دلگرم
امروز: دوشنبه, ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۲ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۱ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
روستای رنسانسی ایران بهترین نقطه برای سفرهای تابستانی
زمان مطالعه: 5 دقیقه
ورکانه روستایی که نگاه به آن شما را به عصر رنسانس در اروپا می‌برد.

ورکانه روستای رنسانسی ایران

رنسانس به‌طور کلی به بازه‌ی زمانی بین قرن ۱۵ و اوایل قرن ۱۷ میلادی اشاره دارد. این دوره در ایتالیا آغاز شد و به مرور زمان به سراسر اروپا انتقال پیدا کرد.
 نام رنسانس در زبان فرانسوی به معنی «تولد دوباره» یا «نوزایش» است و به دوره‌ی بیداری و پیشرفت در ایتالیا و اروپای شمالی برمی‌گردد. معماران رنسانس معتقد بودند که جهان در درجه‌ی کمال قرار دارد و قوانین آفرینش بر پایه‌ی اصول ریاضی بوده و دقیق و حساب شده است. در پی این اعتقاد، آن‌ها موفق شدند ساختمان‌هایی را بسازند که هماهنگی و تناسب دل‌نشینی را در مخاطب القا می‌کرد.

در ایران هم روستایی وجود دارد که سبک معماری آن این چنین است و به روستای رنسانس ایران لقب گرفته است.

روستای رنسانسی ایران بهترین نقطه برای سفرهای تابستانی

روستای ورکانه کجاست ؟

 استان همدان، ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی همدان، بعد از سد اکباتان ، روستای ورکانه در حوالی سد اکباتان، یکی از مقاصد گردشگری و جاهای دیدنی همدان به شمار می‌آید. روستایی که نگاه به آن شما را به عصر رنسانس در اروپا می‌برد.

روستای رنسانسی ایران بهترین نقطه برای سفرهای تابستانی

برای رسیدن به روستای ورکانه باید به شهر همدان بروید. ابتدا جاده همدان به ملایر را انتخاب کنید و در این محور به فرعی سد اکباتان وارد شوید. پس از عبور از سد اکباتان و روستاهای یلفان، شمس‌آباد و علی‌آباد از طریق جاده ورکانه به روستای ورکانه خواهید رسید. محور ارتباط اصلی روستا از شهر همدان دارای مناظر و چشم‌اندازهای زیبایی است که می‌تواند به‌عنوان محوری توریستی مطرح شود.

کوه‌های سرده در سه کیلومتری شمال شرقی، کوه سرخ بلاغ در سه کیلومتری جنوب غربی و کوه قره‌داغ در چهار کیلومتری شرق این‌ روستا قرار دارند.

بخشی از زیبایی این روستا، به طبیعت شگفت‌انگیزش بر می‌گردد و بخش دیگری از آن را باید مدیون تلاش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دانست که با حفظ معماری سنتی در این روستا، جلوه‌ ای ویژه به آن داده است.

روستای رنسانسی ایران بهترین نقطه برای سفرهای تابستانی

ورکانه یعنی چه ؟

در زبان کردی «ور» به معنی کنار و «کانه» به معنی چشمه است. ورکانه نیز به معنی قرار گرفتن در کنار آب و چشمه است. از نقطه نظری دیگر، به‌دلیل اینکه در پیرامون روستا معادن سنگ به فراوانی مشاهده می‌شود، نام ورکانه را به خود گرفته است و وجه تسمیه روستای ورکانه را معادل محلی آورده‌اند که در نزدیکی معدن است.

قدمت ورکانه

 قدمت این روستا به بیش از ۴۰۰ سال می رسد. محله درب مسجد، قدیمی ترین محله آن بوده و قدمت آن به اوایل دوره صفویه بر می گردد. ور در زبان محلی به معنای کنار و کان به معنای چشمه است، بنابراین ورکانه به معنای قرار گرفتن در کنار آب است. همچنین گفته می شود که به دلیل وجود معادن سنگ فراوان در اطراف این روستا، نام این روستا از ورکان به معنی نزدیک به معدن گرفته شده است.

بهترین زمان سفر به ورکانه

با قرارگیری در دامنه جنوبی زاگرس مرکزی، آب و هوای روستای ورکانه کوهستانی است. به‌ همین دلیل توصیه می‌کنیم در فصل‌های گرم سال، یعنی بهار و تابستان به ورکانه بروید. سردی هوا در نیمه دوم سال می‌تواند سفر به ورکانه را برای بسیاری دشوار کند. با این همه پاییز با رنگ‌های جادویی‌اش ورکانه را با چشم‌اندازهای تماشایی می‌آراید و بسیاری را به این روستا جذب می‌کند.

روستای رنسانسی ایران بهترین نقطه برای سفرهای تابستانی

جاهای دیدنی روستای سنگی ورکانه

جاهای دیدنی اطراف روستای ورکانه

دریاچه سد اکباتان: آدرس: استان همدان، ۱۱ کیلومتری همدان

دریاچه سد اکباتان با ۶۰ هکتار وسعت، در ۱۱ کیلومتری شرق همدان قرار دارد. این دریاچه که با حدود ۱۵ هکتار زمین‌های درختکاری‌شده احاطه‌ شده است، محلی مناسب برای انجام ورزش‌های آبی مانند قایقرانی و اسکی روی آب به‌حساب می‌آید. علاوه بر این، مهمانسرا، رستوران و چایخانه سنتی در این محل به ارائه خدمات می‌پردازند و این مکان را به یکی از بهترین تفریحگاه‌ها و جاهای دیدنی همدان تبدیل کرده‌اند.

دهکده گنجنامه:آدرس: استان همدان، شهر همدان، میدان عباس آباد، خیابان گنجنامه، ضلع شرقی میدان گنجنامه

دهکده گنجنامه در پنج کیلومتری شهر همدان در میدان گنجنامه و در مجاورت کتیبه‌های کهن و آبشار گنجنامه قرار دارد. از جمله امکانات این دهکده توریستی می‌توان به بانجی‌ جامپینگ، تیرول، بولینگ، پینت بال، غار آکواریوم، پیست سورتمه‌سواری و... اشاره کرد. ویلاهای کوهستانی و سوییت‌های اقامتی، مکانی مناسب را برای اقامت شبانه گردشگران فراهم کرده‌اند.

مکان ها و جاذبه های گردشگری و دیدنی نزدیک روستای ورکانه همدان

  • قلعه مهری خانم: ۴۵۰ متر
  • باغ های ورکانه: ۴۵۰ متر
  • اصطبل پرورش اسب: ۷۰۰ متر
  • مسجد جامع: ۶.۶ کیلومتر
  • گورستان روستای ورکانه: ۲۲ کیلومتر
  • اقامتگاه های نزدیک به روستای ورکانه
  • اقامتگاه بوم گردی ورکانه: ۶۰۰ متر
  • مهمان پذیر خانه سنگی: ۶۰۰ متر

 

مسابقه ایرانی باش

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

مهدی ونایی | ۹ ماه پیش
زادگاه پرفسور پر افتخار ایرانی پرفسور موسیوند...
با تمام تحصیلات و جایگاهی که دارن بازم ب زادگاهشون سرمیزنن
0
1

hits