دلگرم
امروز: شنبه, ۱۷ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۴ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۷ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
کمپین metoo و زنان سینمای ایران

بانو ریاحی چرا پس از ۲۵ سال ؟

کمپین metoo و زنان سینمای ایران
7
از جمله چالش های اجتماعی قابل توجه، مسئله ی تعرض و تبعیض جنسیتی در انحاء مختلف آن است.مسئله ای که چندی است زنان فعال در عرصه ی سینما به آن معترض شده،خواهان پیگیری این موضوع هستند.

یاداشت از محمدهادی جعفرپور ، وکیل‌پایه‌یک دادگستری ، عضو‌کانون‌وکلای‌ استان فارس : چندی است به موازات کمپین می توmetoo در فضای سینمای اروپا و...،برخی بانوان سینمای ایران نیز پیرامون حوادث و اتفاقات پشت صحنه ی سینمای ایران بیانیه ای در راستای موضوع کمپین مذکور صادر ،مدعی شدند،برخی مردان فعال در عرصه ی سینمای ایران از موقعیت خویش سوء استفاده کرده،به انحاء مختلف به زنان و بانوان سینما تعرض کرده اند.

یقیناً حق طبیعی و قانونی دختران و بانوان سینمای ایران است تا نسبت به چنین امر ناپسندی واکنش نشان داده، حقوق تضییع شده خویش را مطالبه کنند.

مراجع ذیربط اعم از نهادهای صنفی و مراجع انتظامی-قضایی نیز مکلفند به موضوع ورود کرده صحت و سقم ادعاهای انتسابی را بررسی، عوامل تعرض به ایشان را به اشد مجازات محکوم کند ، اعضاء کانون وکلا در راستای مطالبه ی حقوق تضییع شده ی زنان سینمای ایران خودشان را مکلف به پیگیری موضوع می دانند.

کتایون ریاحی

اما آنچه که می بایست از منظر قضایی و اجتماعی مورد توجه سینماگران و عوامل سینما قرار گیرد دوری و پرهیز از پرده دری و هتاکی است تا مبادا چنین امر مهمی دچار افراط و تفریطی که همواره مانع تحقق هدف اصلی و حصول نتیجه ی منطقی است نشود .متاسفانه مَثَل از این ور بام افتادن مصداق چنین فعالیت ها وحرکاتی است که همواره موجب فراموشی هدف اصلی شده، حاشیه جایگزین متن شده ،حقیقت را در محاق و نطفه خفه می کند.

پیرو چنین موضوعی لازم است اظهارات اخیر بانو کتایون ریاحی مورد بررسی قرار گیرد،اینکه به موازات انتشار تصاویر جناب سعید پورصمیمی در جشنواره کن ،بانو مدعی شده است ۲۵ سال پیش که ایشان در خانه سینما فعالیت داشته اند وی را مورد آزار جنسی قرار داده ،در ادامه نیز بانو لادن طباطبایی ادعای خانم کتایون ریاحی را تایید کرده اند.

طرح چنین موضوعی سبب این سوال است که چطور پس از ۲۵ سال این دو بانوی بزرگوار به فکر مطرح کردن این قضیه افتاده اند؟ اگر پاسخ در همراهی و گره زدن این مسئله به کمپین metoo است باید اذعان کرد که این کمپین سالهاست مطرح شده و ایشان می توانستند به عنوان بانوان پیشکسوت سینمای ایران پیش قراول چنین ادعایی به مطالبه‌گری سایر بازیگران و عوامل جوان سینمای ایران کمک کنند.

سعید پورصمیمی

اما اگر قرار است خدای ناکرده طرح این ادعاها به عوض ایجاد فضای مناسب مطالبه ی حقوق تضییع شده ی زنان سینمای ایران موجب لوث شدن مطلب،فضای احقاق حق به سمت هتاکی و تهمت زدن سوق یابد، باید پذیرفت که نتیجه ای جز به محاق رفتن حقیقت نخواهد داشت لذاا به نظر می رسد بهتر است پیش از آن که مطلبی را رسانه‌ای کنیم با اهل خبره مشورت کرده ،ادله و قرائن مورد نظر خویش را سبک و سنگین کرده از طریق مراجع ذیربط موضوع پیگیری،پس از طی تشریفات لازم فارغ از هر نتیجه ای منطبق بر مقررات نسبت به انتشار و اطلاع رسانی با هدف پیشگیری از بروز و تکرار چنین مشکلاتی اقدام کرد.

کتایون ریاحی

بلاشک هر بانویی مانند خانم ریاحی حق دارد از آنچه که به ناحق بر وی آوار شده شاکی شده در مقام اعاده حیثیت ادعای خودش را مطرح کند اما راه و طریقش انتشار و طرح موضوع در فضای رسانه ای نیست ،چرا که آنچه که در رسانه مطرح می شود حاصلی جزحاشیه های پررنگ، طوری که متن و اصل قصه را پوشش می دهد نخواهد داشت.

پیشتر به موازات مطالبه گری بانوان سینمای ایران جامعه حقوقی کشور خاصه اعضای محترم کانون وکلا آمادگی خویش را جهت مطالبه ی حقوق بانوان محترم و پیگیری موضوع اعلام کرده اند.لذا این یادداشت نافی حق مسلم بانوان نبوده، بلکه تلنگری است بر رعایت حقوق صنفی خانواده ی فرهیخته ی سینما و تذکری است بر این امر که برای پیگیری هر امری لازم است بر مدار و قرار قانون حرکت کنیم تا مبادا ازبرخی ندانم کاری ها، فضای سوء استفاده برای برخی فراهم نشود
لذا بهتر است پیش از آن که مطلبی را در فضای رسانه و صفحات مجازی نقل کنید مسیر قانونی و شرایط قانونی طرح چنین موضوعی را بررسی و تحلیل کرده آنگاه لب به سخن بگشاییم .



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.1 از 5 (7 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


مطالب مرتبط
hits