دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
نحوه ضدعفونی کردن لباس های بیمار کرونایی
0
زمان مطالعه: 5 دقیقه
یکی از کارهای مهمی که درمورد بیماران مبتلا به کرونا باید انجام شود، ضدعفونی کردن لباس های آن هاست. در این مقاله شما را با نحوه ضدعفونی کردن این لباس ها آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

چگونه لباس های بیمار کرونایی را ضدعفونی کنیم ؟

شیوع کرونا باعث بروز خسارت‌ها و مشکلات متعدد به جامعه شده است. در روزهای اخیر میزان مرگ‌ و میرهای روزانه کرونا بالاتر رفته و همین امر می‌طلبد تا افراد بیش از پیش به این ویروس و کم و کیف انتقال آن توجه کنند. در این میان نحوه ضد عفونی البسه‌ افراد کرونایی و چگونه مصونیت از ورود این بیماری به خانه جای تامل دارد.

به گفته پروفسور کارین لدر، متخصص بیماری‌های عفونی و همه‌گیر، از اصلی‌ترین خطرهایی که می‌توان به ویروس کرونا نسبت داد، قطرات دهان است که در محیط شروع به پخش شدن می‌کند، تا زمانی که فاصله یک و نیم متری خود را رعایت نکرده‌اید، این قطرات ممکن است به شما برخورد کند.

به همین دلیل است که تاکید بر این شده که شما باید فاصله اجتماعی را رعایت کنید. شواهد چندانی بر اینکه نشان دهد، ویروس کرونا می‌تواند روی لباس یا پارچه قرار گیرد یا چه مدتی می‌تواند باشد، وجود ندارد؛

ولی شرط احتیاط این است که اگر در مکانی بودید که ممکن است لباس شما به ویروس کرونا آلوده شده باشد، بهتر است آن را شست و شو دهید. ویروس کرونا نمی‌تواند به مدت زیادی روی لباس باقی بماند، اما کرونا می‌تواند در مدت زمان و دمای خاص از بین برود.

لباس‌های کرونایی کجا نگهداری شود ؟

لباس‌ های آلوده یکی از مهم‌ترین راه‌های ورود ویروس کرونا به داخل خانه و ابتلای افراد ساکن در خانه به این ویروس است. سازمان جهانی بهداشت به همه افراد توصیه می‌کند که هنگام ورود به خانه لباس‌های خود را تعویض کنند و آن‌ها را بشویند.

توصیه پزشکان و متخصصان این است که اگر نمی‌خواهید لباس‌هایتان را بشویید با توجه به اینکه ویروس کرونا تا چند ساعت روی سطوح پارچه‌ای زنده می‌ماند، لباس‌های آلوده خود را تا چند ساعت دور از سایر لباس‌ها و در جایی که باعث آلودگی محیط خانه نمی‌شود نگهداری کنید.

نحوه ضدعفونی کردن لباس

چطور لباس فرد مبتلا به کرونا را ضد عفونی کنیم ؟

نحوه ضدعفونی کردن لباس های آلوده به ویروس کرونا

ممکن است با رعایت تمام نکات بهداشتی یکی از اعضای خانواده تان به ویروس کرونا مبتلا شوند. اما جای نگرانی نیست با دستورالعمل زیر به راحتی لباس های فرد مبتلا به کرونا را ضد عفونی کنید. فقط کافیست مراحل زیر را طی کنید:

  1. قبل از شروع به تمیز کردن، ماسک جراحی و یک جفت دستکش بپوشید.
  2. از لمس صورت و چشم‌ها در طول تمیزکاری خودداری کنید.
  3. از پرتاب کردن لباس‌ها خودداری شود.
  4. از ماشین لباس شویی و شوینده مناسب و ترجیحاً آب داغ برای شستن استفاده شود.
  5. شست‌ و شو با آب داغ ۷۰ درجه سانتی‌گراد و شوینده برای حداقل ۲۵ دقیقه توصیه می‌شود.
  6. اگر شست‌ و‌ شو با آب در دمای کمتری انجام می شود از ماده شیمیایی مناسب برای دمای پایین و با غلظت مناسب برای شست‌ و شو استفاده شود.
  7. هنگام خشک شویی لباس‌ ها (برای مثال در بیمارستان) تنظیمات به گونه‌ای انتخاب شوند که گرم‌ترین آب برای شست‌ و شو استفاده شود.
  8. پس از تکمیل تمیزکاری و ضدعفونی، دستکش‌ها را در آورید و دست‌ها را با آب و صابون بشویید.
  9. دستکش‌ها و ماسک در کیسه‌های زباله یا پلاستیک‌های دو لایه دور انداخته شوند.
  10. استفاده از دستکش یک بار مصرف و ماسک مناسب هنگام تمیزکاری و ضدعفونی کردن ضروری است.
  11. برای شستن ملافه‌های تخت، پوشش بالش‌ها، پتو، پرده‌ها و لباس‌ها از ماشین لباس شویی و شوینده مناسب و ترجیحاً آب داغ استفاده شود.

طرز ضدعفونی کردن لباس های کرونایی

نحوه شستشوی لباس بیمار کرونایی

نکات مهم درمورد ضدعفونی کردن لباس های کرونایی

لباس‌ های کثیفی را که در تماس با یک فرد بیمار بوده، می‌توان با لباس‌های سایر افراد شست.

چرخ دستی یا هر وسیله‌ای که برای حمل و نقل لباس‌های شستنی استفاده می‌شود طبق دستورالعمل‌های مذکور با آب و وایتکس یا محلول های ضدعفونی کننده تمیز و ضدعفونی شود.

هنگام شستن یا قرار دادن لباس‌ ها در ماشین لباس شویی از تکان دادن آن‌ها خودداری کنید تا از پراکنده شدن ویروس‌های احتمالی موجود بر سطح آن‌ ها جلوگیری شود.

در صورتی که امکان شست‌وشوی لباس‌ها بلافاصله پس از درآوردن آن وجود ندارد، لباس ها در سبد لباسی که درون آن پلاستیک هست، قرار گیرند. در این صورت در طول زمانی که میزبان زنده وجود ندارد، ویروس‌ها از بین می‌روند.

حتی اگر لباس ها آلوده به ویروس‌ باشند، تنها در صورتی بیماری اتفاق می‌ افتد که دست‌ها به لباس آلوده مالیده و سپس دهان، چشم و بینی با آن ها لمس شود.

اگر افراد هنوز برای تشخیص ویروس کرونا آزمایش می‌دهند، وسایل شخصی و سایر وسایل مورد استفاده آن ها مانند بالش، تشک، فرش و کوسن تا زمانی که عفونت آن‌ها پایان یابد، استفاده نشود.

همچنین بخوانید:

میزان ماندگاری ویروس کرونا روی لباس و نحوه ضدعفونی کردن آن



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits