ضعف بعد از مصرف آنتی بیوتیک؛ درمان ضعف ناشی از مصرف آنتی بیوتیک
اگر از آنتی بیوتیک های تجویزی استفاده می کنید ، ممکن است احساس خستگی feeling exhausted نمایید . این خستگی ممکن است یک علامت از عفونتی باشد که بخاطر آن تحت درمان با آنتی بیوتیک ها قرار گرفته اید ، یا ممکن است یک اثر جانبی جدی ، اما نادر از آنتی بیوتیک باشد. در این مقاله درباره چگونگی تأثیر آنتی بیوتیک بر بدن و مواردی که می توانید برای خنثی کردن این اثرات انجام دهید بیشتر بدانید.
آیا آنتی بیوتیک هایی که خواب آور و خستگی آور هستند؟
پاسخ به آنتی بیوتیک ها – یا هر دارویی – در هر فرد متفاوت است. عوارض جانبی ، مانند خستگی ای مانند خستگی در همه افراد یکسان و همیشگی نیست . اگرچه نادر است ، برخی از آنتی بیوتیک هایی که ممکن است اثر خستگی یا ضعف داشته باشند و باید پرستار در منزل بداند عبارتند از:
- آموکسی سیلین (آموکسیل ، موکساتاگ)
- آزیترومایسین (Z-Pak ، Zithromax و Zmax)
- سیپروفلوکساسین (سیپرو ، پروکوئین)
وقتی پزشک برای شما آنتی بیوتیک برای عفونت چشم نوزادان تجویز می کند ، در مورد احتمال بروز خستگی با پزشک مشورت نمایید. همچنین می توانید این موضوع را با داروساز خود در میان بگذارید ، و اطلاعات ایمنی و تجویز را بررسی کنید تا ببینید آیا خستگی یا ضعف غیرمعمول به عنوان یک عارضه جانبی احتمالی در مورد این دارو ذکر شده است یا خیر ؟
داروهایی که باعث خستگی می شوند:
سایر داروها و درمان هایی که ممکن است باعث احساس خستگی شوند عبارتند از:
- آنتی هیستامین ها
- داروهای سرفه
- داروهای ضد درد
- شیمی درمانی
- پرتو درمانی
- داروهای قلب
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای ضد اضطراب
- داروهای فشار خون
راه های درمان ضعف بعد از مصرف آنتی بیوتیک
اگر داروی جدیدی را شروع می کنید که باعث خواب آلودگی می شود ، موارد زیر را به انجام برسانید :
مشورت با دکتر در مورد برطرف نمودن احساس خستگی ناشی از مصرف آنتی بیوتیک
تا زمانی که کاملاً متوجه نشوید که دارو چگونه روی شما تأثیر می گذارد ، از فعالیت هایی مانند رانندگی که نیاز به هوشیاری دارند اجتناب کنید
از داروهای بدون نسخه که خواب آلودگی را به عنوان یک عارضه جانبی ذکر می کنند اجتناب کنید
اجتناب از مصرف الکل و سایر موادی که می توانند شما را خسته کنند
حفظ عادات خواب سالم و اطمینان از اینکه شما یک استراحت کامل شبانه خواهید داشت
اگر ظرف چند روز پس از مصرف دارو خستگی شما بهتر نشده یا بدتر شود، با پزشک خود تماس بگیرید. دکتر شما ممکن است بخواهد برای اطمینان از این که آیا این آنتی بیوتیک برای شما مناسب است یا خیر شما را از نزدیک معاینه نماید و عوارض را مورد بررسی قرار دهد.
تداخلات دارویی با آنتی بیوتیک ها
همچنین مهم است که پزشکی که آنتی بیوتیک های شما را تجویز می کند اطلاع داشته باشد که هم اکنون چه داروهایی مصرف می کنید و برای جلوگیری از تداخلات دارویی تصمیم گیری نماید . برخی از آنتی بیوتیک ها ممکن است با انواع خاصی از این داروها تداخل داشته باشند:
- آنتی هیستامین ها
- رقیق کننده های خون
- داروهای ادرار آور
- شل کننده های عضلانی
- داروهای ضد قارچ
- ضد اسید
- داروهای ضد التهاب
عوارض ضعف ناشی از مصرف آنتی بیوتیک
در حالی که آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های باکتریایی بسیار مهم هستند، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی نادر، اما جدی مانند خستگی یا ضعف غیرمعمول داشته باشند. اگر نگران هستید که تجویز و مصرف آنتی بیوتیک باعث خستگی شما شود ، با پزشک خود صحبت کنید. در صورتی که این عوارض را مشاهده نمودید با پزشک تماس بگیرید :
احساس خستگی شما را از شرکت در فعالیتهای روزانه بازمی دارد
احساس خستگی تأثیر منفی بر عملکرد شما در کار دارد
احساس خستگی بر توانایی شما در رانندگی ایمن تأثیر می گذارد
اگر در طی چند روز پس از شروع مصرف آنتی بیوتیک تجویز شده ، خستگی شما بهتر نشده یا بدتر شده است ، با پزشک خود تماس بگیرید.
پزشک ممکن است از شما بخواهند که برای معاینه دقیق به مراکز درمانی مراجعه نمایید تا مشخص شود که آیا احساس خستگی شما علامتی از عفونت تحت درمان با آنتی بیوتیک است یا یک اثر جانبی غیر معمول آنتی بیوتیک است. مصرف آنتی بیوتیک در زمان دقیق و رعایت فواصل مصرف بسیار مهم است. عدم رعایت دقیق دستورالعمل های مصرف آنتی بیوتیک می تواند باعث بروز اثرات سوء گردد
همه داروها از جمله آنتی بیوتیک ها می توانند عوارض جانبی داشته باشند. اگر پزشک شما برای درمان عفونت باکتریایی آنتی بیوتیک تجویز می کند ، با آنها در مورد آنتی بیوتیک خاص و عوارض جانبی احتمالی آن مشورت کنید، از جمله:
مشکلات گوارشی ، مانند حالت تهوع ، اسهال و استفراغ
سردرد
عفونت های قارچی
حساسیت به نور ، که بر واکنش پوست شما در برابر نور ماورا بنفش تأثیر می گذارد
واکنش آلرژیک ، از جمله بثورات ، کهیر ، تنگی نفس و آنافیلاکسی
افسردگی و اضطراب
نکات مهم حین و پس از مصرف آنتی بیوتیک
آشنایی دقیق با 14 خوراکی و مواد غذایی دارای آنتی بیوتیک طبیعی
منبع : زندگی برتر
- برچسبها
- آنتی بیوتیک
دیدگاه ها