دلگرم
امروز: دوشنبه, ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ برابر با ۱۶ رمضان ۱۴۴۶ قمری و ۱۷ مارس ۲۰۲۵ میلادی
آیا تذکر دادن به کودک در جمع صحیح است؟
زمان مطالعه: 5 دقیقه
یکی از سوالات ذهنی که ممکن است برای هر پدر و مادری به ویژه بسیاری از والدینی که دغدغه تربیت صحیح فرزندشان را دارند پیش آید این است که آیا تذکر دادن به کودک در جمع صحیح است یاخیر؟

بسیاری از والدینی که دغدغه تربیت صحیح فرزندشان را دارند، در مورد درست بودن یا نبود تذکر دادن به کودک در جمع سوال دارند. در واقع آن ها همیشه این نگرانی را دارند که چگونه به فرزند خود تذکر دهند بدون آن که آسیبی به روحیه وی وارد شود.

کودکان در جمع ها و مکان های مختلف ممکن است رفتارهای غیر منتظره ای از خود نشان دهند. این رفتارها به نوعی والدین را سوپرایز خواهد کرد. به همین دلیل والدین در آن لحظه ممکن است واکنش نامناسبی از خود نشان دهند. اما با این وجود لازم است بدانید شما به عنوان والدین، مسئول رفتار کودکتان خواهید بود. پس حتما باید شیوه صحیح تذکر دادن به کودکتان را یاد بگیرید.

آیا لازم است در جمع به کودک تذکر دهیم؟

آیا لازم است در جمع به کودک تذکر دهیم؟

تذکر دادن به کودک در جمع انواع مختلفی دارد. اگر تذکر دادن توام با بلند شدن صدا، خشونت و یا تحقیر کودک باشد، اصلا صحیح نخواهد بود. از طرفی برخی از تذکر ها با آرامش، روی گشاده و لبخند انجام می شوند.

در واقع والدین با کلمات محبت آمیز و منطقی در جمع به کودک خود تذکر داده و وی را از انجام رفتار منفی باز می دارند. این نوع تذکر نمی تواند تاثیر منفی بر رفتارهای کودک و روحیه او داشته باشد. زیرا کودک احساس نمی کند که تحقیر یا قضاوت شده است.

نحوه صحیح تذکر دادن به کودک در جمع

اگر در جمع مجبور هستید به کودک خود تذکر دهید تا جای ممکن این کار را در جمع انجام ندهید. مثلا اگر در مهمانی هستید و کودکتان یک رفتار نامناسب از خود نشان می دهد زودتر دست به کار شوید. ابتدا کودک خود را به خلوتی ببرید. سپس در مورد رفتار نامناسب وی به صورت منطقی و با جملات مثبت و محبت آمیز حرف بزنید.

به وی بفهمانید که این کار وی اشتباه بوده و موجب ناراحت شدن شما خواهد شد. اگر نمی توانید جمع را ترک کنید، همان تذکرات را با روی گشاده و با لبخند به فرزند خود بدهید. همچنین تایید کنید که وی بسیار عاقل بوده و به حرف های شما به خوبی گوش فرا می دهد.

همچنین بخوانید:

تاثیرات منفی تذکر دادن به کودک در جمع

آیا تذکر دادن به کودک در جمع صحیح است؟

تذکر دادن به کودک در جمع آن هم به شیوه نادرست می تواند آثار مخرب زیادی بر روحیه کودک شما داشته باشد. حتی ممکن است تصور وی از شما به عنوان یک پدر و مادر عوض شود. پس به هیچ عنوان در جمع به کودک خود به شیوه نادرست تذکر ندهید.

در ادامه مخرب ترین آثار منفی تذکر دادن به کودک در جمع را بررسی خواهیم کرد.

کاهش اعتماد به نفس کودک

کاهش اعتماد به نفس یکی از بدترین آثار تذکر دادن به کودک در جمع است. کودک بعد از آن که شما وی تذکر دادید، خود را ناکافی و ناتوان می بیند. در نتیجه اعتماد به نفس کافی برای انجام رفتارهای مثبت را نخواهد داشت. حتی ممکن است وی در جمع خجالت زده شده و به شدت گوشه گیر شود. پس اگر به فکر اعتماد به نفس کودکتان در زمان حال و حتی آینده هستید، حتما از تذکر دادن به وی در جمع بپرهیزید.

ضعیف شدن روابط اجتماعی کودک

تذکر دادن به کودک در جمع به مرور زمان موجب تضعیف روابط اجتماعی وی می شود. چرا که کودک این ترس را دارد که بار دیگر مورد قضاوت قرار گرفته و تحقیر شود. بنابراین ترجیح می دهد که در هیچ جمعی حضور پیدا نکند. دلیل نا آرامی و بی قراری بسیاری از کودکان در جمع نیز همین مسئله است. چرا که آن ها دوست ندارند با دیگر هم سن و سالان خود ارتباط بگیرند. این ترس همیشه در آن ها وجود دارد که بر حسب اتفاق رفتار نامناسبی از خود نشان دهند و این از نظر آن ها فاجعه است.

آیا تذکر دادن به کودک در جمع صحیح است؟

تشویق شدن کودک به انجام رفتارهای منفی

تشویق شدن به انجام کارهای منفی و پافشاری بر رفتارهای منفی از دیگر اثرات مضر تذکر دادن به کودک در جمع است. احتمالا بارها کودکان لجباز را مشاهده کرده اید که در صورت تذکر دادن بیشتر بر رفتار خود پافشاری می کنند.

کودک در صورت تحقیر شدن جهت افزایش اعتماد به نفس خود و ثابت کردن خود بر رفتارهای غلط خود پافشاری خواهد کرد. این کار به گونه ای حالتی تدافعی دارد. یعنی کودک در مقابل تذکر این گونه از خود دفاع می کند. پس اگر سمجی و پافشاری کودک را در برابر تذکر در جمع دیدید، اصلا تعجب نکنید. چون رفتار نامناسب شما باعث ایجاد چنین رفتاری شده است.

تغییر تصورات بقیه نسبت به والدین

هیچکس تذکر دادن و نشان دادن خشونت به کودک را در جمع نمی پسندد. پس اگر شما به عنوان والدین یا یک بزرگتر چنین رفتاری از خود نشان دهید، باید نگران تصور بقیه از خودتان باشید. چرا که این گونه افراد دیگر شما را فردی ناتوان در تربیت فرزند خود می بینند. زیرا فکر می کنند تربیت یا رفتار نادرست شما موجب بروز چنین رفتاری از جانب کودک می شود. پس حتما مراقب این مسئله باشید. چرا که تذکر دادن به کودک در جمع نه تنها برای وی، بلکه برای خودتان نیز تاثیر منفی دارد.

بیشتر در این رابطه بخوانید:

نصیحت بیش از حد به فرزندان آری یا خیر؟

شیوه صحیح تشویق و تنبیه کودکان

 

توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits