دلگرم
امروز: دوشنبه, ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۱۲ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
علائم کم آبی بدن و درمان آن

علائم دهیدراته شدن بدن چیست؟

علائم کم آبی بدن و درمان آن
2
زمان مطالعه: 4 دقیقه
علائم هشدار دهندۀ کم آب شدن بدن :دهیدراته شدن یعنی از بین رفتن آب بدن. خیلی ساده است زمانی که آب بدن کم می‌شود، بدن دهیدراته می‌شود.

دهیدراته شدن بدن چیست؟

بدن ما به دلایل مختلفی در معرض دهیدراته شدن قرار می‌گیرد مثل:

تعریق زیاد مثل زمانی که دمای هوا بسیار بالاست و یا انجام حرکات ورزشی سنگین در هوای گرم ،اسهال و استفراغ،مصرف داروهای ادرار آور یا ملین،برخی از بیماری‌ها مانند دیابت نیز می‌تواند به دهیدارته شدن بدن منجر شود.در شرایط معمولی زمانی که مایعات بدن کم می‌شود احساس تشنگی می‌کنیم.

با مصرف آب و مایعات این کمبود جبران می‌شود و حالت دهیدارته شدن موقتی از بین می‌رود.کمبود آب بدن می‌تواند باعث سردرد، سرگیجه، منگی، کسالت، بی‌حالی، افزایش ضربان قلب، ضعف یا سستی و یا حتی ناآرامی و آشفتگی منجر شود

دهیدراته شدن برای چه کسانی خطرناک است؟

توجه داشته باشید که از بین رفتن آب بدن در افراد حساس و ضعیف به این سادگی‌ها هم نیست. به عنوان مثال افراد مسن کمتر احساس تشنگی می‌کنند برای همین به اندازه‌ی کافی آب نمی‌نوشند. در نتیجه آب بدنشان به میزان کافی تأمین نمی‌شود. برای همین بیشتر در معرض دهیدراته شدن قرار می‌گیرند.

در مورد نوزادها نیز همین طور. کودکان تازه متولد شده نمی‌توانند تشنگی‌شان را به زبان بیاورند برای همین نیز در معرض دهیدراته شدن قرار می‌گیرند. این حالت برای همه مشکل آفرین است اما برای افراد ضعیف، افراد مسن و نوزادان و کودکان خطرات بیشتری دارد.

چگونه می‌توان علائم دهیدراته شدن را تشخیص داد؟

به جز تشنگی دهیدراته شدن علائم دیگری نیز دارد مثل بی‌قراری، آشفتگی، گود رفتن چشم‌ها و خشک شدن دهان.

دهیدراته شدن منجر به چه علائمی می‌شود؟

زمانی که بدن ما با کمبود آب مواجه باشد پوست سرد و خشک می‌شود. به عنوان مثال می‌توانید با یک آزمایش ساده بفهمید آیا با کمبود آب مواجه هستید یا نه؟ برای این کار پوست پشت دستتان را با نوک دو انگشت اشاره و شست نیشگون کوچک بگیرید. اگر روی پوستتان چین خوردگی ایجاد شد و مدتی به همان حالت ماند یعنی این که بدنتان با کمبود آب مواجه است.

کمبود آب بدن می‌تواند باعث سردرد، سرگیجه، منگی، کسالت، بی‌حالی، افزایش ضربان قلب، ضعف یا سستی و یا حتی ناآرامی و آشفتگی منجر شود.در بین نوزادان و کودکان دهیدراته شدن با ناله و نق زدن خود را نشان می‌دهد. کودکی که دچار کمبود آب است ساکت و کم تحرک شده و به سختی از خواب بیدار می‌شود. نفس نفس زدن و سیاهی دور چشم نوزادان و کودکان نیز از علائم کمبود آب است.

چه باید کرد؟

اگر حالت دهیدراته شدن خیلی جدی و شدید نباشد می‌توانید با مصرف مایعاتی که حاوی آب و املاح است آب از دست رفته را جبران کرد. برای این کار مصرف سرم های خوراکی که در داروخانه ها به فروش می‌رسد ایده آل است. در صورت نبودن این سرم ها می‌توانید به آب معمولی مقدار نمک و کمی قند اضافه کرده و میل کنید. یا این که از آب سبزیجات استفاده کنید.

اگر کمبود آب به گرمای شدید مربوط شود همزمان با مصرف مایعات به خنک کردن بدن نیز اقدام کنید. در این صورت دوش گرفتن بسیار مفید است. با این حال با مشاهده‌ی اولین علائم دهیدراته شدن شدید و جدی حتماً به پزشک مراجعه کنید

اما اگر کمبود آب به گرمای شدید مربوط شود همزمان با مصرف مایعات به خنک کردن بدن نیز اقدام کنید. در این صورت دوش گرفتن بسیار مفید است. با این حال با مشاهده‌ی اولین علائم دهیدراته شدن شدید و جدی حتماً به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که افراد ضعیف خیلی زود دچار کمبود آب می‌شوند.

چگونه می‌توان از دهیدراته شدن بدن پیشگیری کرد؟

* به طور مرتب آب بنوشید. منتظر نباشید که تشنگی به سراغتان بیاید و بعد آب بنوشید. مخصوصاً افراد مسن باید قبل از تشنگی به طور مرتب آب و مایعات دیگر مصرف کنند.

* در خصوص کودکان حواستان باشد که شیشه شیر حاوی آب را در اختیارشان قرار دهید و یا اگر هنوز شیر می‌خورد بیشتر به او شیر بدهید.

* اگر دچار اسهال یا استفراغ شده‌اید سرم خوراکی دم دستتان باشد و مدام از آن بنوشید.

* زمانی که هوا خیلی گرم است و یا دچار بیماری یا مسمومیت غذایی شده‌اید باید بیشتر دقت کنید. در این صورت بیشتر در معرض کمبود آب قرار دارید. لازم است که مایعات بیشتری بنوشید تا بدنتان دهیدارته نشود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits