چطور از خوراکی های منجمد در سفر نگهداری کنیم ؟
بارها برایتان پیش آمده که غذای منجمد با خود به سفر ببرید یا اینکه در طول سفر گوشت تازه یا محصولات محلی تهیه کنید که نیاز به انجماد و نگهداری در جای خنک در طول سفر داشته باشد. به خصوص گردشگرانی که قصد دارند مدت کوتاهی در طبیعت و به دور از فضای شهری نفس بکشند، با این مورد بیشتر مواجه شده اند.
برای نگهداری از خوراکی های منجمد در سفر لازم است نکات زیر را رعایت کنید.
نحوه قرار دادن بسته های غذایی منجمد در اتومبیل
هنگام سفر با اتومبیل فراموش نکنید که باید یخچال سفری یا ظرف محتوی بسته بندی مواد خوراکی منجمد را باید در مکانی قرار دهید که سطح زیر آن کاملاً صاف باشد. با قرار دادن ظرف محتوی غذای منجمد در سطح صاف، احتمال باز شدن درب یخچال سفری یا ظرف حاوی غذا را تا مقدار بالایی کاهش می دهید.
در ضمن با دور نگه داشتن محفظه غذا و مواد خوراکی منجمد از نور مستقیم خورشید و هوای گرم، طول مدت سالم ماندن آن ها را افزایش می دهید.
لازم به ذکر است که باید ظروف بسته بندی غذاهای منجمد را طوری قرار دهید که احتمال سر خوردن و واژگونی آن ها کاهش پیدا کند. پیچیدن محفظه های عایق در میان یک پتوی ضخیم نیز می تواند در طول سفر بی نهایت مفید باشد.
منجمد نگه داشتن غذا و مواد با بسته بندی مناسب در سفر، می تواند سفر شما را دل چسب تَر کند و خاطره ای خوب برای شما به ارمغان بیاورد.
استفاده از یخدان های مسافرتی
همراه داشتن ابزار مناسب و کاربردی در طول یک سفر یا گردش خانوادگی، یکی از مهم ترین نکاتی است که باید قبل از هر اقدامی، به آن توجه کرد.
یخدانها یا سردکننده های مواد غذایی، یکی از مهمترین وسایلی است که در یک گردش یا پیک نیک به آن نیاز خواهید داشت. وسیله ای که نقش مهمی را در سالم نگه داشتن مواد غذایی و سرد نگه داشتن نوشیدنی های گوارا، ایفا می کند.
مخصوصا اگر برای یک سفر چند روزه برنامهریزی کرده و قصد دارید خودتان در طول سفر، غذا درست کنید. بدیهی است که این ابزار ارزشمند، زمانی کارایی مناسب و لازم را خواهد داشت که مصرف کننده ی آن، بتواند به خوبی از آن استفاده کرده و آن را به گونه ای مناسب آماده کند.
در غیر اینصورت، زمانی که شما نتوانید آن را به طور صحیح ساماندهی کنید، قطعا با صحنهای ناخوشایند رو به رو خواهید شد و آن هم، مواد غذایی است که به طور ناراحت کننده ای خراب شده و قابل استفاده نیست. از همه بدتر اینکه هزینه و پولی که برای تهیه ی آنها پرداخت کردید نیز از دست رفته است.
سرد کردن یخدان شب قبل از سفر
یک سردکننده، باعث میشود که یخها برای مدت طولانی تری از ذوب شدن در امان بمانند. بنابراین بهتر است که پیش از قرار دادن مواد غذایی و نوشیدنیها داخل سردکننده، آن را یک شبانه روز سرد کنید.
برای این امر اگر فریزر در اختیار دارید میتوانید یخدان را در کل شب داخل آن قرار دهید. در صورت نبودن فریزر، پیشنهاد میکنیم که یخدان را داخل ایوان و بیرون از محیط خانه قرار دهید. اگر در منزل خود ایوان ندارید، بهترین کار این است که یخدان را در سردترین قسمت خانه قرار دهید.
منجمد کردن (فریز کردن) نوشیدنیها و مواد غذایی
اگر برنامهریزی کرده اید که در روز سوم سفر، غذاهای گوشتی مانند استیک یا کباب را تهیه کنید، پیش از سفر، بهتر است که آنها را منجمد کرده و سپس داخل یخدان قرار دهید. به این ترتیب یخ آن ها به آرامی و با گذشت زمان در طول سفر آب خواهد شد و میتوان از آنها در روز مقرر و بدون اینکه فاسد شوند، استفاده کرد.
منجمد کردن مواد غذایی پیش از سفر، به بیشتر خنک ماندن آن ها در طول سفر کمک می کند. همچنین این ترفند برای آب و سایر نوشیدنی های بدون گاز نیز بسیار مناسب و به جا خواهد بود.
قرار دادن بطری های حاوی نوشیدنی های لذیذ و دلچسب درون فریزر و منجمد کردن آن ها پیش از سفر، خود به خنک ماندن آنها در طول مسافرت، کمک خواهد کرد. در واقع با یک تیر دو نشان زده اید.
هم نوشیدنی های خنک خواهید داشت، هم در هزینه های سفر صرفه جویی خواهید کرد؛ چرا که دیگر نیازی نیست، از فروشگاه یا مغازه هایی که در مسیر قرار دارند، خرید کنید.
به جای قالب های بزرگ یخ از تکههای کوچک یخ استفاده کنید
یخ ها، یکی دیگر از موادی است که داشتن آنها در طول سفر، لازم است؛ اما نمی توان مدت زیادی از ذوب شدن آنها جلوگیری کرد و آنها را برای زمان بیشتری در اختیار داشت. این در حالی است که می توان با راهکاری ساده، مدت زمان بیشتری از حضور یخها بهره برد.
استفاده از تکههای کوچک یخ به جای استفاده از قالبهای بزرگ، راهکاری است مناسب که میتوان برای جلوگیری از ذوب شدن زود هنگام یخ ها به کار برد. شما می توانید از تکههای یخی که با استفاده از لیوان یا ظرف دیگر در فریزر منزل پیش از سفر آماده کرده اید استفاده کنید که بهتر از قالب یخ های بزرگ است؛
چرا که برای خرد کردن آنها به ابزاری چون چکش یا وسایل دیگر نیاز پیدا خواهید کرد. اما باید تعداد زیادی تکه یخ همراه خود داشته باشید تا زود آب نشود. «سیلور فلت»، یکی از راهنماهای «گرند کنیون» و تحصیلکرده ی گردشگری میگوید.
تخلیه آب یخدان ها در سفرهای طولانی
یکی دیگر از نکاتی که باید برای نگهداری از خوراکی های منجمد در سفرهای طولانی (بیش از یک هفته) به آن توجه کرد، خالی کردن آب یخدان ها در طول روز است. البته اگر در سفرهای کوتاه مدت به سر می برید، این کار را انجام ندهید. در این صورت میتوانید از سرمای آن برای خنک نگهداشتن نوشیدنیها استفاده کنید.
روزی چند مرتبه آب درون یخدان را خالی کنید تا مدت زمان بیشتری از ذوب شدن یخها جلوگیری شود. ولی در سفرهای طولانی، تخلیه کردن آب درون یخدان مسافرتی برای جلوگیری از ذوب شدن زود هنگام یخهای داخل آن، ضروری است.
بنابراین اگر شما می خواهید در مدتی که در سفر به سر می برید، همچنان یخ ها را حفظ کنید، بهتر است که روزی چند مرتبه آب درون یخدان را خالی کنید.
بستهبندی کردن مواد غذایی داخل یخدان در چند طبقه
یکی دیگر از روشهایی که علاوه بر خنک ماندن مواد غذایی باعث جلوگیری از جابهجا شدن، به هم ریختگی و از همه مهمتر مانع از خیس شدن مواد غذایی میشود، بستهبندی مواد به صورت چند لایه درون یخدان است.
به عنوان مثال بهتر است که ابتدا قالب های یخ را در ته یخدان قرار دهید. سپس روی آنها را با یک ورقهی نازک از مقوا یا جعبههای شیر بپوشانید. با این روش، از لیز خوردن و جابهجا شدن مواد غذایی جلوگیری خواهید کرد.
در بستهبندی مواد غذایی دقت کنید
گاهی اوقات ممکن است هنگام باز کردن درب یخدان برای برداشتن بستهی غذایی مورد نظر، با صحنهای ناخوشایند و ناراحت کننده روبرو شوید. مثلا شما درون یخدان دنبال برداشتن یک بسته از نان صبحانه هستید، اما زمانی که آن را پیدا میکنید با یک تکه نان خیس شده روبرو میشوید.
یا میخواهید پورهای را که پیش تر برای سفر آماده کرده بودید، بردارید و میل کنید. ناگهان با ظرفی از غذای خیس یا به قول معروف «درهم و شلم شوربا» مواجه میشوید.
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید و بتوانید به خوبی از خوراکی های منجمد خود در طول سفر مراقبت نمایید.
دیدگاه ها