دلگرم
امروز: جمعه, ۲۳ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
سوالات کاربران در زمینه شیرینی پزی

آشنایی با چند نکته درباره قالب های کیک و ژله

سوالات کاربران در زمینه شیرینی پزی
5
زمان مطالعه: 5 دقیقه
قالب‌های کیک و شیرینی پزی را بیشتر بشناسید _ قالب‌های کیک و شیرینی پزی را بیشتر بشناسید

دانستنی هایی در مورد قالب های کیک و شیرینی

امروزه تنوع بسیاری در قالب‌های کیک و شیرینی پزی وجود دارد و با دانستن این موضوع که هر قالب مخصوص چه نوع کیک و یا شیرینی است، انتخاب و خرید برای شما آسان‌تر خواهد شد. برای داشتن این اطلاعات با دلگرم همراه شوید.

انواع ابزارهای شیرینی پزی و طرز کار آن ها

آشنایی با چند نکته درباره قالب های کیک و ژله

قالب‌های سیلیکونی

این قالب‌ها از قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار است. از جنس پلیمر ساخته شده و نچسب است و تا ۵۰۰ درجه سانتی‌گراد گرما را تحمل می‌کند. از این نوع قالب‌های سیلیکونی که دارای تنوع طرح زیادی هستند همچنین برای تهیه انواع ژله و دسر یخچالی نیز استفاده می‌شود.

گریس کردن یا روغن‌کاری و آرد‌پاشی قالب‌ها

  1. برای این منظور می‌بایست یک لایه کره یا مارگارین را به اطراف و کف قالب بمالید.
  2. سپس با دستمال کاغذی مقداری از چربی آن را بگیرید. چرا که روغن بیش از حد مانع از پف کیک خواهد شد.
  3. در این مرحله دو قاشق غذاخوری آرد به اطراف و کف قالب بپاشید تا خوب همه جای قالب را پوشش دهد.
  4. در نهایت قالب را واژگون کنید تا آرد‌های اضافی بیرون بریزد و قالب آماده برای ریختن مایه کیک شود.
  5. نکته مهم: برای تهیه‌ کیک شکلاتی در قالب‌هایی که نیاز به آرد‌پاشی دارند بهتر است به جای آرد از پودر کاکائو استفاده کنید به این ترتیب وقتی‌ کیک پخته شد هم زیبا‌تر به نظر می‌آید و هم لکه‌های سفید آرد روی آن دیده نخواهد شد.

قالب کیک طرحدار

این قالب‌ها معمولا نچسب هستند وگزینه مناسبی برای پاوند کیک، کیک هویج، کیک موکا و انواع کیک‌های شکلاتی و خیلی‌ از ژله‌هاست. این قالب‌ها نیازی به کاغذ‌روغنی ندارند و عملا انجام این کار به دلیل شکل ظاهری آن‌ غیر ممکن است لذا باید از روغن جدا‌کننده برای چرب کردن این دسته از قالب‌ها استفاده کرد. نکته دیگر در رابطه با این قالب‌ها این است که به هنگام شستشو بهتر است از اسفنج‌های ابری نرم استفاده شود چرا که با خراش پیدا کردن این قالب، پخت و جدا سازی کیک از آن دچار مشکل خواهد شد.

قالب کیک معمولی‌

قالب کیک معمولی‌ که حتما همه یک عدد از آن در آشپزخانه خود دارند و معمولا به شکل گرد و یا مستطیل در بازار موجود هستند. اغلب از نوعی هستند که نیاز به استفاده از کاغذ‌روغنی و یا روغن جدا‌کننده دارند. این قالب پرکاربرد‌‌ترین نوع قالب است که اندازه 18، 20، 22 مناسب‌ترین سایزهای این قالب است. این قالب مخصوص کیک‌های اسفنجی و شیفون است و از قیمتی مناسب برخوردارند و در همه‌ فروشگاه‌های لوازم قنادی موجود می‌باشند. توصیه می‌شود از سایز 18 و یا 20 دو عدد تهیه نمایید چراکه سایزی مناسب است که به راحتی این امکان را به شما می‌دهد همزمان دو قالب را در فر قرار دهید.

قالب کیک آنجل فود

این قالب مخصوص کیک Angel food است که از وسط به صورت استوانه‌ای بالا آمده است و دلیل آن این است که حجم این کیک بالاست و خیلی‌ پف می‌کندو قالب آنجل فود کمک می‌کند که گرما به وسط این کیک نیز برسد و روند پخت به طور کامل صورت گیرد.
یک کیک فوق‌العاده ابری و خوشمز مانند کیک اسفنجی بوده با این تفاوت که پف بیشتری دارد و با طعم‌های مختلف نیز پخته می‌شود. توصیه می‌شود اگر حجم مایه کیک اسفنجی شما بالاست از این قالب استفاده کنید.

قالب‌های مخصوص نان و کیک‌های صبحانه

این قالب‌ها مناسب انواع نان فانتزی، تست و انواع کیک صبحانه و عصرانه است که بعد از بیرون آمدن از قالب به صورت مستطیلی برش داده می‌شوند.

قالب کاپ کیک

معمولا این قالب‌های کاپ کیک 6، 12 و 24 تایی‌ هستند و شما بسته به سایز فر خود یکی را انتخاب خواهید کرد.

قالب پای

این قالب هم مناسب انواع پای‌‌ها و دسرهای خوشمزه و معمولا از نوع نچسب هستند. به علاوه می‌توانید به عنوان قالب تهیه پیتزا نیز از آن بهره ببرید. ساختار برخی از این قالب‌‌ها به طوری است که کف قالببه راحتی از جداره جدا می‌شود و شما بعد از پخت به راحتی می‌توانید پای یا پیتزای خود را انتقال دهید.

سینی شیرینی‌

مناسب برای درست کردن انواع شیرینی‌ است که در سایز‌های مختلف در بازار موجود می‌باشد و بهترین سایز آن 30 در 40 است که برای تهیه رولت از آن استفاده می‌شود.

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.2 از 5 (5 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits