با عرض سلام، قانون هایی برای بانوان ایرانی به منظور گرفتن پاسپورت و خروج از کشور وجود دارد، در رابطه با خانم های مطلقه، که شامل حال شما میشود، زنان مطلقه تا سقف سنی ۴۰ سال برای گرفتن گذرنامه نیازمند اجازه ولی قهری (پدر، جد پدری) یا دادگاه هستند.
اما در صورت فوت کردن پدر یا جد پدری نیازی به اجازه گرفتن ندارند و می توانند از کشور خارج شود.
در رابطه با دختر های مجرد، دختران بالای 18 سال (تا سقف سنی ۴۰) برای خروج از کشور نیاز به اجازه ی پدر دارند، ولی آن ها منعی برای دریافت گذرنامه ندارند و اجازه کتبی پدر و یا جد پدری میتوانند اقدام به اخذ گذرنامه بکنند و در صورت در قید حیات نبودن پدر یا جد پدری نیازی به اجازه ندارند.
در مورد با خانم های متاهل، ماده ۱۸ قانون گذرنامه، صدور گذرنامه برای زنان متاهل را شرط به اجازه همسر کرده، ماده ۱۹ نیز عنوان میدارد اگر کسانی که به موجب ماده 18 صدور گذرنامه موکول به اجازه آنان است از اجازهشان عدول کنند، از خروج دارنده گذرنامه جلوگیری و گذرنامه تا رفع مانع ضبط خواهد شد.
همانطور که مشخص است متن این ماده کاملا مطلق است و به این معناست که شوهر میتواند هر زمانی و به هر دلیلی، با مراجعه به اداره گذرنامه از اجازه خود عدول و همسرش را ممنوع الخروج کند. موفق باشید.
بیشتر بخوانید: