دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
آیا برداشتن پول از فرزند بدون اجازه حلال است؟
7
زمان مطالعه: 2 دقیقه
تا به حال دیده اید یا شنیده اید که پدر یا مادری از فرزند خود برای خرج زندگی یا امرار معاش پولی دریافت کرده باشند؟ اما این امر تنها در موارد خاصی میسر خواهد شد. در این مقاله به این موضوع می پردازیم.

تصرف بدون اذن در مال فرزند

بنابر اجماع فقها، نفقه اولاد بر والدین و نفقه والدین بر اولاد واجب است. ادله وجوب نفقه نیز در بیان علما آیات، روایات، اجماع فقها و حکم عقل بیان شده است.

با وجود پدر و تمکّن و قدرت وی بر انفاق، واجب است نفقه اولاد را بپردازد و در صورت فوت پدر یا عدم قدرت او، این تکلیف به عهده اجداد پدری است با رعایت الاقرب فالاقرب و در صورت نبودن آنها، نفقه بر مادر واجب می‌شود و هرگاه مادر هم زنده نباشد یا قدرت بر انفاق نداشته باشد، بر اجداد و جدّات مادری با رعایت اقربیت واجب است. اما حکم برداشتن پول از فرزند بدون اجازه او چیست؟

حکم برداشتن پول از فرزند بدون اجازه

سؤال فقهی

اگر پدر و مادر فقیر باشند می‌توانند بدون اجازه از اموال فرزند استفاده کنند؟

پاسخ آیت‌الله خامنه‌ای

چنانچه پدر و مادر فقیر باشند، و فرزند با وجود تمکن مالی نفقه آنها را ندهد، به حاکم شرع مراجعه می شود تا فرزند را مجبور به دادن نفقه کند و اگر حالم شرع نبود به مومنین عادل و اگر آنها هم نبودند به مومنین فاسق مراجعه کند تا او را مجبور به دادن نفقه کنند ولی خوردن از خانه او اشکالی ندارد.

پاسخ آیت‌الله مکارم

در فرض سوال والدین واجب النفقه فرزند به شمار می آیند و بر فرزند لازم است به والدین خود رسیدگی نماید؛ البته تصرّف والدین در اموال فرزند بدون رضایت او جایز نیست.

منبع : ایکنا



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.4 از 5 (7 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits