مجله دلگرم
امروز: سه شنبه, ۰۱ فروردين ۱۴۰۲ برابر با ۲۸ شعبان ۱۴۴۴ قمری و ۲۱ مارس ۲۰۲۳ میلادی
۱۶ درمان خانگی برای مشکلات پروستات
10
زمان مطالعه: 8 دقیقه
به طور معمول پروستات در تمام طول زندگی مردان رشد می کند .در برخی از مردان این بزرگ شدن پروستات به حدی نیست که مشکل ایجاد کند ولی در برخی دیگر ، بزرگی پروستات می تواند بر سلامت آنها و همچنین کیفیت زندگیشان تاثیر گذار باشد. مطالعات نشان داده است که از...

درمان خانگی برای مشکلات پروستات

پروستات غده ای کوچک است که در زیر مثانه مردان وجود دارد و با دستگاه مجاری ادراری مرتبط است این غده حاوی ترشحات مایعی است که اسپرم‌ها در آن شناور است و تخلیه اسپرم را در طی انزال کنترل می کند. هنگامی که اختلالی در غده پروستات ایجاد می شود، مشکلاتی در این قسمت بدن بروز می کند و باعث می شود بسیاری از افراد پیش از مشاوره با پزشک به دنبال راهکارهای خانگی برای درمان پروستات باشند. در این مقاله راهکارهای خانگی مشکلات پروستات را توضیح خواهیم داد با مجله دلگرم همراه شوید.

علل و علائم پروستات

یکی از رایج ترین مشکلات پروستات پروستاتیت است - التهاب در غدد پروستات که بر مردان در تمام سنین تاثیر می گذارد. به طور معمول، باکتری ها به پروستات حمله می کنند و موجب تورم و مسدود شدن جریان ادرار می شوند. مشکلات پروستات شامل سه نوع مختلف پروستاتیت است و شامل موارد زیر است:

  1. پروستاتیت حاد عفونی - یک عفونت ناگهانی باکتریایی که باعث تب، لرز و یا درد کمر و بین پاها می شود. ادرار دردناک ممکن است رخ دهد.
  2. پروستاتیت مزمن عفونی - هنگامی که پروستاتیت در حال عود است، این عفونت مزمن معمولا برای درمان نیاز به دوره طولانی مصرف آنتی بیوتیک دارد.
  3. پروستاتیت مزمن باکتریال- همچنین به عنوان سندرم درد مزمن لگنی یا (CPPS)شناخته می شود، مردان جوان تا میانسال مبتلا به درد کمر و بین پاها، یا در نوک آلت تناسلی هستند. ادرار مکرر و انزال دردناک اغلب رخ می دهد.
  4. هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) - همچنین به عنوان هیپرتروفی شناخته شده است، بیمار بزرگ شدن غده پروستات را تجربه می کند. مردان سالمند اغلب علائمی مانند ادرار دردناک و خروج قطره قطره ای ادرار را تجربه می کنند.
  5. سرطان پروستات - گرچه سرطان پروستات به بسیاری از مردان در آمریکا آسیب می زند، اما تعداد اندکی از بیماران در اثر این بیماری می میرند. تشخیص زودرس کلیدی است و شانس ابتلا به سرطان پروستات با افزایش سن، سابقه خانوادگی و رژیم غذایی با چربی بالا افزایش می یابد.

بسیاری از عوامل در بروز مشکل پروستات نقش دارند، از جمله نشستن مدت زمان طولانی در یک موقعیت و حالت، بیش از حد در معرض هوای سرد بودن، بیماری های عفونی، افزایش فشار بر لگن (مانند افزایش وزن) و یبوست. برای مردان زیر 50 سال، پروستاتیت شایع ترین مشکل پروستات است، در حالی که مردان بیش از 50 سال معمولا مشکلاتی مربوط به بزرگ شدن پروستات را تجربه می کنند. اگر یک عفونت باکتریایی مانع عملکرد پروستات شود، ممکن است تب بالا، استفراغ، لرز، تهوع و احساس بیماری کلی را تجربه کنید.

پیشگیری از پروستات با درمان های خانگی

پس از اینکه داروهای خانگی زیر را در برنامه روزانه تان قرار دادید، فراموش نکنید که هشت لیوان آب در روز بنوشید، مقدار مصرف غذاهای چرب و گوشت قرمز را محدود کنید، راهکارهای خانگی عبارتند از:

1- آب زغال اخته(کرنبری)

برای جلوگیری از عفونت مجاری ادراری، که می تواند منجر به پروستاتیت شود. این نوشیدنی را میل کنید. زغال اخته برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است و می‌تواند کارایی سلول‌های سرطانی پروستات را کاهش دهد.

2- لیکوپن موجود در گوجه فرنگی

گوجه‌ فرنگی مقدار زیادی کاروتنویید دارد که مهم‌ ترین آن لیکوپن است. لیکوپن یک رنگدانه ‌کاروتنوییدی به رنگ قرمز روشن است که مسئول تولید رنگ قرمز در گوجه ‌فرنگی است. خوردن گوجه فرنگی یا نوشیدن آب گوجه فرنگی به دلیل وجود لیکوپن، می تواند تکرر ادرار و اختلال در تخلیه ادرار و ادرار قطره قطره ای را کاهش دهد. خواص آنتی اکسیدانی آن به پیشگیری از سرطان پروستات کمک می کند.

3- از کافئین اجتناب کنید

از آنجا که قهوه، چای، شکلات و دیگر اشکال کافئین، گردن مثانه را منقبض می کند و باعث اختلالات ادراری می شود، مقدار کافئین که هر روز مصرف می کنید را محدود کنید.

4- دانه های هندوانه

چای با بذر هندوانه برای درمان علائم و مشکلات مثانه و پروستات موثر است.تخم هندوانه را در آب جوش بریزید. اجازه دهید چای سرد شود، عصاره را از دانه ها جدا کنید و بعد نوشید. پیشنهاد می شود که هر روز به مدت 10 روز چای بذر هندوانه بنوشید.

5- عدم مصرف آنتی هیستامین ها و ضد انعقاد

مصرف دوزهای زیاد داروهای سرماخوردگی می تواند باعث احتباس ادرار و دشواری تخلیه ادرار شود، برخی از مردان عملا ادرارشان متوقف می شود. داروی ضد انعقاد، عضله گردنه مثانه را تنگ و منقبض می کند، از جریان طبیعی ادرار جلوگیری می کند، و آنتی هیستامین ها عملکرد مثانه را در حالت تعلیق نگه می دارند و مشکلات ادراری را بدتر می کنند.

6- از مواد غذایی تند پرهیز کنید

تند و اسیدی بودن غذاهای خاص روی مردانی با پروستات بزرگ تاثیر منفی می گذارد. اگر بعد از خوردن غذای حاوی فلفل تند چیلی یا یک شام تند مکزیکی حاوی سس تند سالسا احساس ناراحتی کردید، باید از غذاهای مشابه نیز اجتناب کنید.

7-محدود کردن مصرف آبجو

تحقیقات نشان داده است که آبجو می تواند سطح پرولاکتین را در بدن افزایش دهد که می تواند منجر به بزرگی پروستات شود. مصرف آبجو و سایر نوشیدنی های الکلی را کنترل کنید تا از انقباض گردن مثانه که بر ادرار تاثیر می گذارد، جلوگیری کنید. علاوه بر این، الکل دیورتیک(ادار آور) است و مقدار ادراری که در مثانه جمع می شود را افزایش می دهد، که این موجب بدتر شدن مشکلات پروستات می شود.

8-تکنیک های آرامش بخش

استرس می تواند باعث افزایش ترشح هورمون های آدرنال شود که این در برخی از مردان موجب مشکل و اختلال در ادرار کردن می شود. آدرنالین که اغلب در بدن تحت شرایط استرس زا ترشح می شود، در نعوظ و تخلیه ادرار اختلال ایجاد می کند. یاد بگیرید که چگونه برای کاهش علائم پروستات ریلکس و بدون استرس باشید. تمرینات یوگا، مدیتیشن و سایر تمرینات تنفسی روش های آسان برای کاهش استرس است.

9- آمیزش جنسی

با افزایش دفعات آمیزش جنسی با همسر و به دنبال آن افزایش انزال و خروج مایع منی از بدن مرد ، مواد سازنده سلول های سرطانی از پروستات به همراه منی از آلت تناسلی مرد خارج می شود و از متراکم شدن آنها در کنار هم جلوگیری می کند . انزال، ترشحات پروستات را که باعث اختلال در ادرار می شود شفاف و پاک می کند.

10- تخلیه مثانه آخر شب

تخلیه مثانه در انتهای روز و قبل از خواب شبانه ، می تواند مشکلات پروستات را در طول شبانه روز کاهش دهد.

11- دانه کدو تنبل

پزشکان آلمانی اثربخشی دانه کدو تنبل را برای درمان اختلالات ادراری ناشی از پروستات بزرگ و غیر سرطانی کشف کرده اند. دانه های کدو تنبل اثر دیورتیک(ادرار آور) دارند و مقدار قابل توجهی از زینک یا (روی) بدن را تامین می کند. دانه های کدو تنبل سیستم ایمنی را بهبود و تقویت می کند. شما می توانید دانه هایی بدون پوسته (بدون نمک) بخورید و یا با کمک دانه ها یک دمنوش آماده کنید. یک قاشق غذاخوری از دانه های کدو تنبل تازه را بشویید و خرد و سپس له کنید و درون یک بطری قرار دهید. بطری را با آب جوش پر کنید و اجازه دهید به اندازه دمای اتاق خنک شود. مخلوط را از صافی گذارنده و یک بار در روز میل کنید.

12- ماساژ پروستات

اکثر مردان از ماساژ پروستات برای تسکین التهاب و تورم پروستات، خجالت می کشند. به طور معمول، یک پزشک یا پرستار ماساژ را انجام می دهد، اما بیمار (یا خویشاوندان) می توانند آموزش ببینند که چگونه انگشت را به رکتوم مقعد وارد کنند و پروستات را به مدت 10 تا 20 دقیقه ماساژ دهند.

13- تمرینات ورزشی کگل

گردش خون بافت های بدن با تمرینات کگل بهبود می یابد، که شامل کشیدن تمام عضلات اطراف کیسه و پوست بیضه و مقعد است. توصیه می شود تمرین ورزشی کگل را 10 ست و 5 تا 6 بار در روز تکرار کنید.

14- حمام گرم

برای تسکین بعضی از علائم پروستات، حمام با استفاده از وان آب گرم ( سیتیز بث نیز نامیده می شود) موثر است. اطمینان حاصل کنید که آب کفل و باسن شما را فراگرفته است. گرمای آب، خون بیشتری به ناحیه آسیب دیده انتقال می دهد و در بهبودی و کاهش ناراحتی موثر است.

15- ابریشم ذرت

اگر با بزرگی پروستات مواجه شدید، ابریشم ذرت تازه را جدا کنید و در یک چهارم آب قرار دهید. ابریشم ذرت را به مدت 10 دقیقه بجوشانید. مخلوط را فشار دهید و عصاره آن را بگیرید و یک فنجان بخورید. توصیه می شود سه فنجان را برای مدت یک هفته میل کنید.

16- ماهی

با خوردن ماهی هایی که سرشار از امگا 3 هستند، از جمله ماهی سالمون، ماهی تُن و ماهی خال خالی از سرطان پروستات و سایر بیماری ها جلوگیری می کنید. برای کسب نتایج بهتر، هر هفته دو وعده خوراک ماهی داشته باشید.

بیشتر بخوانید:

علت بزرگی پروستات در آقایان چیست؟

معرفی مشکلات و بیماری های پروستات،علایم و راه های درمان آنها

سرطان پروستات : علائم و درمان سرطان پروستات کدامند ؟

تهیه و ترجمه مجله دلگرم

سهیلا مقصودی


این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (10 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.
دیدگاه ها

درج کامنت برای این مطلب غیر فعال است