دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۲۲ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
آشنایی با گیاه دارواش و خواص آن
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
گیاه دارویی دارواش با نام علمی Viscum،است که به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی، ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی در درمان تشنج، آرتریت، مشکلات قلبی و عروقی، سرطان، پوست، افسردگی، آسم، تب و … با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید .

خواص و فواید دارویی و درمانی گیاه دارواش

دارواش امریکایی (Pharadendron flavescen) گونه ای است که در ایالات متحده رشد می کند و به عنوان تزئین جشن ولنتاین، مورد استفاده قرار می گیرد، در حالی که دارواش اروپایی (Viscum album) گونه ای است که برای قرن ها در طب سنتی گیاهی مورد استفاده قرار می گرفته است.
سومین گونه دارواش (Loranthus ferrugineus) کمتر رایج است، اما بعضی از آنها برای درمان فشار خون بالا و بیماری های گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد.

گونه های دیگر، از جمله دارواش ژاپنی (Taxillus yadoriki Danser)، به خاطر خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی شان، مشهور هستند.

وقتی سخن از ارتقاء سلامتی و جلوگیری از شرایط معمول می رسد، کدام یک از دارواش ها مورد استفاده قرار می گیرند؟

با توجه به مرکز ملی بهداشت و سلامت (NCCIH)، برخی از بیماری ها که گیاه دارواش می تواند به درمان آنها کمک کند عبارتند از: تشنج، سردرد، علائم آرتریت و حتی سرطان. در حالی که این گیاه در طول تاریخ و در حال حاضر در اروپا به عنوان یک گیاه بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد، شواهد زیادی وجود ندارد که نشان دهد قطعا کارساز است و بعضی از آنها نشان می دهند که ممکن است خطرناک نیز باشند.

خواص دارویی گیاه دارواش

گیاه دارواش چیست؟

گیاه دارواش یکی از اعضاء خانواده Viscaceae است و به عنوان یک گیاه همیشه سبز در نظر گرفته شده است. به عنوان یک گیاه انگلی، بر روی درختان چسبیده و از آنها تغذیه می کند.
این گیاه به خاطر توت ها، برگ ها و ساقه هایش برداشت می شود. سپس گیاه شناسان برای تولید عصاره های گیاهی از آن استفاده می کنند زیرا اثرات فیزیولوژیکی ویژه ای دارند. گیاه اروپایی، نوعی که به عنوان مکمل / دارو استفاده می شود، بر روی درخت های معمولی مانند سیب، بلوط، کاج و نارون رشد می کند.

گیاهان دارواش بر روی این درخت ها، خوشه ها یا بوته هایی را تشکیل می دهند و پس از آن به گل های کامل و رسیده تبدیل می شوند و در آخر، به دسته های توت سفید و چسبناکی در ماه های سردتر سال، تبدیل می شوند.
آکادمی بین المللی هنر و علوم گیاهی در وب سایت خود اعلام کرده است که ریشه های گیاه دارواش به داخل چوب درختان نفوذ می کنند و از شیره آنها تغذیه می کند. یک آفت سنگین با گیاه دارواش می تواند شاخه های گیاه میزبان یا حتی کل گیاه میزبان را از بین ببرد و این یکی از دلایلی است که چرا دارواش عنوان سمی بودن را کسب کرده است.

برخی از شناخته شده ترین گونه ها عبارتند از: ویسکوم، فورادندرون، آرسو توبیوم، پراکسیلا، لورانتوس، آمیما، تاکسیلوس، سیتاکانتوس و اسکرولا. گیاهان دارواش در سراسر جهان و در سراسر اروپا، امریکا، آسیا و آفریقا رشد می کنند و به استرالیا و نیوزیلند توزیع می شوند.
هنگامی که خشک شده و به عصاره تبدیل می شود، به طور معمول به عنوان یک داروی تزریقی مورد استفاده قرار می گیرد.

با این حال، می توان از طریق دهان و به عنوان کپسول / مکمل و یا به صورت چای / تنتور نیز مورد مصرف قرار بگیرد. مطالعات، انواع مختلفی از این گیاه را از نظر خواص رادیکال های آزاد آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد التهابی شناسایی کرده اند، از جمله:

گیاه دارواش

  • فلاونوئیدها
  • آلکالوئیدها
  • لکتین ها
  • پلیپپتید ها
  • آرجینین
  • پلی ساکاریدها
  • تانن ها
  • ترپنوئید ها یا استروئید ها
  • ترکیبات اسیدی
  • گلیکوزیدها
  • اسید گالیک

آیا دارواش سمی است؟ خطرات و اقدامات احتیاطی دارواش:

ما در مورد اثربخشی و ایمنی گیاه دارواش چه می دانیم؟ آیا دارواش، واقعا سمی و مضر است؟ مشخص است که بخش هایی از گیاه، از جمله تو ت ها و برگ ها، می تواند در صورت مصرف خوراکی، عوارض جانبی جدی را ایجاد کنند. مسمومیت نیز ممکن است در صورت نوشیدن چای یا مصرف برگ ها و توت ها، رخ دهد.

خاصیت گیاه دارواش

عنصر سمی موجود در دارواش، فورتوکسین نامیده می شود. علائم مسمومیت به احتمال زیاد پس از خوردن برگ ها و معمولا بین یک تا سه روز طول می کشد تا ایجاد شود. عوارض جانبی احتمالی مرتبط با تزریق نیز وجود دارد. عوارض جانبی ناشی از تزریق عصاره گیاه دارواش ممکن است شامل: درد، التهاب در محل تزریق، سردرد، تب، لرز، بثورات پوستی و واکنش های شدید و آلرژیک شدید باشد.

سایر عوارض جانبی بالقوه شامل استفراغ، اسهال، گرفتگی شکم و آسیب کبدی در صورت استفاده طولانی مدت است. مصرف مقدار کم، از جمله خوردن سه دانه توت یا دو برگ، نشان داده شده است که بدون خطر هستند. دوزهای بالاتر، بیشترین خطر را برای عوارض جانبی جدی ایجاد می کنند.
با همه آنچه که گفته شد، به نظر می رسد که گیاه دارواش ، در صورت مصرف دارویی، معمولا بدون خطر است. براساس یک بیانیه که در سال 2018 منتشر شد، استفاده از عصاره دارواش، عوارض جانبی کمی را ایجاد می کند.

دارواش، قرن ها به عنوان طب سنتی و پزشکی در اروپا و از دهه 1920 مورد استفاده قرار می گرفته است، اما تحقیقات محدودی در مورد اثرات آن وجود دارد. اکثر مطالعات بالینی که بر روی دارواش و در اروپا انجام شده است، در دسترس هستند.

برخی از آزمایشات نشان داده اند که دارواش می تواند به بهبود بقا یا کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان کمک کند. با این حال، اکثر آزمایشات، ضعف های عمده ای داشته اند که موجب شک و تردید در مورد یافته های آنها شده است.
هنوز آزمایشات کنترل شده با نمونه های بیشتری از بیماران برای روشن شدن اطلاعاتی در مورد اثرات گیاه دارواش و مقدار دوز بهینه آن، مورد نیاز می باشد.
در حال حاضر در ایالات متحده آمریکا، دارواش، تنها در آزمایشات بالینی استفاده می شود و برای موارد دیگری مورد استفاده قرار نمی گیرد.

موسسه ملی سرطان و NCCIH ، یک آزمایش مقدماتی را برای ارزیابی ایمنی عصاره دارواش اروپایی تزریق شده در ترکیب با داروی سرطانی در بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته را به پایان رسانده اند.
این آزمایش نشان داد که بیماران قادر به تحمل ترکیب گیاهی / دارویی هستند. با این حال، مطالعاتی برای ارزیابی اثربخشی دارواش، طراحی شده اند به این معنی که در حال حاضر، هنوز به عنوان یک درمان سرطان اثبات نشده، در نظر گرفته می شود.
گیاه دارواش در طول دوران بارداری نباید استفاده شود.

احتیاط در مصرف گیاه دارواش

زیرا هیچ مطالعه ای، ایمن بودن آن را نشان نداده است و برخی معتقدند که می تواند باعث ایجاد تغییراتی در رحم شود که خطر سقط جنین را افزایش می دهد.

همچنین نباید در افرادی که بیماری خود ایمنی دارند، نباید مورد استفاده قرار گیرد، زیرا ممکن است سیستم ایمنی بدن فعال تر شود و همچنین برای درمان دیابت یا بیماری قلبی / فشار خون بالا نیز نباید مورد استفاده قرار بگیرد، زیرا سطح قند / گلوکز را می تواند تغییر دهد.
از آنجایی که این گیاه، بحث برانگیز است و قادر به بروز اثرات زیان آوری می باشد، بهتر است قبل از مصرف گیاه دارواش ، با یک پزشک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

منبع : کلینیک مروستی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits