دلگرم
امروز: جمعه, ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ برابر با ۲۰ رمضان ۱۴۴۶ قمری و ۲۱ مارس ۲۰۲۵ میلادی
چگونه طرح شهاب را اجرا کنیم ؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه
بدلیل کاهش استرس و فراهم آوردن شرایط برابر برای تمام دانش آموزان، برگزاری آزمون های نمونه دولتی و تیزهوشان از پایه ششم به هفتم منسوخ شده و از طرح جدیدی به نام طرح شهاب رونمایی شد.

نحوه اجرای طرح شهاب

 

طرح شهاب توسط بنیاد ملی نخبگان و با هدف ایجاد فضای آموزشی برابر جهت رشد تمام دانش آموزان و کشف استعداد های آنها ارائه شده است. این طرح هر ساله از ابتدای سال تحصیلی مقاطع چهارم، پنجم و ششم ابتدایی توسط معلمان اجرا می شود.

معلم ها علاوه بر تدریس دروس مربوط به هر پایه، موظف به تکمیل فرم شهاب هر دانش آموز هستند و پس از طی آموزش های لازم، علاوه بر وظایف خود با شناخت و آگاهی دقیق از اهداف طرح شهاب، دانش آموزان را مورد ارزیابی قرار خواهند داد.

این ارزبابی می تواند به عنوان هدایت تحصیلی دانش آموزان نیز قرار بگیرد زیرا تمامی عوامل مرتبط با پیشرفت تحصیلی آنان سنجیده خواهد شد.

نحوه اجرای طرح شهاب به این صورت است که ابتدا معلمان، معاون ها و مدیران مدارس در دوره های آموزشی این طرح شرکت کرده و سپس به تهیه چک لیست شناسایی استعداد در 8 زمینه مختلف می پردازند.

این چک لیست ها برای هر دانش آموز به صورت مجزا تهیه می شود که در ادامه ابلاغیه و شیوه نامه اجرایی این طرح در سال گذشته برای معلمان و دانش آموزان قرار داده شده است.

هشت حوزه مورد بررسی دانش آموز شامل حوزه های کلامی، ریاضی، هنری، فضایی، علوم تجربی، حرکتی، اجتماعی، دینی هستند که توسط معلمان تکمیل شده و به مدیر تحویل داده می شوند‌ هستند.

از این اطلاعات می توان برای آگاهی اولیا و در نهایت هدایت عمومی دانش آموزان بهره گرفت. در نتیجه تمامی این اطلاعات به اداره آموزش و پرورش شهرستان ارسال خواهد شد و به پرونده سوابق تحصیلی دانش آموز، الصاق می گردد.

سمپاد یا همان سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان، سازمانی است که بر روی مدارس تیزهوشان و یا همان استعداد های درخشان نظارت می کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این سازمان می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.

 

نحوه ثبت نمرات طرح شهاب توسط معلم

همانطور که در بخش های قبلی مقاله نیز توضیح داده شد، آموزگاری که وظیفه ارزیابی استعداد دانش آموزان را بر عهده می گیرد، خود باید بر روی فرم طرح شهاب تسلط کامل داشته و سپس اقدام به ثبت رویدادها کند.

برای ثبت نمرات در طرح شهاب ابتدا کارگاه های آموزشی برای معلمان ارزیاب توسط آموزش و پرورش و با هماهنگی مدیران مدرسه، برگزار می شود.

در این کارگاه انواع گویه ها، استعداد ها و موارد مورد ارزیابی به معلمان توضیح داده می شود. سپس معلم با دریافت نام کاربری و رمز عبور سیدا می تواند برای ثبت نمرات به صورت زیر اقدام کند.

 

  1.  وارد کردن مشخصات مدرسه، مشخصات آموزگار و مشخصات دانش آموز در فرم شهاب
  2.  مطالعه گویه ها و انتخاب یکی از گزینه های «مخالف» و «موافق» بر اساس طیف داده شده
  3.  مراجعه به بخش نمره گذاری فرم شهاب و تکمیل موارد خواسته شده
  4.  محاسبه میانگین هر بخش از استعداد دانش آموزان بر اساس فرمول ارائه شده در بخش نمره گذاری
  5.  ورود به سامانه سیدا طرح شهاب دانش آموزی و کلیک بر روی «آزمون های مشاوره ای»
  6.  انتخاب گزینه «شرکت در آزمون دگر ارزیابی» و کلیک بر روی «مدیریت»
  7.  انتخاب نام دانش آموز و کلیک بر روی «مدیریت»
  8.  وارد کردن میانگین نمره محاسبه شده در فرم شهاب و ثبت آن در بخش های مورد نظر
  9.  انتخاب گزینه «ثبت» پس از پاسخ به 8 سوال استعدادیابی
  10.  بازگشت به لیست اسامی دانش آموزان در سایت و کلیک بر روی گزینه «تیک ✔️»
  11.  پس از انتخاب گزینه «تیک» امکان ویرایش فرم دانش آموز وجود نخواهد داشت

 

با اجرایی شدن طرح شهاب، رقابت بین خانواده ها برای ادامه تحصیل فرزندانشان در مدارس برتر و پیدا کردن راه های قبولی در تیزهوشان و نمونه دولتی و ایجاد جو رقابتی استرس زا به پایان می رسد.

در راستای مشاوره طرح شهاب به دانش آموزان تمامی موارد گفته شد، توجه کنید که از این فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را ببرید و استعداد خود را دقیق تر کشف کنید تا در انتخاب مسیر حرفه ای و شغلی خود موفق تر عمل کنید.

separator line

 

همچنین بخوانید:
طرح شهاب چیست و چگونه در آن ثبت نام کنیم ؟

طرح شهاب چیست و چگونه در آن ثبت نام کنیم ؟

سازمان سمپاد به منظور شناسایی دانش آموزان با استعداد و تیزهوش اقدام به برگزاری طرح شهاب برای دانش آموزان دبستانی نموده است.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits