دلگرم
امروز: جمعه, ۱۶ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۳ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۶ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
راهکارهای جادویی برای برخورد با شوهر افسرده
6
زمان مطالعه: 8 دقیقه
گاهی اوقات مشکلات زندگی موجب بروز افسردگی در مردان می شود. در چنین مواقعی وظایف خانم ها چیست ؟ چگونه باید با افسردگی شوهر خود کنار بیایند و به او کمک کنند ؟ با ما همراه باشید.

نحوه برخورد با شوهر افسرده

هنگامی که شما مردان احساس نا امیدی و درماندگی می کنید، تحت الشعاع آن، تمایل به انکار و یا پوشاندن آن با نوشیدن بیش از حد مشروب، رفتار بی پروا، یا انفجار با خشم دارید. اما افسردگی در مردان یک مشکل شایع است.

اولین قدم برای بهبودی این است که بپذیرید هیچ دلیلی برای احساس شرم وجود ندارد. اینگونه شما احساس بهتری خواهید داشت. افسردگی نشانه ضعف عاطفی و یا شکست مردانگی نیست.

این یک بیماری قابل درمان است که میلیون ها نفر از مردان، در تمام سنین به آن دچار می شوند، و همچنین بر روی کسانی که با آن ها در ارتباط هستند مانند، همسران، همکاران، دوستان و ... تاثیر می گذارد.

همچنین می تواند به بیماری های قلبی و دیگر مشکلات پزشکی جدی منجر شود . البته داشتن خلق پایین در برابر مشکلات زندگی، شکست ها، فقدان ها طبیعی است.

با این حال، اگر احساس شدید یاس و ناامیدی در شما باشد، و با کار، خانواده، و توانایی تان برای لذت بردن از زندگی، تداخل داشته باشد ممکن است شما از افسردگی رنج می برید.

علائم و نشانه های افسردگی در مردان

مردان می توانند افسردگی را به طریق متفاوت نسبت به زنان تجربه کنند. شما مردان ممکن است علائم استاندارد افسردگی و غم را نشان ندهید

و فقط نسبت به ارتباط با دوستان و خانواده بی علاقگی داشته باشید یا شما ممکن است تحریک پذیر و پرخاشگر شوید، کار زیاد انجام دهید، بیش از حد نرمال الکل یا سیگار مصرف کنید، و در فعالیت های پر خطر درگیر شوید.

متاسفانه، مردان به مراتب کمتر در شناخت نشانه های افسردگی خود تبحر دارند. یک مرد بیشتر احتمال دارد احساسات خود را پنهان کند و یا هیجانات منفی را انکار کند.

سه مورد از شایع ترین علایم افسردگی در مردان عبارتند از:

  • درد فیزیکی: گاهی اوقات افسردگی در مردان به صورت دردهای جسمانی مانند پشت درد، سردرد مکرر، مشکلات خواب، اختلال عملکرد جنسی، و یا اختلالات گوارش که به درمان طبیعی پاسخ نمی دهند، بروز می کند.
  • خشم: این می تواند به صورت تحریک پذیری، حساسیت به انتقاد، و یا از دست دادن حس شوخ طبعی، خلق و خوی کوتاه، و یا حتی خشونت بروز کند. برخی از مردان به صورت جسمانی و یا کلامی به زنان و کودکان یا سایر عزیزان خود توهین می کنند.
  • رفتار بی پروا: یک مرد مبتلا به افسردگی ممکن است شروع به نمایش رفتار های خیال بافانه و یا خطرناک نماید. این می تواند شامل دنبال ورزش های خطرناک بودن، رانندگی بی پروا، و یا درگیر شدن در رابطه جنسی پرخطر باشد. شما ممکن است بیش از حد دارو، الکل و یا سیگار مصرف کنید.

نحوه رفتار با مردان افسرده

نحوه رفتار با شوهر افسرده

رفتار صحیح با شوهر افسرده

مردان به طور کلی تمایل چندانی به صحبت در مورد مشکلات خود ندارند و همین صحبت نکردن باعث وخیم شدن حالات افسردگی در آنها می شود نکته‌ای که در مورد افسردگی در مردان وجود دارد این است که طول مدت این بیماری در آقایان سخت‌تر و طولانی‌تر است، حال آن‌ که این بیماری در خانم‌ها خیلی بهتر و زودتر فروکش می‌کند و کنترل می‌شود.

تفاوت دیگری که در این بیماری بین مردان و زنان وجود دارد این است که مردان به سختی به دکتر مراجعه می‌کنند. هر چند که تعداد مرد افسرده کمتر می‌باشد. اما این فرضیه به طور کامل صحیح نمی‌باشد.

محققان در تلاش هستند تا علت و چگونگی تفاوت افسردگی زنان و مردان را پیدا کنند و به دنبال آن راه درمانی ارائه کنند. اگر چه این مسائل جای بحث و گفتگو دارند، اما احتمالاتی نیز وجود دارد:

ممکن است افسردگی مردان مبهم باشد به خصوص که مردان به طور کلی تمایل چندانی به صحبت در مورد مشکلات خود ندارند و همین صحبت نکردن باعث وخیم شدن حالات افسردگی در آنها می شود، گویی آنها به نوعی قصد کتمان کردن بیماری خود را دارند.

علاوه بر این مردان بر خلاف زنان، دوست ندارند که دیگران متوجه شوند که به کمک شان نیازمند هستند. نقش های ناشی از جنسیت، مردان را ملزم می کند که از نظر احساسی قوی باشند و احساس غم و اندوه را در آنها فرو می نشاند.

هر قدر مردان از لحاظ ایفای نقش های وابسته به جنسیت قوی تر باشند در برابر روان درمانی بیشتر مقاومت خواهند کرد.

لذا با توجه به این مطالب سعی داریم که به شما خانمهای عزیز آموزش دهیم که اگر با علایم افسردگی در همسرتان مواجه شدید، چگونه به او کمک کنید تا راحت تر با این مشکل کنار آمده و طول دوره درمانشان کوتاه تر گردد.

چنانچه شوهرتان احساس افسردگی می کند باید به او در پذیرش کمک متخصصان یاری نمایید. نیاز به کمک را در شوهرتان تشخیص دهید و برای این کار به مراحل زیر توجه داشته باشید:

1- علائم و نشانه های افسردگی شوهرتان را بشناسید

علائم و نشانه های افسردگی مردان را بشناسید تا بتوانید به درستی در خصوص شوهرتان قضاوت کنید. مهمترین این نشانه ها عبارتند از ناراحتی و اندوه مزمن، کج خلقی و بی علاقگی، بی علاقه شدن به فعالیت هایی که قبلاً برایش لذت بخش بوده،

کناره گیری از اقوام و دوستان، منفی بافی، بحث و جدل، تغییرات حائز اهمیت در عادت خوردن یا خوابیدن، سست و بی انرژی بودن و یا گرایش به مواد مخدر و....

شوهرم افسرده است چکار کنم

چگونه با شوهر افسرده رفتار کنیم ؟

2- از ناچیز شمردن شرایط شوهرتان خودداری کنید

افسردگی یک بیماری جدی است بنابراین تمام صبحت ها و تهدیدهای شوهرتان از جمله تهدید به خودکشی را جدی بگیرید.

3- به همسر خود کمک کنید

منظور از کمک کردن به فرد افسرده این نیست که طوری رفتار کنید که او مجبور شود افسردگی اش را پنهان کند، یا دروغ بگوید و یا برای او عذر و بهانه ای جور کنید.

وقتی افسردگی مردانه می‌شود و پدر خانواده در غم فرو می‌رود، زندگی از نظر اعضای خانواده بی‌رنگ می‌شود و می‌توان گفت افسردگی پدر بر زندگی کل خانواده سایه می‌افکند و به نوعی شادی از زندگی رخت بر می‌بندد.

4- شوهرتان را در تقاضای کمک از دیگران تشویق کنید

او را متقاعد کنید که به دنبال درمان رفتن نشانه ضعف و ناتوانی نیست پیشنهاد کنید که به هنگام مراجعه به درمانگر او را همراهی کنید. اگر در برابر رفتن نزد مشاور مقاومت کرد به او انجام یک سری آزمایش کامل نزد پزشک خانوادگی تان را پیشنهاد کنید.

احتمالاً این پیشنهاد را راحت تر خواهد پذیرفت و به این ترتیب یک قدم به درمان نزدیک تر می شود.

بهترین روش درمان افسردگی در مردان

بهترین روش برخورد با مردان افسرده

5- از همه مهم تر عشق و محبت بی قید و شرط خود را از او دریغ نکنید

همواره در طی فرآیند معالجه شوهرتان او را به طور کامل حمایت نمائید. در طول درمان نیز به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • هر گونه کمک و حمایتی را که شوهرتان به آن نیازمند است برایش مهیا کنید. در زمان بندی و برنامه ریزی به او کمک کنید و به او روحیه و امید دهید.
  • مطمئن شوید تمام داروهایش را طبق تجویز پزشک مصرف می کند، کمکش کنید که با شما در خصوص احساساتش صحبت کند. به هیچ وجه او را تحت فشار قرار ندهید.
  • بدانید که تأثیر روش های درمانی نیازمند گذشت زمان است. اگر داروهایی تجویز شده است، این داروها به طور فوری علائم بیماری را از بین نخواهد برد و گاهی اوقات چندین دارو و درمان مختلف باید آزمایش شوند تا موثرترین آنها شناسایی شود.
  • از شوهرتان بخواهید که فعال و پرجنب و جوش باشد. با هم به پیاده روی بروید. با هم به تماشای یک فیلم یا برنامه شاد بپردازید و یا به دیدن موزه و یا رستوران بروید.
  • غذاهای سالم بخورید، مثال ها و نمونه های خوب را در حرف هایتان مطرح کنید و او را به سمت نگرشی مثبت سوق دهید.

لازم به ذکر است که در این دوره باید مراقب سلامت جسمی و روحی خود نیز باشید برای این منظور به نکات زیر توجه نمایید:

اگر به کمک دیگران نیاز دارید حتماً آن را مطرح کنید. افسردگی شوهرتان عوارضی نیز برای شما به دنبال خواهد داشت سعی نکنید همه کارها را به تنهایی انجام دهید. استرس و فشار زیاد سبب احساسی بی رغبتی، بیهودگی و کم حوصلگی در شما می گردد.

چنانچه شوهرتان احساس افسردگی می کند باید به او در پذیرش کمک متخصصان یاری نمایید. بپذیرید که شما به تنهایی نمی توانید شوهرتان را معالجه کنید. افسردگی شرایطی کاملاً حساس و جدی است و شوهرتان نیز باید برای درمان و بهبود خود دست به کار شود.

نگرانی ها و احساسات خود را به زبان بیاورید و از سکوت و ریختن در درون خود، خودداری کنید زیرا با این کار زمینه بی میلی، کم حوصلگی و بیماری خود را مهیا می کنید.

در عوض با شوهرتان صحبت کنید زیرا ارتباط و گفتگو در کاهش اثرات این بیماری موثر است هر چند باید توجه داشت که این گفتگوها و ارتباطات عاری از هر گونه علامت و سرزنش پیدا و پنهان باشد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (6 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits