دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۰۶ فروردین ۱۴۰۴ برابر با ۲۵ رمضان ۱۴۴۶ قمری و ۲۶ مارس ۲۰۲۵ میلادی
نکات کلیدی برای نگهداری و تمیز کردن آینه شمعدان نقره
زمان مطالعه: 5 دقیقه
آینه شمعدان نقره به دلیل زیبایی و ظرافت خاصی که دارد، همواره مورد توجه بوده است. اما نقره به مرور زمان کدر می‌شود و نیاز به مراقبت و تمیز کردن دارد. در این مقاله به روش‌های نگهداری و تمیز کردن آینه شمعدان نقره می‌پردازیم.

آموزش نگهداری آینه شمعدون نقره

برخی از افراد به نقره جاتی مانند آینه شمعدان نقره، ظروف نقره، زیور آلات و… بسیارعلاقه دارند اما دغدغه بیشتر خانم ها نگهداری آینه شمعدون نقره است زیرا نقره نسبت به سایر فلزها ارزشمندتر می باشد. اگر به آینه و شمعدان علاقه دارید اما در مورد تمیز کردن و مراقبت آینه شمعدان نقره اطلاعی ندارید این مقاله به شما کمک می کند تا با روش هایی ساده ظروف نقره خود را تمیز کنید تا ارزش آن حفظ شود. با ما همراه باشید.

نقره چیست؟

در بحث نگهداری آینه شمعون نقره ابتدا به اصل جنس آینه شمعدان می پردازیم که از جنس نقره تشکیل شده اند. نقره فلزی براق و سفید رنگ است که به دلیل زیبایی تزئینی و رسانا الکتریکی ارزش بسزایی در بازار دارد. 

این عنصر به دلیل کمیابی نسبی، رنگ سفید درخشان، چکش خواری، شکل پذیری و انعطاف بالا و مقاومت در برابر اکسیداسیون، از دیرباز تا الان در ساخت سکه، زیورآلات و ظروف مختلف استفاده می شود. این فلز دارای بالاترین رسانایی الکتریکی و حرارتی شناخته شده در بین تمام فلزات است.

 

 نگهداری آینه شمعدون نقره

روش های خانگی تمیز کردن و نگهداری آینه شمعدون نقره

آیا می دانید چگونه از آینه شمعدون نقره نگهداری کنیم و آنها را تمیز کنید؟ آیا می دانید چه دلایلی باعث سیاه شدن نقره می شود؟ به نظرتان روش های خانگی می تواند سیاهی نقره را از بین ببرد؟ آیا می توان از سیاه شدن نقره جلوگیری کرد؟ و … در این بخش می خواهیم به پر تکرارترین سوالات شما پاسخ بدهیم.

تمیز کردن آینه شمعدون نقره با خمیردندان

یکی از روش هایی که از آن برای تمیز کردن و نگهداری آینه شمعدان نقره می توان بهره برد، استفاده از خمیر دندان است. مقداری خمیر دندان را به کمک یک پارچه ی نرم به روی قسمت های تیره و کدر ظرف بکشید و بعد با آب گرم ظرف را بشورید و با یک دستمال نرم و تمیز خشک کنید.

استفاده از جوش شیرین و آلومینیوم

یک ورقه ی آلومینیومی را در ظرفی بزرگ بگذارید طوریکه قسمت براق آن به سمت بالا باشد و بعد ظروف نقره ای سیاه شده را داخل آن بگذارید و در انتها مقداری آب جوش و چند قاشق نمک اضافه کنید بریزید. کم کم لکه های سیاه و کدر از لوازم نقره ای جدا می شود و به ورقه آلومینیومی می چسبند. 

می توانید این کار را چندین بار تکرار کنید تا  ظروف نقره ای کاملا تمیز و شفاف شود و در آخر می توانید با صابون و آب گرم به خوبی شسته و ظروف را خشک کنید.

 

تمیز کردن آینه شمعدون نقره

تمیز کردن نقره با آب گرم و نمک

روش دیگر تمیز کردن آینه شمعدان نقره این است که با استفاده از یک اسفنج تکه آن را با آب گرم، نمدار می کنیم و بعدبا فشار دادن آب آن را میگیریم سپس مقداری نمک طعام را روی اسفنج می ریزیم و به آرامی بر روی ظرف نقره ای می کشیم با تکرار این کار نتیجه خوبی بدست می آورید. برای حفظ زیبایی ظروف نقره ای بهترین راه این است که بعد از استفاده یا خیس شدن سریع خشک کنیم .

 

نکات نقره ای هنگام نگهداری آینه شمعدون نقره

     ترفند دیگر اینکه می‌توانید ظروف نقره را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش پرنمک بگذارید.
    الکل هم یکی دیگر از روش هایی است که می‌تواند لکه‌های ظروف نقره را از بین ببرد.
    برای نگهداری آینه شمعدان نقره  پیچاندن آن در یک تکه کاغذ ابریشمی یا پارچه ترجیحا تیره را به شما توصیه می‌کنیم.
     بهتر است بدانید شستشوی آینه شمعدان نقره با سرکه گرم باعث می‌شود تمام لکه ‌های سبز مایل به خاکستری محو شود.
     تکنیک دیگر استفاده از وازلین است. می‌توانید دستکش کتان به دست کرده و مقداری وازلین به دستکش مالیده و ظروف را پاک کنید.
     اگر می‌خواهید ظروف نقره برق اولیه و طبیعی داشته باشند می‌توانید آنها را درون شیر لخته شده بخوابانید و بعد به کمک یک دستمال نرم آنها را تمیز کنید.
     نکته‌ای که حائز اهمیت است اینکه هرگز برای پاک کردن ظروف نقره از اسفنج زبر یا سیم استفاده نکنید چون برق آن را گرفته و  باعث خش افتادن روی آن می‌شود.
     یکی از مشکلات اصلی ظروف نقره اکسیده شدن و سیاه شدن سریع آن هاست. برای پیشگیری از این موضوع در ظرف نگهداری ظروف یک تکه گچ یا یک عدد قرص کافور بگذارید. این مواد رطوبت را گرفته و مانع از اکسید شدن می‌شود.

 

تمیز کردن نقره با مواد طبیعی

چرا آینه شمعدون نقره سیاه می شود؟

سطح نقره با هوا و اجزای دیگر واکنش شیمیای نشان می دهد و به مرور زمان تیره می شود. این سیاهی به معنای خوردگی نقره می باشد. با این حال قسمت های زیرین آن تحت تاثیر قرار نمی گیرد و دچار آسیب نمی شوند که می توان با یک پولیش سطحی دوباره آن را براق کرد. علاوه بر اکسیژن، آب، اسپری‌های مو، سس، برخی از پارچه‌ها با جنس‌های پشمی و … می‌تواند علت سیاه شدن یا کدر شدن ظروف نقره باشند.

توجه داشته باشید استفاده از پولیش یا لاک مخصوص نیز زمان تیره شدن یا سیاه شدن صنایع دستی از جنس نقره را به تاخیر می‌اندازند و در نهایت بعد از گذشت مدتی مشخص دو مرتبه ظروف رنگی تیره به خود خواهند گرفت. پس بهتر است برای نگهداری آینه و شمعدان نقره مقداری دقت کنید.

منبع : کاخ عروس

 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits