چگونه کفش ها باعث کمر درد می شوند ؟
کفش مناسب کمر درد موضوع مورد بحث ماست. این که شما چه کفشی را انتخاب می کنید و کفش انتخابی چگونه از پای شما حفاظت می کند، تاثیر مستقیمی بر بدن شما می گذارد. در واقع زمانی که شما با پاهایتان حرکت می کنید، حرکت سایر اعضای بدن نیز تحت تاثیر قرار گرفته و تغییر می کند.
شاید شما به این مسئله فکر کنید که فاصله پاهایتان تا کمرتان به اندازه ای زیاد است که پاها نمی تواند سبب کمر درد شود. اما قطعا تجربه کرده اید که پوشیدن کفش نامناسب با چه سرعتی بر ایجاد درد در ناحیه کمر تاثیر گذار است.
تمامی اعضای بدن انسان با یکدیگر در ارتباط بوده و کوچک ترین ناراحتی در یک جزء بدن سبب ایجاد درد در اعضای دیگر می شود. در نتیجه انتخاب یک کفش مناسب می تواند تاثیر به سزایی در پیشگیری از کمر درد داشته باشد.
کفش مناسب برای کمر درد
1. کفش مناسب کمر درد: کفش های تونی نباشند
اولین مورد به عنوان خطرناک ترین نوع کفش، کفش هایی با شکل ثابت هستند. کفش های تونی دارای ساق کوتاه در کنار کفی نامناسبی هستند که در هنگام راه رفتن سبب لغزش می شوند. در واقع برای راه رفتن با چنین کفش هایی مجبور هستید که فشار زیادی را بر عضلات پای خود وارد کنید.
طراحی پاشنه نامناسب در چنین کفش هایی سبب توزیع وزن به صورت غیر طبیعی و نامتعادل شده که در نهایت این عدم تعادل سبب شکستنگی یا در رفتگی پا می شود. اگر که می خواهید کاهش وزن را تجربه کنید بهتر است که از مربیان حرفه ای به جهت راهنمایی استفاده کنید.
در غیر این صورت باید بگوییم که شاید در وهله اول این سبک کفش سبب کاهش وزن در شما شود اما در آینده نزدیک آسیب دیدگی های جدی از جمله کمر دردهای مزمن را تجربه خواهید کرد. پس برای پیشگیری از کمر درد اینگونه کفش را انتخاب نکنید.
2. کفش های مناسب کمر درد: کفش هایی که پاشنه بلند نباشند
بر هیچکسی پوشیده نیست که کفش های پاشنه بلند به عنوان یکی از اصلی ترین و شایع ترین عوامل کمر درد به شمار می روند. با وجود هشدارهایی که هر ساله به جهت عدم پوشیدن چنین کفش هایی توسط سازمان بهداشت ستون فقرات جهانی داده می شود حدود 72 درصد از بانوان از این کفش ها استفاده می کنند.
شاید در نگاه اول کفش های پاشنه بلند شما را جذاب تر نشان دهد اما هر پاشنه با طراحی مناسب می تواند فشار شدیدی را به استخوان ها و مفاصل شما وارد کند. علاوه بر این شما با پوشیدن کفش پاشنه بلند حرکت پاهای خود را به طرز چشمگیری محدود می کنید.
محدود کردن حرکت پا در آینده نزدیک می تواند سبب بروز بیماری های مفصلی شود.
اگر که شما بیش از 4 ساعت از کفش های پاشنه بلند استفاده کنید، عضلات شما سفت تر شده و این سفت تر شدن سبب کشیدگی عضلات پای شما می شود. پس از مدتی این فشار می تواند به زانوهای شما آسیب وارد کرده و در نهایت باعث کمر درد شود.
زمانی که شما کفش پاشنه بلند را انتخاب می کنید، سینه ها به سمت جلو متمایل شده و لگن شما نیز به سمت جلو حرکت می کند. این وضعیت کاملا برای بدن غیر طبیعی بوده و در طولانی مدت می تواند بر ستون فقرات تحتانی فشار وارد کرده و در نهایت فشار وارد شده سبب ایجاد و تشدید کمر درد شود.
پوشیدن مداوم کفش پاشنه بلند می تواند سبب درد مزمن در ناحیه کمر و اسپاسم شود. در صورتی که شما پوشیدن این سبک کفش را کنار نگذارید و ادامه دهید در زمان کوتاهی دچار آرتروز خواهید شد.
به جهت کنترل آسیب کفش پاشنه بلند می توانید از کفش هایی که دارای لژهای طبی هستند استفاده کنید. علاوه بر این بهتر است که تا جای ممکن از پوشیدن چنین کفش هایی برای مدت زمان طولانی خودداری کنید.
شما با توجه به راحتی خود یک کفش مناسب پاشنه دار را انتخاب کنید که با پوشیدن آن احساس محدودیت در شما به وجود نیاید. در نهایت کفش های مناسب کمر درد، کفش هایی هستند که پاشنه هایی با سطوح بیشتر دارند تا میزان فشار کمتری به کمر شما وارد شود.
3. کفش های مناسب کمر درد: کفش هایی که دارای پنجه فلزی نباشند
فراموش نکنید که پا، قلب دوم شماست. پس به آن اهمیت بیشتری بدهید. در این زمینه اجتناب از خرید کفش های ارزان و بی کیفیت بسیار مهم است. به جای خرید چند جفت کفش ارزان، یک جفت کفش با کیفیت بخرید. همینطور هنگام خرید، راحتی کفش را بر ظاهر آن اولویت بدهید.
همچنین توجه به نوع فعالیت شما نیز در انتخاب کفش موثر است. مثلا بوت های دارای پنجه فلزی ممکن است در کارگاه بسیار مفید باشند؛ اما برای یک پیاده روی معمول و طولانی مدت خسته کننده و ناراحت هستند.
4. کفش مناسب کمر درد: از کفی های طبی استفاده کنید
در صورت نامناسب بودن کف کفش، استفاده از کفی های طبی را فراموش نکنید. البته قابل توجه است که کفی های نامناسب و غیر استاندارد نیز خود دارای مضراتی هستند. پس اگر کفش ارزان قیمتی خریده اید، حداقل در انتخاب کفی مناسب دقت بیشتری کنید.
5. کفش مناسب کمر درد: کفش های جلو بسته را انتخاب و از صندل استفاده نکنید
شاید تعجب کنید که صندل در این لیست به جهت ایجاد کمر درد حضور داشته باشد. اما شما به منظور نگه داشتن صندل مجبور هستید که فشار بسیاری با انگشتان خود بر روی سطح صندل ایجاد کنید و چنین فشاری در زمان قدم زدن سبب آسیب دیدگی پا و در نهایت کمر درد خواهد شد.
شما با پوشیدن صندل پاهای خود را در شرایط متفاوتی قرار می دهید و این شرایط در طولانی مدت سبب چرخش جزئی در قسمت تحتانی پا شده و این چرخش در طولانی مدت باعث ایجاد زاویه در لگن و انحنای ستون فقرات می شود. در نهایت شما پس از مدتی با کمر درد درگیر خواهید شد.
کفش ها مهم ترین مواردی هستند که به جهت پیشگیری از کمر درد می توان به آن ها توجه کرد. در واقع این شما هستید که با انتخاب یک کفش مناسب می توانید برای سال ها بدون تجربه کمر درد زندگی کنید. علاوه بر موارد ذکر شده کفش هایی دیگری نیز هستند که در طولانی مدت سبب ایجاد درد در ناحیه کمر می شوند.
اگر که شما احساس می کنید کفش نامناسب سبب ایجاد درد در این ناحیه شده است، می توانید با پزشک متخصص ستون فقرات مشورت کرده و کفشی مناسب به جهت بهبود درد در ناحیه کمر تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
کفش مناسب برای کسانی که زانو درد دارند
بهترین ورزش ها برای انواع کمردرد
۱۳ روغن طبیعی شگفت انگیز برای درمان کمر درد
دیدگاه ها