موارد مصرف کپسول روغن گل مغربی
روغن گل مغربی (گل پامچال) جالب ترین کشف در زمینه طب پیشگیری است. گل مغربی گیاهی بومی آمریکای شمالی است اما در اروپا و بخش هایی از نیمکره جنوبی نیز رشد می کند. این گیاه دارای گل های زردی است و چون گل ها در غروب شکفته می شوند به گل مغربی معروف شده است. از دیرباز این گیاه به طور سنتی به منظور اثرات درمانی استفاده می شده است.
خواص روغن گل مغربی مربوط به مقدار زیادی اسید چرب گاما- لینولنیک اسید (GLA) در آن است. در واقع روغن گل مغربی بیشترین مقدار این اسید چرب را داراست و گیاهان دیگر فقط مقدار کمی GLA دارند. به همین دلیل این گیاه به عنوان عامل درمانی مهمی شناخته شده و مطالعه ها برای بررسی آثار آن همچنان ادامه دارد.
روغن گل مغربی از دانه گیاه به دست می آید و معمولا به شکل کپسول فروخته می شود. GLA اسید چرب غیراشباع از خانواده امگا 6 می باشد. به دلیل تاثیر فراوان این گیاه در زمینه پیشگیری و درمان، در حال حاضر بخش قابل توجهی از توصیه های گیاه شناسان برای جوان ماندن و پیشگیری از بیماری ها را در بر می گیرد.
با تحقیقات مداوم بر روی گل مغربی تعداد فواید این گیاه در حال افزایش است. اسید گاما لینولنیک، اسید لینولئیک و مواد مغذی دیگر در این روغن برای ساختمان سلولی و بهبود حالت کشسانی پوست ضروری است. همچنین این اسیدهای چرب به تنظیم هورمونی بدن کمک می کنند که یکی از نتایج آن سلامت بافت پستان ها است.
خواص روغن گل مغربی
- ضد چسبندگی پلاکت
- ضد پلاک سازی
- ضد التهاب
- آنتی اکسیدان
- آنتی پرولیفراتیو،
- آنتی ترومبوتیک
- وازودیلاتور
موارد مصرف و خواص درمانی کپسول گل مغربی
- از کپسول گل مغربی به عنوان یک مکمل دارویی در تامین نیاز بدن به اسیدهای چرب ضروری استفاده می شود.
- کپسول گل مغربی در درمان علایم قبل از قاعدگی بسیار موثر بوده، کاهش درد پستان پیش از قاعدگی و رفع مشکلات قبل از یائسگی از موارد استفاده از این قرص گیاهی است.
- از کپسول روغن گل مغربی برای درمان اختلال نعوظ در مردان و رفع برخی ناتوانیهای جنسی آنان استفاده میشود.
- کپسول روغن گل مغربی در درمان بیماری آرتریت روماتوئید و بیماری اسكلروز مفید است و باعث کاهش علائم این بیماریها می گردد.
- مصرف کپسول روغن گل مغربی برای مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی و عروقی مفید می باشد.
- استفاده از این کپسول باعث کاهش درد می شود و به طور فزایندهای در درمان سردردهای مزمن مفید است.
- برای رفع مشکلات ناشی از افزایش سن نظیر درد مفاصل، آرتروز و... استفاده از این قرص به عنوان مکمل توصیه می گردد.
- کپسولهای گل مغربی به درمان بیش فعالی کودکان کمک می کند.
- استفاده از این قرص به تنظیم هورمونی بدن کمک کرده یکی از نتایج استفاده از این قرص بهبود سلامت بافت پستان است و به طور کلی در پیشگیری از ایجاد سرطان پستان موثر است.
- استفاده از کپسول روغن گل مغربی در درمان بیماریهای ناشی از کم کاری کبد تاثیر دارد.
روش مصرف کپسول روغن گل مغربی
روزانه 1 تا 3 کپسول همراه با غذا مصرف شود.
تاثیر روغن گل مغربی بر بیماریها و شرایط مختلف
به طور خاص روغن گل مغربی در شرایط زیر کمک کننده است. البته توصیه جدی ما مشورت با پزشک معالج قبل از مصرف می باشد.
کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) ، یائسگی ،اندومتریوز و پستان فیبروکیستیک
با تاثیر بر تولید پروستاگلاندین های التهابی که طی قاعدگی آزاد می شوند، GLA موجود در روغن گل مغربی می تواند سبب کاهش کرامپ های قاعدگی (گرفتگی عضلات) شود. حساسیت پستان ها را در زمان قبل از قاعدگی کاهش داده وعلائم روده تحریک پذیر را تخفیف می دهد. در تمایل زیاد به مصرف کربوهیدرات ها و التهاب های همراه اندومتریوز نیز کمک کننده است. در برخی افراد به دلیل پایین بودن سطوح GLA در بدن، سندرم پیش از قاعدگی بروز می کند که با دادن این مکمل می توان علائم را کاهش داد.
در دوران یائسگی (منوپوز) نیز کاهش گر گرفتگی و احساس سلامتی، همزمان با مصرف دارو گزارش شده است.
در زنانی که پستان های فیبروکیستیک دارند هم اسیدهای چرب اختصاصی این روغن می تواند التهاب پستان ها را کاهش داده و جذب ید را افزایش دهد. شاید مقدار ید در بدن این افراد به شکل غیر طبیعی پایین است. میزان دوز مصرف روغن گل مغربی در این دسته از زنان 3 گرم در روز و در سه نوبت می باشد. البته باید توجه کرد که اگر بعد از 2 تا 3 ماه از مصرف بهبودی در علایم مشاهده نگردید از ادامه مصرف خودداری نمایند.
کاهش درد مفاصل و التهاب ناشی از آرتریت روماتوئید
بررسی ها نشان می دهد که مصرف مکمل روغن گل مغربی و سایر منابع GLA سبب کاهش درد مفاصل و التهاب در بیماری های مفصلی می شود. در یک مطالعه شش ماهه کاهش علائم التهاب در آرتریت روماتوئید با دریافت کپسول های حاوی GLA نسبت به گروه پلاسبو، دیده شده است. در مطالعه دیگر تعداد مفاصل حساس و متورم در مقایسه با گروه پلاسبو کاهش یافته بود.
کاهش آسیب های عصبی ناشی از دیابت
تحقیق ها نشان می دهد که GLA موجود در روغن گل مغربی می تواند باعث پیشگیری و درمان آسیب های عصبی (نوروپاتی) در بیماران دیابتی باشد. در یک مطالعه یک ساله علائمی نظیر بی حسی و گزگز شدن در افرادی که نوروپاتی خفیف دیابتی داشتند، با مصرف روغن گل مغربی نسبت به گروه پلاسبو کاهش یافت.
کاهش علائم اگزما
در بعضی از بیماران زمانی که مشکلات تغذیه ای مربوط به GLA وجود داشته باشد، اگزما دیده می شود. بنابراین دریافت GLA از طریق مصرف روغن گل مغربی می تواند مفید واقع شود. در بعضی مطالعه ها نشان داده شده است که این روغن می تواند التهاب های ناشی از اگزما را در مقایسه با گروه پلاسبو کاهش داده و علائمی نظیر خارش، ترشح و پوسته پوسته شدن پوست که مربوط به اگزما هستند را بهبود بخشد. در این حالت بیمار نیاز کمتری به استفاده از کرم های استروئید و دارو و در نتیجه عوارض جانبی ناخوشایند آن ها دارد.
درمان کمکی آکنه
اسیدهای چرب ضروری از طریق رقیق کردن چربی (ماده روغنی ضخیمی که در افراد مبتلا به آکنه زیاد ترشح می شود) باعث جلوگیری از بسته شدن منافذ و گسترش ضایعات می شوند. اسیدهای چرب با کاهش التهاب، کنترل مصرف مواد غذایی در سلول ها، تولید پروستاگلاندین ها و در نتیجه انقباض عروق خونی به درمان آکنه کمک می کنند.
مقابله با آسیب های مولتیپل اسکلروزیس
ذخیره زیاد اسیدهای چرب ضروری در روغن گل مغربی با کاهش التهاب ناشی از اختلال های پیش رونده عصبی مفید واقع می شود.
درمان کاهش حافظه ناشی از آلزایمر
روغن گل مغربی با بهبود انتقال ایمپالس های عصبی در درمان اختلال های پیش رونده مغزی مفید است.
پیشگیری از ناتوانی مردان و نازایی زنان
از طریق بهبود جریان خون، GLA موجود در روغن گل مغربی به مواردی از درمان ناتوانی جنسی در مردان که ناشی از اختلال های جریان خون در اعضای تناسلی است، کمک می کند. برای این منظور روغن معمولا با ویتامین C و Ginko Biloba تجویز می شود. به علاوه روغن به مدت طولانی مصرف می شود. GLA از تنگ شدن عروق خونی پیشگیری کرده و سپس از تشکیل پلاک در جدار رگ به دنبال افزایش کلسترول جلوگیری می کند. به علاوه با بهبود عملکرد رحم در زنانی که نازایی دارند، مفید واقع می شود.
جلوگیری از بروز علائم ترک الکل
GLA باعث ترشح نوع خاصی پروستاگلاندین به نام پروستاگلاندین E در مغز می شود که با حمایت غیر مستقیم از کبد و سیستم عصبی از علائم ترک الکل نظیر افسردگی و تشنج پیشگیری می کند.
تداخلات دارویی کپسول روغن گل مغربی
مصرف این قرص با برخی داروهای شیمیایی مانند آسپرين، كلوپیدوگرل، وارفارين موجب افزايش خونريزي خواهد شد و مصرف همزمان این قرص با داروهای ضد تشنج منجر به افزايش احتمال تشنج خواهد گردید.
مضرات و عوارض جانبی روغن گل مغربی
زیاده روی در مصرف این گیاه و فراورده های تهیه شده از آن ممکن است باعث:
- کاهش انعقاد خون و افزایش خونریزی
- سر درد
- سوء هاضمه
- ایجاد حالت تهوع
استفاده گل مغربی در دوران بارداري و شيردهي
مثل همه داروها، در ارتباط با استفاده از اين فراورده در طول سه ماهه اول بارداری، رعايت احتیاط توصیه میشود. مصرف اين دارو در دوران شيردهي بي خطر است زيرا شير مادر داراي لينولئيك اسيد و گاما لينولنيك اسيد مي باشد. البته بعضی متخصصان طب سنتی استفاده از روغن گل مغربی را برای زنان باردار و شیرده ممنوع دانسته اند.
هشدار مصرف کپسول روغن گل مغربی
- قبل از مصرف دارو در صورت ابتلا به صرع، مصرف آنتی کواگولان، داروهای ضد فشار خون، داروهای کاهنده کلسترول یا مصرف داروهای هورمونی نظیر استروژن باید با پزشک مشورت کرد.
- از آنجا که گل مغربی آسیب پیشرونده مفاصل در آرتریت روماتوئید را متوقف نمی کند آن را در جای دارو استفاده نکنید.
- اگر شما در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستید از گل مغربی استفاده نکنید (تصور بر این است که GLA رشد سلول های سرطانی پروستات را ترویج می دهد).
- اگر شما تشنج دارید ازخوردن گیاه گل مغربی اجتناب نمایید گزارش شده است که GLA ممکن است تشنج در افراد مبتلا به اختلالات تشنج را آغاز کند.
نکات قابل توصيه کپسول روغن گل مغربی
- بلافاصله پس از مصرف، در ظرف را محکم ببنديد و دور از نور، در دماي 30-15 درجه سانتيگراد نگهداري نماييد.
- فراورده را از ديد و دسترس اطفال دور نگهداريد.
** هشدار و توجه جدی **
این مطلب با توجه به توضیحات سازنده و صرفا جهت اطلاع بازنشر شده و مجله دلگرم هیچگونه مسئولیتی در قبال ادعاهای سازنده و منبع این مقاله ندارد , برای تهیه هر نوع دارویی ( گیاهی یا غیره ) , ابتدا لازم است صحت مجوز سازمان غذا و دارو را در محصول مربوطه بررسی کنید.
بیشتر بخوانید:
مزایای اعجاب انگیز روغن آرگان و راز زیبایی مردم مراکش !
9دلیل قانع کننده برای مصرف روغن زیتون با معده خالی
خواص و فواید دارویی و درمانی روغن جینسینگ
گردآوری توسط بخش سلامت
مجله دلگرم
- برچسبها
- روغن گل مغربی
- گل پامچال
- تنظیم هورمونی
۲ دیدگاه