دلگرم
امروز: سه شنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۳ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۲ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
آیا با وجود مشکلات خونی می‌توان عمل بینی انجام داد؟
زمان مطالعه: 6 دقیقه
بسیاری از افرادی که مشکل خونی دارند اما مایل به انجام جراحی بینی هستند،‌ سوال می‌کنند که آیا این عمل برای آنها خطری ایجاد می‌کند یا خیر؟ در ادامه در این مورد صحبت می‌کنیم.

جراحی زیبایی بینی این روزها به یکی از پرطرفدارترین تکنیک‌های زیبایی تبدیل شده است که زیباجویان از سنین مختلف برای انجام آن راغب شده‌اند. اما جراحی بینی نیز مثل هر عمل تهاجمی دیگری شرایط و ملزوماتی دارد که یک جراح مجرب قبل از هر اقدامی به آنها توجه می‌کند؛ چرا که انجام جراحی بدون در نظر گرفتن سلامت زیباجویان یک ریسک جانی بزرگ برای فرد ایجاد می‌کند. یکی از این ملزومات بررسی آزمایش‌ها و مشکلات خونی است که بر جراحی تهاجمی تاثیرگذارند.

بسیاری از افرادی که مشکل خونی دارند اما مایل به انجام جراحی بینی هستند،‌ سوال می‌کنند که آیا این عمل برای آنها خطری ایجاد می‌کند یا خیر؟ در ادامه در این مورد صحبت می‌کنیم.

جراحی بینی و کم خونی چه ارتباطی با هم دارند؟

کم خونی تاثیرات بسیاری بر سلامت جسمی و حتی روانی فرد دارد. فردی که دچار کم خونی است، در تمام اندام‌های خود اکسیژن کمتری دریافت می‌کند و بر حسب شدت کم خونی (آنمی)، ممکن است با عوارض گوناگونی مواجه شود. اگر فرد مبتلا به کم خونی قصد انجام عمل‌های جراحی مثل عمل بینی را داشته باشد، قبل از هر اقدامی باید با پزشک متخصص در مورد شرایط خود صحبت کند.

انجام آزمایش خون برای تمام افرادی که قصد جراحی بینی دارند تجویز می‌شود تا فاکتورهای مختلف خونی بررسی گردد. علت این مسئله آن است که در رابطه با جراحی تهاجمی مثل عمل بینی امکان خونریزی وجود دارد و این در فردی که دچار کم خونی است بسیار خطرناک‌تر است. البته سطح کم‌خونی قبل از عمل باید مشخص شود و از آنجایی که ریسک خونریزی شدید در جراحی بینی کم است، افرادی که کم خونی جزئی دارند ممکن است بتوانند جراحی را انجام دهند. در ادامه بیشتر در مورد شرایط زیباجویان مبتلا به کم خونی برای جراحی زیبایی صحبت می‌کنیم.

آیا فرد مبتلا به کم خونی می‌تواند جراحی بینی انجام دهد؟

در صورتی که مبتلا به کم خونی هستید و به هر دلیل تصمیم به انجام جراحی زیبایی بینی گرفته‌اید، باید نکاتی را در این مورد بدانید. همان‌گونه که قبلا اشاره کردیم پزشک قبل از انجام عمل آزمایش خونی را برای شما تجویز می‌کند که در آن مشخص می‌شود کم خونی تا چه حد جدی است. چنانچه آزمایش نشان دهد که فرد بیش از حد کم خون است،‌باید قبل از جراحی این مشکل رفع شود. معمولا زمانی که هموگلوبین خون کمتر از 10 واحد است،‌ پزشک در رابطه با انجام جراحی بینی محدودیت قائل می‌شود.

بهتر است برای روشن شدن علت کم خونی و راه‌حل‌های آن به پزشک مراجعه کنید و در صورت لزوم تحت نظر متخصص دیگری درمان شوید. توجه داشته باشید که کم خونی شدید مانع از انجام عمل رینوپلاستی است.

قبل و بعد از عمل بینی

چگونه کم خونی را قبل از جراحی بینی تشخیص دهیم؟

کم خونی انواع مختلفی دارد که اصلی‌ترین نوع آن به عنوان کم بودن تعداد گلبول قرمز تعریف شده است. البته مواردی مثل نقص در گلبول‌های قرمز، فقر آهن، کمبود هموگلوبین، کوچک بودن اندازه هموگلوبین و ... نیز انواع دیگری از کم خونی هستند. مشخصات و تعداد گلبول‌های قرمز و هموگلوبین‌ها به واسطه یک آزمایش خون ساده تعیین می‌شود. در صورتی که کم خونی وجود داشته باشد، به دلیل کاهش اکسیژن بافت‌ها علائمی مثل موارد زیر بروز پیدا می‌کند:

  • احساس خستگی و تنبلی در بیشتر اوقات روز،
  • تنگی نفس،
  • ضربان قلب سریع یا نامنظم،
  • پوست زرد کمرنگ،
  • سرد شدن یا ضعف اندام‌ها،
  • سردرد،
  • مشکلات رشد به خصوص برای نوجوانان.

چناچه این علائم را دارید سریع‌تر برای اطمینان آزمایش خون بدهید و از وضعیت سلامت خود اطمینان پیدا کنید. در صورتی که برای انجام جراحی زیبایی بینی مصمم هستید، ابتدا باید کم خونی خودتان را حل کنید و بعد سراغ جراحی بروید.

آیا می‌توان قبل از جراحی بینی کم خونی را درمان کرد؟

درمان کم خونی به عوامل دخیل آن بستگی دارد؛ به عنوان مثال در صورتی که کم خونی ناشی از کمبود آهن باشد، با مصرف میزان کافی از آهن می‌توانید کم خونی را درمان کنید. همچنین مصرف ویتامین B 12 و فولیک اسید به رفع کم خونی کمک می‌کند. در برخی مواردی که کم خونی شدید است نیز پزشک با تجویز هورمون اریتروپویتین سعی می‌کند تولید گلبول‌های قرمز در مغز استخوان را افزایش دهد. در برخی موارد حتی برای ادامه حیات فرد لازم است انتقال خون انجام شود.

در هر صورت با مراجعه به پزشک متخصص و شناخت علت کم خونی،‌ می‌توانید کم خونی را به آستانه استاندارد برای جراحی رینوپلاستی برسانید.

ارتباط مشکل انعقاد خون با جراحی بینی

انعقاد خون فرایندی است که با ایجاد لخته در خون موجب قطع خونریزی می‌شود. این فرایند به منظور قطع خونریزی و بهبود پس از جراحی‌های تهاجمی ضروری است. انعقاد خون یک پروسه پیچیده است که در آن پلاکت‌ها به کمک برخی پروتئین‌های خاص لخته خون را ایجاد می‌کنند. در صورتی که به هرد دلیل فرد در انعقاد خون مشکل داشته باشد، انجام جراحی بینی برای او بسیار خطرناک خواهد بود.

مشکل انعقاد خون در برخی افراد به صورت ژنتیکی وجود دارد که این افراد در طول زندگی خود حتما متوجه آن شده‌اند. اما برخی بیماران ممکن است از داروهایی مثل آسپرین، وارفارین، ایبوبروفن و ... استفاده کنند و متوجه نشوند که این داروها می‌تواند در انعقاد خون اختلال ایجاد کند. به همین دلیل است که گفته می‌شود زیباجویان قبل از جراحی بینی مصرف هر دارویی را با پزشک خود هماهنگ کنند.

قبل و بعد از جراحی بینی

خطر خونریزی در جراحی بینی چه افرادی بیشتر است؟

خطر خونریزی در افرادی که به دلیل مصرف دارو یا بیماری زمینه‌ای مشکل انعقاد خون دارند یا کمبود ویتامین K دارند بیشتر است. کمبود ویتامین K در افرادی که رژیم گیاهخواری دارند و کمتر از گوشت استفاده می‌کنند بیشتر است. این افراد با افزایش مصرف ویتامین K درمان می‌شوند اما افرادی که به صورت زمینه‌ای مشکل انعقاد خون دارند، باید با مصرف دارو بیماری خود را کنترل کنند تا بتوانند جراحی بینی را انجام دهند.

 

 

توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.
مسابقه ایرانی باش

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits