دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۸ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۵ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۹ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
آنژین قلبی+ علت و پیشگیری از این عارضه
5
زمان مطالعه: 6 دقیقه
آنژین قلبی+ علت و پیشگیری از این عارضه:هر آنچه که باید درباره بیماری آنژین (Angina) بدانیم/با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با بیماری آنژین صدری: علائم، درمان و پیشگیری این بیماری بیشترآشنا شوید.

هر آنچه که باید درباره بیماری آنژین (Angina) بدانیم

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با بیماری آنژین صدری: علائم، درمان و پیشگیری این بیماری بیشتر

آشنا شوید.

 هر آنچه که باید درباره بیماری آنژین (Angina) بدانیم

آنژین صدری یا آنژین قلبی

(به انگلیسی و از ریشه لاتین Angina pectoris) که به آن "چِست پین" هم گفته می‌شود به وضعیتی گویند که بیمار دچار درد قفسه سینه شده باشد که منشأ درد مشکل در شریان‌های کرونر باشد.دلیل ظهور آنژین صدری فقدان اکسیژن کافی در ماهیچه‌های قلبی‌است. این درد بیشتر در ناحیه میان‌سینه چپ و با قابلیت انتشار (بیشتر در نوع ناپایدار) به بازوی چپ (گاه هردو بازو)٬ فک و بخش میانه دو شانه نیز دارد.

درد و ناراحتی قفسه سینه با فشار، سنگینی، احساس پری و درد در مرکز قفسه سینه مشخص می شود. در برخی افراد آنژین به صورت فشار روی قفسه سینه مشخص می شود ولی ممکن است در برخی دیگر به صورت سوء هاضمه قابل تشخیص باشد.شدت، مدت و نوع آنژین متفاوت است و باید به دردهای تازه و یا تغییر در دردهای قفسه سینه اهمیت داد چرا که ممکن است برخی از علائم جدید و مختلف نشان دهنده آنژین های خطرناک ( آنژین ناپایدار) و یا حمله قلبی باشد.

آنژین پایدار شایع ترین نوع آنژین است که با فشار و به طور ناگهانی اتفاق می افتد ولی با استراحت برطرف می شود. در صورتیکه درد قفسه سینه در شما به تازگی شروع شده است برای تشخیص علت آن حتماً به پزشک مراجعه کنید و درمان را آغاز نمایید. در صورت تغییر و تشدید آنژین پایدار نیاز به مراقبت های پزشکی می باشد.آنژین، نشانه ای از بیماری عروق کرونر است که سبب درد قفسه سینه شده و با فشار، سنگینی، درد و سفتی قفسه سینه همراه است و ناشی از کاهش جریان خون به عضله قلب می باشد.

آنژین را با نام آنژین صدری نیز میشناسند که میتواند در محدوده زمانی معین و یا ناگهانی اتفاق بیفتد. آنژین نسبتاً بین همه افراد شایع است ولی تمایز آن از سایر دردهای قفسه سینه مانند درد ناشی از سوء هاضمه و ... مشکل است. بنابراین توصیه می شود در صورت داشتن درد ناشناخته ای در قفسه سینه خود تحت مشاوره پزشکی قرار بگیرید.

آنژین (درد قفسه سینه) ناشی از انسداد نسبی شریان‌های کرونر قلب به مفهوم این است که قلب٬ خون کافی به‌خصوص در هنگام ورزش٬ فعالیت نیمه‌سنگین و سنگین و یا مواجهه با استرس دریافت نمی‌کند. اگر درد قفسهٔ سینه در هنگام استراحت وجود داشته ویا درد پس از تظاهر٬ ظرف چند دقیقه بهبود نیابد احتمال حمله قلبی وجود داشته و باید بیمار به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود.

بعضی عوامل خطرساز پیدایش آنژین سن بالا٬ جنسیت با درصد بالای بروز در مردان٬ یائسگی٬ سابقه‌خانوادگی آنژین٬ دیابت٬ مصرف دخانیات٬ کلسترول بالا(هایپرکلسترولمی)٬ افزایش لحظه‌ای و یا زیادی فشار خون مزمن٬ چاقی٬ کمی تحرک و فعالیت بدنی و استرس می‌باشند.

علل‌ ایجاد بیماری آنژین

علائم و نشانه بیماری آنژین

دلیل ظهور آنژین صدری فقدان اکسیژن کافی در ماهیچه‌های قلبیست. این درد اغلب در ناحیه میان‌سینه چپ و با قابلیت انتشار(بیشتر در نوع ناپایدار) به بازوی چپ(گاه هردو بازو)٬ فک و بخش میانه دو شانه نیز دارد.

علل‌ ایجاد بیماری آنژین

آترواسکلروز نقش مستقیم در آنژین صدری دارد.آنژین (درد قفسه سینه) ناشی از انسداد نسبی شریان‌های کرونر قلب به مفهوم این است که قلب٬ خون کافی به‌خصوص در هنگام ورزش٬ فعالیت نیمه‌سنگین و سنگین و یا مواجهه با استرس دریافت نمی‌کند. اگر درد قفسهٔ سینه در هنگام استراحت وجود داشته ویا درد پس از تظاهر٬ ظرف چند دقیقه بهبود نیابد احتمال حمله قلبی وجود داشته و باید بیمار به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود.

بعضی عوامل خطرساز پیدایش آنژین سن بالا٬ جنسیت با درصد بالای بروز در مردان٬ یائسگی٬ سابقه‌خانوادگی آنژین٬ دیابت٬ مصرف دخانیات٬ کلسترول بالا(هایپرکلسترومی)٬ افزایش لحظه‌ای و یا زیادی فشار خون مزمن٬چاقی٬ کمی تحرک و فعالیت بدنی و استرس می‌باشند.

علل‌ ایجاد بیماری آنژین

چه زمانی ممکن است دچار آنژین قلبی شویم ؟


• بالا رفتن از پله ها.
• احساس ناراحتی یا عصبانیت.
• کارکردن در هوای بسیار سرد یا بسیار گرم.
• غذا خوردن بیش از حد در یک وعده غذایی.
• رابطه جنسی.
• استرس عاطفی.
• ورزش.

پیشگیری از بیماری آنژین:
شما می توانید برای پیشگیری از آنژین شیوه زندگی سالم را در پیش بگیرید و اگر در حال حاضر دچار آنژین هستید:
• ترک سیگار
• کنترل بیماریها، از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت
• داشتن یک رژیم غذایی سالم
• افزایش فعالیت بدنی بعد از تائید پزشک مربوطه
• حفظ وزن سالم
• کاهش سطح استرس

علل‌ ایجاد بیماری آنژین

درمان آنژین قلبی

هدف از درمان آنژین بازگرداندن توانایی انجام زندگی روزمره و توان فعالیت به میزان متوسط و درمان بیماری قلبی زمینه‌ای و پیشگیری از وخیم شدن آن است.زمانیکه درد قلبی شدید بوده و با تعریق یا تهوع همراه است بهتر است از فعالیت اجتناب نموده و با مرکز فوریتهای پزشکی یا همان اورژانس 115 تماس بگیرید و کمک بخواهید.

درمان دارویی

استفاده از داروهای نیترات دار همانند نیتروگلیسیرین

نیترات‌ها باعث انبساط موقت شریانها، و در نتیجه احیای جریان خون در رگهای جریان پایین می‌گردد. این دارو به فرم‌های متنوعی در بازار موجود است. از عوارض جانبی این قسم از داروها می‌توان به سرگیجه و سردرد اشاره کرد.

استفاده از داروهای بلوک کننده بتا

(نظیر پروپرانولول یا آتنولول)این داروها با توقف اثر اپینفرین بر روی گیرنده‌های بتای قلب و در نتیجه باعث کاهش سرعت فعالیت قلبی و فشار خون می‌گردند. بیماران آسمی از این دارو پرهیز داده می‌شوند.

استفاده از داروهای بلوک کننده کانال کلسیم

آنتاگونیست کلسیم(نظیر نیفدیپین) این داروها همانند نیترات‌ها عمل می‌کنند و باعث انبساط شریانها می‌گردند، اما طرز کارشان متفاوت است مانند نیفدیپین .

استفاده از داروهای آسپیرین

آسپیرین با اختلال در انعقاد خون باعث کاهش احتمال تشکیل لخته‌های خطر زا در قلب می‌شود.

استفاده از داروهای ضد-پلاکت

از این قسم داروها برای بیمارانی استفاده می‌گردد که به آسپیرین حساسیت دارند. نمونهٔ اینگونه دارو Clopidogrel تیکلوپدین است.

استفاده از داروهای رقیق‌کننده خون

داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین را می‌توان نام برد.

درمان تهاجمی(Invasive)

در صورت مؤثر نشدن داروها ممکن است جراحی لازم شود روش‌های مختلف جراحی جهت رفع انسداد عروق خونی یا گشاد کردن عروق وجود دارد که موجب جریان خون بهتر قلب می‌شود .

آنژیوپلاستی

بای‌پس یا عمل جراحی گذرگاه شریان کرنری

تغذیه

پرهیز از چربی‌های اشباع شده مانند گوشت قرمز و لبنیات پرچربی٬ کافئین و الکل و استفاده از سبزیهای تازه٬ غلات کامل و اسیدهای چرب ضروری در آنژین باید رعایت گردد. مکمل‌های غذایی بویژه اُمگا۳ نیز با تقویت عضله قلب٬ کاهش کلسترول و تقویت بافت همبند و تسهیل کار سلول‌های خونی موجب کاهش علایم آنژین می‌شوند.

علل‌ ایجاد بیماری آنژین

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.8 از 5 (5 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits