دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چرا برخی از افراد زیاد به دندانپزشکی مراجعه می کنند؟
1
زمان مطالعه: 7 دقیقه
چرا برخی از افراد زیاد به دندانپزشکی مراجعه می کنند؟-نکات مهم برای دندان کودکان -نکات دندانپزشکی برای افراد مبتلا به دیابت-نکات بهداشتی دندانپزشکی برای بیماران دیابتی -نکاتی از دندان پزشکی ترمیمی برای دندان پزشکان -برای بیماران دیابتی این نکات...

چرا برخی از افراد زیاد به دندانپزشکی مراجعه می کنند؟

چرا برخی از افراد زیاد به دندانپزشکی مراجعه می کنند؟

همه افراد باید 2 الی 3 بار در سال برای معاینه دندان هایشان به دندانپزشک مراجعه کنند اما این سوال ممکن است وجود داشته باشد که آیا همه باید همین تناوب را برای مراجعه به دندانپزشک رعایت کنند یا اینکه ممکن است عده ای نیاز کمتر یا بیشتری برای مراجعه به دندانپزشک داشته باشند؟ در این مطلب به مرور مواردی می پردازیم که ممکن است نیاز شما را برای مراجعه به دندانپزشک به بیش از 2 بار و حتی تا 4 بار در سال برای معاینه و چکاپ افزایش دهند.

1- رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان: اگر نگهداری شما از دندان هایتان ضعیف است یا اگر با مسواک، نخ دندان و دهانشویه میانه خوبی ندارید یا جزو افرادی هستید که به بهانه های مختلف مسواک نمی زنید و شب ها تنبلی می کنید، بهتر است بیشتر به دندان پزشکتان سر بزنید و از وضع دندان هایتان بیشتر خبر بگیرید!

2- رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات: بیشترین مواد غذایی ای که مصرف می کنید، قندها هستند؟ در طول روز با دهانتان مدام در حال خوردن، مکیدن، جویدن و نوشیدن هستید؟ مواد غذایی شیرین چسبناک و نوشیدنی های حاوی قند استفاده می کنید؟ شما جزو کسانی هستید که حتی ممکن است تا 4 نوبت در سال به مراجعه به دندانپزشک برای معاینه نیاز داشته باشید.

3- بارداری: قبل از بارداری بسیار مهم است که تمام مشکلات دهان و دندانتان برطرف شود و برای پیشگیری از مشکلات حین بارداری هم پیشگیری های لازم انجام گیرد. شما نیاز دارید که در ماه های منتهی به بارداری دندانپزشک مدام بهداشت دهان و دندانتان را چک کند. سلامت دهان و دندان شما حتی ممکن است بر سلامت فرزندی که متولد می کنید، تاثیر داشته باشد.


4- سن بالا یا مصرف داروهای کاهش دهنده جریان بزاق: بزاق دهان افراد مسن کاهش می یابد. جریان بزاق با مکانیسم های مختلف می تواند از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کند. در مصرف داروهای مختلفی هم بزاق کاهش پیدا می کند. داروهای ضدفشار خون و برخی داروهای ضدافسردگی از جمله داروهای کاهش دهنده بزاق هستند. داروهای درمان سرطان و رادیوتراپی هم می تواند بزاق را کاهش دهد و پوسیدگی را بیشتر کند. اگر جزو این گرو هستید، باید دفعات مراجعه خود به دندانپزشک را افزایش دهید.

5- انجام درمان ارتودنسی یا روی هم بودن دندان ها در فک به طور طبیعی: وقتی درمان ارتودنسی را شروع می کنید، با توجه به وجود وسایل ارتودنسی در دهانتان، به معاینه و معالجه بیشتری نیاز دارید. شلوغی طبیعی دندان ها هم ممکن است استعداد دندان ها را برای پوسیدگی بیشتر کند.

6- سابقه درمان های پیچیده دندانپزشکی: دندان هایی از شما که تحت درمان های دندانپزشکی قرار گرفته، ممکن است به چکاپ های دوره ای نیاز داشته باشد. یکبار مراجعه به دندانپزشک برای درست کردن دندان ها، برای افرادی که درمان های دندانپزشکی پیچیده برایشان انجام شده است، ممکن است کافی نباشد!

چرا برخی از افراد زیاد به دندانپزشکی مراجعه می کنند؟

7- ابتلا به بیماری خاص یا وجود جرم دندانی و علایم خونریزی از لثه ها: برخی بیماری های عمومی بدن ممکن است بر سلامت دهان و دندان شما تاثیر بگذارند. (برعکس این قضیه هم درست است و مشکلات دهان و لثه می تواند روی برخی بیماری های عمومی بدن تاثیر منفی داشته باشد). بیماری هایی که دستگاه ایمنی شما را تضعیف کنند یا بیماری های خونی از این بیماری ها هستند. در صورتی که کاندیدای پیوند عضو یا جراحی قلب باشید هم باید دوره های معاینه دندانپزشکی خود را افزایش دهید.

8-کاربرد نوارماتریس از جنس سلولزی برای انجام ترمیم های کامپوزیتی در دندان های قدامی،ضروری نیست.می توان از نوار ماتریس های فلزی نیز استفاده کرد.یک قطعه از نوار را در طول لازم ببرید،یا نوار را در تمام طول خود،بدون ماتریس هولدر قرار دهید.سهولت کاربرد،راحتی در شکل دهی،استحکام مناسب از جمله مزایای این نوار هاست.

9-اگر مشکل شما با کامپوزیت این است که به قلم دستی مورد استفاده تان می چسبد،دو راهکار ساده پیش روی شماست؛یکی این که از قلم های دستی با سطح مقطع کوچکتر استفاده کنید و دوم این که کامپوزیت را با حرکات سریع در محل قرار بدهید،یعنی فرصت اتصال را از آن سلب کنید.

10-تیغ بیستوری یک کارور بسیار مفید برای حذف اضافات ترمیم کامپوزیت از سطوح دندانی است.می توان از تیغ شماره 12 برای پرداخت سطوح پرگزیمالی استفاده کرد.کاربرد این وسیله را در دستورکار خود قرار دهید.

11-در ترکیب آمالگام به هیچ وجه سرب به کار نرفته است.بعضی بیماران و حتی دندانپزشکان این ترمیم ها را سربی می دانند.

12-روکش های تمام فلزی رایج،روکش استیل نیستند.بلکه آلیاژ فلزات بیس از جمله کرم،کبالت و نیکل هستند.

13-روکش های استیلی آماده(Stainless Steel Crown) که به طور عمده در دندانپزشکی اطفال به کار می رود را ،می توان به عنوان روکش های موقت در بزرگسالان نیز به کار برد.

چرا برخی از افراد زیاد به دندانپزشکی مراجعه می کنند؟

14-در فرایند کارو کردن آمالگام،دو دسته از کارورها هستند که بسیار مفید ولی مورد غفلت هستند:سوند معاینه و اکسکاویتور قاشقی.استفاده از این کارورها را تجربه کنید.

15-هرچند در گذشته واژه ریختگی،یک مفهوم را بیشتر در ذهن تداعی نمی کرد؛و آن هم ریختگی فلزی بود،ولی با توجه به عرضه شدن سرامیک های Pressable که با فرایندی مشابه، تهیه می شوند،مشخص کردن نوع ریختگی ضروری است.مثلا پست و کر ریختگی فلزی یا سرامیک

16-یکی از روش های بلیچینگ،روش خانگی آن است.در این روش یک تری برای بیمار تهیه می شود و بیمار طبق دستور ماده سفیدکننده را در آن قرار می دهد.از آنجا که اطلاق NIGHT GUARD BLEACHING به این روش، تداعی کننده لزوم استفاده شبانه است،بهتر است از TRAY BLEACHING برای بیان آن استفاده کنیم.چرا که می توان در ساعات روز نیزاز این تری ها استفاده کرد.

17-یکی از مشکلات در قراردهی و کندانس کردن مواد خمیرمانند از جمله پانسمان های زونالین،CAVIT،و.. این است که موقع فشردن، کندانسر در آن ها فرو می رود.برای فشردن خمیرهایی این چنین درون حفره،می توان از گلوله پنبه ای مرطوب با کمک پنس بهره برد.می توان از این کندانسر های پنبه ای برای فشردن گلاس یونومر نیز بهره برد

18- CAVIT یک نام تجاری برای پانسمان موقتی حفرات ترمیمی است که در صورت برخورد با رطوبت یا بزاق،سخت می شود.مواد سازنده CAVIT سولفات کلسیم،سولفات روی،اکسید روی،رزین،پلاستی سایزر است و از این حیث یک ماده بدون اژنل محسوب می شود.

19-قراردادن یک توده بزرگ از پانسمان های موقت CAVIT در حفره باعث می شود،فقط لایه های سطحی آن که در تماس با رطوبت قرار می گیرند،سخت شود.در حالی که لایه های عمقی همچنان نرم باقی می مانند.باید پانسمان را قبل از قرار دهی در حفره ،مرطوب کرد.

20-یکی از روش های برخورد با حساسیت عاجی استفاده از خمیرهای ضد حساسیت است.یک نمونه بسیار متداول از این خمیرها،سنسوداین است که موردتوجه زیاد دندانپزشکان است.ولی توجه داشته باشید که سنسوداین یک نام تجاری برای خمیردندان های حاوی استرانسیوم کلراید10درصد است..این مطلب درباره ژلوفن هم مطرح است.ژلوفن یک نام تجاری و فرم خاصی از ایبوپروفن است.

گردآوری: مجله ی اینترنتی دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits