دلگرم
امروز: جمعه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ برابر با ۰۱ صفر ۱۴۴۲ قمری و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی
نقش ژله پترولیوم در محافظت و آبرسانی عمیق پوست
0
زمان مطالعه: 6 دقیقه
پترولیوم با ایجاد سدی بر روی سطح پوست، به قفل شدن رطوبت کمک می کند و از کمبود آب و خشک شدن پوست جلوگیری می کند .

ژله پترولیوم چیست ؟

ژله پترولیوم (PJ) یک ماده نیمه جامد و محافظت کننده از پوست است که به صورت موضعی برای کمک به درمان خشکی پوست یا ترک خوردگی لب ها استفاده می شود. ترکیب شیمیایی این ماده ترکیبی از هیدروکربن ها است و با استفاده از روغن معدنی و موم ساخته می شود. از نظر فنی این ژله یک مرطوب کننده انسدادی محسوب می شود. زیرا مانع از آبگریزی پوست می شود.

PJ یک ماده ژله مانند بی رنگ یا زرد کم رنگ است که شفاف بوده و طعم و بو ندارد. البته منظور این نیست که خوردنی است.

ژله های پترولیوم نام های دیگری از جمله موارد زیر دارند:

  • پترولیوم
  • پترولیوم سفید
  • پارافین نرم
  • مولتی هیدروکربن

ژله پترولیوم

کاربردهای ژله پترولیوم

طبق گزارش متخصصان آکادمی پوست آمریکا، بیشتر کاربردهای ژله پترولیوم به خاصیت روغن کاری و پوشش دهندگی آن مربوط می شود. پترولیوم ترکیب اصلی فعال در این محصول است که با عدم اجازه خروج مرطوب از پوست و لب، توانایی کاهش خشکی را دارد. اگرچه در واقع خود این ماده پوست را مرطوب نمی کند اما رطوبت را حفظ کرده و ممکن است نسبت به سایر ترکیبات پوستی در این زمینه بهتر عمل کند.

تحقیقات نشان داده اند که این ماده زمانی بیشترین اثرات را دارند که روی پوست مرطوب و تمیز مالیده می شود.

فواید ژله پترولیوم شامل موارد زیر است:

مرطوب کننده ترک ها و درمان خشکی پوست

در ایالات متحده، سازمان غذا و دارو این ژله را به عنوان یک ماده محافظ کننده خارج از نسخه برای پوست مورد تأیید قرار داده است. به همین دلیل در لوازم آرایشی، لوسیون ها، پمادها و سایر محصولات مراقبت از پوست این ماده را پیدا خواهید کرد.

از PJ می توان برای کاهش خشکی پوست و بهبود رطوبت آرنج، پاشنه ها یا جاهای دیگر استفاده کرد. اگر از آن برای درمان ترک پاشنه پا یا آرنج دست استفاده می کنید، قبل از خواب آن را به پوست مالیده و سپس با بعد از پوشیدن جوراب یا دستکش نرم بخوابید.

مطالعات نشان داده اند که می توان از این ژله برای مراقبت از زخم نیز استفاده کرد. اگر هنگام ترمیم از این ماده استفاده کنید زخم ها تمیز شده و به آنها کمک می شود تا رطوبت را در خود حفظ کرده و به طور بالقوه جای زخم به حداقل برسد.

کسانی که با علائم پسوریازیس سر و کار دارند نیز می توانند از PJ به عنوان یک لوسیون غلیظ یا در کنار کرم هایی که برای درمان پسوریازیس تجویز می شوند استفاده کنند. استفاده از این ماده به بهبود جذب کرم های درمانی، کاهش خارش و التهاب و افزودن رطوبت کمک می کند.

کمک به جلوگیری از بثورات پوستی ناشی از پوشک

آیا استفاده از ژله پترولیوم بر روی پوست های حساس از جمله پوست نوزادان و کودکان بی خطر است؟ معمولاً بله. در بیشتر موارد استفاده از این ماده روی پوست نوزادانی که بیش از سه ماه سن دارند بی خطر است.

می توان از آن برای افزودن لایه ای محافظت کننده روی پوست، کاهش سوزش ناشی از پوشک، مرطوب کردن و حتی کاهش اصطکاک استفاده کرد. ژله پترولیوم می تواند به کاهش خارش پوست در نوزادان که معمولا ناشی از درماتیت تماسی است کمک کند.

قبل از پوشیدن پوشک مقدار کمی از این ماده را به کشاله ران کودک بمالید. یا آن را روی مناطق آسیب پذیر مانند ران داخلی یا زیر بغل استفاده کنید تا از ساییدگی و جمع شدن پوست جلوگیری شود. این کار با جلوگیری از اصطکاک و ساییدگی که هر دو باعث خراشیده شدن پوست در برابر تماس می شوند و جلوگیری از خروج آب از پوست، از بثورات ناشی از پوشک جلوگیری می کند.

درمان خشکی لب ها

برای از بین بردن سلول های مرده پوست و آبرسانی به پوست لب می توانید از این ترکیب روی لب ها استفاده کنید. البته استفاده از این ماده همراه با دیگر مواد مرطوب کننده مانند روغن نارگیل باعث می شود که آنها بهتر نفوذ کرده و مشکل را عمیق تر درمان کنند.

حتماً بخوانید:
7 فرمول برای ساخت کرم شب در منزل

۷ فرمول برای ساخت کرم شب در منزل

استفاده منظم از کرم شب می تواند به حفظ پوست جوان تر کمک کند. می توانید به جای استفاده از کرم های شب شیمیایی از کرم های شب خانگی و طبیعی مناسب با نوع…

محافظت از کوتیکول ها

مقداری ژله پترولیوم را بر روی کوتیکول های ناخن خود بمالید تا از خشک شدن و شکستن آنها جلوگیری شود.

پاک کننده آرایش

برخی از خانم ها از این ماده برای تمیز کردن آرایش نیز استفاده می کنند. بنابراین می توانید از ژله پترولیوم بر روی صورت خود برای کمک به پاک کردن مواد آرایشی استفاده کنید. اما مراقب باشید که این ژل وارد چشم نشود. علاوه بر این می توانید قبل یا بعد از آرایش برای درخشان و براق کردن قسمت هایی مانند گونه نیز از این ژل استفاده کنید. برخی از خانم ها از این ترک به عنوان ژل ابرو نیز استفاده می کنند. استفاده از این ترکیب در اطراف چشم موجب می شود که ریمل یا سایه ای که روی پوست ریخته به آسانی پاک شود. فقط باید وقت کنید که ژل وارد چشم ها نشود.

ژله پترولیوم

مقایسه ژله پترولیوم و وازلین

وازلین همان ژله پترولیوم ۱۰۰ درصد خالص است. این نام در واقع نام محصول یک برند است که از سال ۱۸۰۰ میلادی ژله پترولیوم تولید می کند. اما اکنون بسیاری از کارخانه های تولید لوازم آرایشی و بهداشتی نیز این ماده را دارند.

از طرف دیگر برند Aquaphor حاوی PJ به همراه روغن معدنی، گلیسیرین و سایر مواد تشکیل دهنده می باشد. از PJ ، وازلین و Aquaphor می توان برای بهبود رطوبت و ایجاد مانع روی لب و صورت استفاده شود.

آیا ژله پترولیوم سمی است ؟

نگرانی هایی در مورد اینکه آیا ژله پترولیوم یا وازلین سمی است یا خیر وجود دارد. با توجه به اینکه PJ محصول جانبی پالایش نفت است، این نگرانی طبیعی است.

طبق گفته های FDA و سایر مقامات بهداشتی، این محصولات بر اساس شواهد موجود می توانند برای مراقبت از پوست بی خطر باشند که آنها خطرناک یا سمی نیستند. با این حال در سال ۲۰۱۵، یک تجزیه و تحلیل انجام شده روی مواد آرایشی حاوی روغنهای معدنی نشان داد که برخی از این مواد احتمالاً دارای خصوصیات سرطان زا هستند. بنابراین محققان این مطالعه خاص توصیه می کنند که از ژله پترولیوم و وازلین به صورت مستقیم روی لب استفاده نشود.

یکی از راه های کاهش خطر بروز هرگونه اثرات سمی، خرید وازلین تولید شده در شرکت های معتبر است.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 
دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید
hits
statcounter