش از اندازه و یا تنفس های دشوار نیز همراه باشد.
4. درد و گرفتگی عضلانی شدید در هنگام صبح
اینکه گاهی و در هنگام صبح احساس درد در ناحیه کمر را تجربه کنید طبیعی است اما اگر این درد به مدت بیش از 30 دقیقه به طول بیانجامد، افزایش پیدا کند و قادر به حرکت کردن نباشید، آن گاه این احتمال وجود دارد که به «آرتریت های التهابی» مبتلا شده باشید.
از جمله این آرتریت های التهابی، می توان به «اسپوندیلیت آنکیلوزان» اشاره کرد که به گفته دکتر «چن» می تواند 1٫4 درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار دهد.
اگر هم در صدد درمان وضعیت استخوانهای مهره برنیایید این امکان وجود دارد که این مهره ها به هم چسبیده و تحرک را برای شما دشوارتر گرداند.
همچنین آرتریت های التهابی چون «اسپوندیلیت آنکیلوزان»، در صورت عدم رسیدگی و درمان می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را نیز به همراه داشته باشند.
درمان این بیماری عمدتا با تجویز «داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی» و داروهای biologic مانند infliximab و etanercept هستند که برای برطرف کردن تورم تجویز می شوند.
5. امکان وجود خطر شکستگی ناگهانی
اگر اخیرا تصادف کرده اید، این امکان وجود دارد که استخوان های تان ضعیف شده باشد. احتمال دارد که پوکی استخوان داشته باشید و برای برطرف کردن آن دارو مصرف می کنید.
دکتر چن می گوید، در چنین مواقعی لازم است برای انجام مراحل چکاپ به پزشک مراجعه کنید چرا که این احتمال وجود دارد که شکستگی ای در ناحیه ستون فقرات شما پیش آمده باشد.
بر اثر این شکستگی ممکن است اندکی قدتان کوتاه تر، بدن تان خمیده تر و تنفس و حتی وضعیت گوارش تان با اختلال روبرو شده باشد. در تمامی این موارد عمل جراحی می تواند مفید واقع شود.
بیشتر بخوانید :
1۳ روغن طبیعی شگفت انگیز برای درمان کمر درد
درد در ناحیه پایین کمر نشانه چیست؟
- برچسبها
- کمردرد
- کمر درد
- علت کمردرد
- انواع کمردرد
دیدگاه ها