دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۱۱ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۵ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
آشنایی کامل با چک صیادی بنفش و تفاوت آن با چک صیادی
2
زمان مطالعه: 5 دقیقه
صیاد مخفف عبارت صدور یکپارچه الکترونیک دسته چک است که در حال حاضر در بانک‌های ایران صادر می‌شود. چک صیادی به رنگ بنفش می باشد.

چک صیادی بنفش چیست چه تفاوتی با چک صیادی دارد؟

چک یکی از مهم‌ترین ابزارها در نظام پرداخت کشور است که همیشه در انواع مبادلات و معاملات به چشم می‌خورد. تا چند سال پیش، کلاهبرداری و صدور چک‌های بلامحل یکی از معضلات بزرگ جامعه ما به حساب می‌آمد. با راه‌اندازی سامانه صیاد و صدور چک‌های صیادی این مشکل تا حد زیادی رفع شد.

قوانین چک در ایران روزبه‌روز در حال بهبود است تا صدور چک برای افراد کم اعتبار را به طور کامل از بین ببرد. چک صیادی بنفش همان ابزاری است که از ابتدای سال ۱۴۰۰ برای از میان بردن ابهام‌ها و شفاف‌سازی پرداخت‌ها در مبادلات به وجود آمد. سوال اینجاست که چک صیادی بنفش چیست چه تفاوتی با چک صیادی دارد؟ در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا همه چیز را درباره چک صیادی بنفش با شما به اشتراک بگذاریم.

چک صیادی بنفش چیست ؟

شرایط صدور چک از ابتدای سال ۱۴۰۰ با تغییراتی همراه بوده است. چک‌های جدیدی که چاپ می‌شوند، بنفش‌رنگ هستند و تغییراتی در مشخصات ظاهری و کاربرد آن‌ها به وجود آمده است. علاوه بر تغییر رنگ برگه‌های چک، روی چک صیادی بنفش عبارت «کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است» را مشاهده می‌کنید. این جمله پایین نماد شاپرک در قسمت سمت چپ برگه درج شده است. مهم‌ترین ویژگی چک صیادی بنفش از همین عبارت سرچشمه می‌گیرد.

برای استفاده از چک بنفش باید شناسه ۱۶ رقمی آن را داخل سامانه صیاد ثبت کرده و مشخصات گیرنده را بنویسید. از همین رو، چک‌های جدید را نمی‌توانید در وجه حامل صادر کنید. در واقع نام گیرنده همراه با شناسه ملی حتما باید داخل برگه ذکر شود و اجازه پشت‌نویسی روی این چک‌ها را ندارید. کنار شناسه چک بنفش بارکدی وجود دارد که استعلام‌گیری از چک را آسان می‌کند. این تغییرات به‌خاطر امنیت بیشتر چک لحاظ شده و چک بنفش را به یکی از مطمئن‌ترین ابزارها برای انجام مبادلات تبدیل کرده است. بااین‌حال برای اطمینان بیشتر در موارد خاص می‌توانید از چک رمزدار استفاده کنید.

چک صیادی بنفش چیست

چه تفاوت‌هایی میان چک صیادی و چک صیادی بنفش وجود دارد؟

چک صیادی شباهت‌های زیادی با چک صیادی بنفش دارد؛ اما جزئیاتی در چک‌های بنفش لحاظ شده است که اعتبار و امنیت آن‌ها را بیشتر می‌کند. اولین تفاوت این دو نوع چک در رنگ آن‌ها مشخص است. همان‌طور که از نام چک بنفش پیداست، چک‌های جدید صیادی با این رنگ تولید می‌شوند؛ درحالی‌که چک‌های صیادی در گذشته در رنگ‌های سبز و صورتی موجود بوده‌اند.

عبارتی که در زیر نماد شاپرک درج شده است به فرد نشان می‌دهد که برای استفاده از چک باید آن را در سامانه صیاد ثبت کند. در واقع بدون ثبت چک صیادی، افراد قادر به استفاده از آن نخواهند بود. همچنین فرد دارنده چک می‌تواند با اسکن بارکدی که در کنار شناسه چک وجود دارد، از آن استعلام بگیرد. گرفتن استعلام از چک‌های بنفش این امکان را به دارنده چک می‌دهد که سابقه صادرکننده چک را بررسی کند و سپس درباره پذیرش یا رد چک تصمیم بگیرد.

برای پر کردن چک‌های صیادی بنفش باید نام کامل گیرنده را همراه با علت صدور چک ذکر کنید. توصیه می‌شود این چک‌ها را چاپ کرده و از پشت‌نویسی چک بنفش بپرهیزید. کسب‌وکارها می‌توانند از نرم‌افزارهای حسابداری که قابلیت چاپ چک دارند، به این منظور استفاده کنند. برای اطلاع از قیمت نرم افزار حسابداری می‌توانید به سایت سپیدار سیستم مراجعه کرده یا با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.

چگونه چک بنفش بگیریم؟ شرایط گرفتن چک صیادی بنفش

برای گرفتن چک صیادی بنفش شرایط سفت‌وسخت‌تری در نظر گرفته شده است. این شرایط باعث شده تا فقط افرادی که سابقه مقبولی در کشیدن چک دارند، برای تهیه دسته چک اقدام کنند. به همین خاطر است که چک بنفش نسبت به سایر چک‌ها اعتبار بیشتری دارد. افراد حقیقی برای دریافت دسته‌چک باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • گذشتن حداقل ۲ سال از افتتاح حساب جاری
  • دائمی بودن محل کار مشتری
  • پرداخت چک صادره در طی یک سال گذشته
  • داشتن ملک
  • داشتن سپرده بلندمدت به مبلغ ۵ میلیون تومان و گذشتن حداقل ۶ ماه از افتتاح آن

بررسی سابقه مشتری بعد از مراجعه به بانک صادرکننده دسته چک انجام می‌شود. بعد از استعلام سابقه شخص و حساب، فرد باید چک‌های برگشتی خود را رفع سوءاثر کرده و سپس برای ثبت درخواست دسته‌چک اقدام کند.

separator line

حتماً بخوانید:
آموزش نحوه انتقال چک صیادی بانک رفاه

آموزش نحوه انتقال چک صیادی بانک رفاه

مشتریان حقیقی و حقوقی / سازمان بنا به تصویب و اجرایی شدن قانون چک، باید با مراجعه به سامانه صیاد بانک رفاه کارگران، نسبت به انتقال چک در سامانه صیاد…


این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits