دلگرم
امروز: دوشنبه, ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۹ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
طرح شهاب چیست و چگونه در آن ثبت نام کنیم ؟
زمان مطالعه: 6 دقیقه
سازمان سمپاد به منظور شناسایی دانش آموزان با استعداد و تیزهوش اقدام به برگزاری طرح شهاب برای دانش آموزان دبستانی نموده است.

آشنایی با طرح شهاب

 

در نظام آموزشی همواره شاهد رقابت های تحصیلی میان دانش آموزان در اکثر مقاطع تحصیلی بوده ایم. آموزش و پرورش با برگزاری آزمون های مختلف نظیر آزمون استعداد های درخشان و نمونه دولتی، دانش آموزان را بر اساس سطح دانش و هوش تحصیلی آنها طبقه بندی کرده و معیار سنجشی برای برتری آنها نسبت به دیگران تعیین کرده است.

اما به دلایلی از جمله کاهش استرس و فراهم آوردن شرایط برابر برای تمام دانش آموزان، برگزاری آزمون های نمونه دولتی و تیزهوشان از پایه ششم به هفتم منسوخ شده و از طرح جدیدی به نام طرح شهاب رونمایی شد.

معلمان و مدیران می توانند با ورود به سامانه ثبت نمرات سیدا، اقدام به ثبت نام دانش آموزان در طرح شهاب نمایند. به همین منظور در ادامه این مقاله به بررسی سایت ثبت نام شهاب یا همان سیدا طرح شهاب پرداخته شده و جزئیاتی مانند ورود به سامانه ثبت نمرات شهاب پرداخته شده است.

طرح شهاب چیست؟

  • آموزش و پرورش پس از منسوخ شدن آزمون های استعداد تحصیلی برای ورود به پایه ششم به هفتم دانش آموزان در مدارس تیزهوشان و برخی مدارس غیردولتی، از سال 92 آزمون طرح شهاب را به عنوان آزمون ورودی پایه ششم به هفتم، جایگزین آزمون مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان این مقطع نمود که در ابتدا این طرح در چند مدرسه به طور آزمایشی اجرا شد.
  • اما بپردازیم به این سوال که طرح شهاب چیست؟ همان طور که مطلع هستید، دانش آموزان پس از پایان مقطع ابتدایی برای ورود به مقطع راهنمایی یا متوسطه اول با پذیرش در آزمون های ورودی مجوز ورود به مدارس برتر نمونه دولتی و تیزهوشان را دریافت می کردند، که با توجه به ممنوع شدن برگزاری آزمون ورودی برای دانش آموزان ششمی، طرح شهاب راه اندازی شد.
  • شرکت در این آزمون ها علاوه بر صرف هزینه که ممکن بود برای بسیاری از دانش آموزان میسر نباشد، سبب تحمل اضطراب بسیاری از سوی شرکت کنندگان می شد. اما دانش آموزان و اولیای آنها به دلیل تحصیل در مدارسی با سطح بالاتر به نسبت مدارس دولتی، پذیرای تمام این استرس و سختی و البته میزان بالای شهریه مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان بودند.
  • طرح شهاب که مخفف شناسایی و هدایت استعداد های برتر است با هدف هدایت و حمایت تربیتی، آموزشی و معنوی دانش آموزان با استعداد به پرورش و تقویت این استعداد ها بدون ایجاد استرس در محیط و شرایط برابر می پردازد. برای اجرای این طرح نیاز به جداسازی دانش آموزان نبوده و آنها در مدارس عادی توسط آموزگاران خود مورد ارزیابی و حمایت قرار می گیرند.
  • از مزیت های این طرح برای دانش آموزان، ایجاد فضای رشد برابر می باشد که در برگزاری آزمون های نمونه دولتی و سمپاد این حق نادیده گرفته می شد. تمامی دانش آموزان از ابتدای مقطع تحصیلی ابتدایی زیر نظر معلمان خود هستند و همواره وضعیت تحصیلی آنها از چندین وجه مورد ارزیابی قرار می گیرد. از آنجا که در طول سال یک نفر ثابت به عنوان معلم به فعالیت های درسی دانش آموزان ابتدایی نظارت دارد، جمع آوری و بررسی این اطلاعات به آسانی صورت می گیرد.

 

سایت طرح شهاب

  • تا سال گذشته ثبت نام طرح شهاب از سوی مدیر مدرسه و یا معلمان مربوط به سنجش و ارزیابی استعداد تحصیلی دانش آموزان در سایت همگام انجام می پذیرفت اما در سال جاری آن دسته از داوطلبانی که قصد ثبت نام در طرح شهاب را دارند می بایست در ابتدا به مدرسه خود اطلاع داده و سپس از آن ها بخواهند تا با وارد نمودن اطلاعات لازم از جمله کد ملی، آن ها را در سایت ثبت نام شهاب که همان سامانه سیدا می باشد، ثبت نام نمایند.
  • دانش آموزان پایه ششمی نیز خود می توانند با مراجعه به سایت ثبت نام آزمون تیزهوشان، اقدام به ثبت نام در آزمون ورودی نموده و با مطالعه نمونه سوالات استعداد هوش و تحلیلی، شانس خود را برای پذیرش در آزمون افزایش دهند. متقاضیان می توانند برای آشنایی با سایت ثبت نامی به مقاله ای که لینک آن در ادامه قرار داده شده است مراجعه نمایند.

نحوه ثبت نام در سایت طرح شهاب

  • ثبت نام طرح شهاب مختص معلمان می باشد و نیاز به هیچ گونه اقدامی از سوی دانش آموزان نیست. معلمان و یا مدیران جهت ثبت نام می بایست ابتدا وارد سایت سیدا طرح شهاب شده و پس از ورود به سیدا یا همان سایت ثبت نام شهاب و ثبت نمرات در سیدا، اقدام به ثبت نام دانش آموز در طرح شهاب نمایند. متقاضیان توجه داشته باشند که در سال های قبل نحوه ثبت نام در سایت طرح شهاب از طریق سایت همگام بوده است، اما در سال جاری تمامی روند ثبت نام از طریق سایت سیدا طرح شهاب می باشد.
  • لازم به ذکر است که مدیر وظیفه تعریف معلم های مجری طرح شهاب در مدرسه را دارد و می بایست از قسمت مربوطه اقدام به ثبت معلمان نمایند. در مرحله بعد معلمان می بایست مجوز ورود به سامانه ثبت نمرات شهاب و ویرایش نمرات ارزیابی دانش آموران را داشته باشند‌. به همین منظور، مدیر باید صدور مجوز ارزیابی را برای معلمان از طریق سایت انجام دهد. اگر تعداد دانش آموزان در مخاطبین معلم نوشته شده باشد، این مجوز صادر شده در غیر این صورت مدیر باید نسبت به صدور آن اقدام نماید.

 

فرم طرح شهاب

  1. برای شرکت در طرح شهاب می بایست یکایک ویژگی های شخصیتی و تحصیلی دانش آموزان را برآورد کرد و سپس سایر مراحل را طی نمود. تشخیص اینکه دانش آموز دارای چه ویژگی ها و مشخصاتی می باشد توسط معلم ارزیاب صورت می گیرد.
  2. معلمان ارزیاب، دارای فرمی به اسم فرم طرح شهاب هستند که سوالات آن به سوالات آزمون رغبت و توانایی شباهت زیادی دارد. در این فرم اعدادی از 1 تا 4 در اختیار معلم قرار گرفته که رفتار دانش آموز به وسیله آن توصیف می شود. بر این اساس عدد 1 یعنی یک رفتار خاص هرگز در دانش آموز دیده نشده و عدد 4 یعنی دانش آموز کاملا دارای آن رفتار است.
  3. در سال گذشته آموزش و پرورش به منظور راهنمایی بیشتر معلمان اقدام به تنظیم جدولی برای چگونگی نحوه نمره دهی به سوالات فرم طرح شهاب نمود. معلمان پیش از ثبت پاسخ خود می بایست معنا و مفوم هر یک از جملات را درک کرده و سپس پاسخ نهایی خود را ثبت نمایند. در ادامه جدول نمره دهی ارائه شده است.

 

شاخص های سنجش استعداد
عدد 1کاملا مخالفم
عدد 2مخالفم
عدد 3موافقم
عدد 4کاملا موافقم

 

لازم به ذکر است که در سال جاری آموزش و پرورش با راه اندازی سامانه مای مدیو، بسیاری از امکانات خود را در این سایت ارائه نموده است. از این امکانات می توان به ثبت نام مدارس، دریافت کارنامه، ثبت نام جشنواره ها و مسابقات و سایر موارد اشاره نمود. دانش آموزان و اولیا می توانند برای آشنایی بیشتر به مقاله ای که لینک آن در ادامه قرار داده شده است مراجعه نمایند.

 

separator line

 

مسابقه ایرانی باش

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits