دلگرم
امروز: جمعه, ۲۰ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۷ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
دعای روز سی ام ماه رمضان همراه با تفسیر + فایل صوتی و کلیپ
1
زمان مطالعه: 5 دقیقه
در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم شرح کاملی از دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان برای شما عزیزان آورده ایم، همچنین فایل صوتی و کلیپ زیبایی از این دعا نیز تقدیم حضورتان خواهد شد.

دعای روز سی ام ماه رمضان

در دعای روز سی ام ماه رمضان چنین می خوانیم:

اللهمّ اجْعَلْ صیامی فیهِ بالشّکْرِ والقَبولِ على ما تَرْضاهُ ویَرْضاهُ الرّسولُ مُحْکَمَهً فُروعُهُ بالأصُولِ بحقّ سَیّدِنا محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرین والحمدُ للهِ ربّ العالمین..
ای خدا در این روز روزه مرا با جزای خیرو مقبول حضرتت قرار ده که پسند حضرتت وپسند رسولت گردد و فروع آن را به واسطه اصول آن محکم گردان به حق سید ما حضرت محمدو آل اطهارش و ستایش خدای را که پروردگار عالمیان است.

فایل صوتی دعای روز سی ام ماه رمضان

شرح دعای روز سی ام ماه رمضان

خدایا روزه های مرا هم مورد شکرگزاری خودت و هم مورد قبول قرار ده.

در این درخواست سه نکته قابل توجه است: آیا روزه های ما مورد قبول خدای سبحان قرار می گیرد یا خیر؟ خداوند تضمین کرده است پاداش همه روزه داران را خودش تقبل کند در حدیث قدسی از پیامبر وارد شده است که خداوند می فرماید الصوم لی وانا اجزی به …

«قبول روزه» نکته دیگر دعای امروز است خداوند در آیات قرآن فرموده فقط از متقین قبول می کند ، روزه فقط به خاطر تقوا تشریح شد و در صورتی این روزه قبول است که نتیجه اش تقوای بیشتر باشد

و روزه داران در روز عید فطر احساس کنند تقوای آنان نسبت به سال قبل بیشتر شده است «کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم»
نشانه قبولی روزه ما در ماه رمضان چیست؟

اگر روزه دار تصمیم بگیرد که در یازده ماه دیگر سال گناه نکند و تقوا را پیشه کند این مهمترین نشانه قبولی روزه ماه رمضان است. چه کارهایی مورد قبول است ؟

سخن دیگر این است که اصولا آنچه معیار قبولی اعمال است رضای خداوند است ما موحدیم اما آیا علاوه بر رضای خدا باید رضای رسول را کسب کنیم در پاسخ باید گفت بلی به دو دلیل زیرا رضای رسول که در طول رضای پروردگار است همان رضای الهی را تحقق می بخشد.

دلیل دیگر اطاعت از رسول (ص) آیات متعددی است که در قرآن وجود دارد و خداوند دستور اطاعت از رسول را صادر نموده قَالَ- مَنْ یُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ‏.

خداوند در آیه دیگر می فرماید ای پیامبر به مردم بگو «قُلْ إِنْ کُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِی یُحْبِبْکُمُ اللَّهُ اگر خدا را دوست دارید از من پیغمبر تبعیت کنید قطعاً اگر رسول خود را تبعیت کنید محبوب خدا خواهید شد.

در آیه سوم می فرماید: مردم این پیامبر ما از خودش چیزی نمی گوید آنچه می گوید از ناحیه خدا است « و ما ینطق عن الهوی ان هو الا وحی یوحی»

در آیه بعدی می فرماید این پیامبر ما این قدر مورد قبول است و از خودش سخنی نمی گوید که اگر چیزی هم از خود بگوید و به ما نسبت دهد رگ گردن او را خواهیم زد «وَ لَوْ تَقَوَّلَ عَلَیْنا بَعْضَ الْأَقاوِیلِ لَأَخَذْنا مِنْهُ بِالْیَمِینِ ثُمَّ لَقَطَعْنا مِنْهُ الْوَتِینَ »

نتیجه می گیریم چون پیامبر سخنش سخن خداست پس ما اطاعت از خدا و رسول را از خدا درخواست می کنیم

مُحْکَمَهً فُروعُهُ بالأصُولِ. خدایا فروع و احکامی را به ما بیاموز که محکم و ریشه دار باشد.

غیر کلمه «محکم» دوری گزیدن از بسیاری از کسانی است که استنباط از قرآن و احادیث را به صورت غیرمحکم و اصولی دارند برخی از کسانی که در دانشگاه ها درس خوانده اند و احیانا دروس اسلامی را سپری کرده اند،

متاسفانه به خود جرأت می دهند به ترجمه و تفسیر آیات می پردازند و احکام را استخراج می کنند اینها فروع غیرمستحکم است زیرا مبتنی بر اصول نیست و منافقین نیز چنین استنباطاتی داشتند.

بنابراین ما باید استنباطات احکامی را که توسط مراجع و فقها به شکل محکم استنباط شده و فروع آن بر اصول مبتنی است ، تبعیت کنیم.

معنای دومی برای عبادت وجود دارد و آن اینکه مراد از اصول، «عقاید» باشد و مراد از فروع «احکام فقهیه» در این صورت معنای عبادت این است که خدایا روزه مرا قبول بفرما به شکلی که فروع احکام فرعیه ای که من انجام می دهم مبتنی بر اصول و عقاید خودم باشد.

نتیجه می گیریم ما در اصول و عقاید باید مسائل اصول عقاید را فرا بگیریم که مقصود از اصول می تواند دو معنا را در پی داشته باشد معنای اول اصول عقاید است که تقلیدی نیست و باید مبلغین ،عقاید را به همه به ویژه نسل جوان بیاموزند معنای دوم یعنی کلیات مسائل فقهی نه

جزئیات مانند دو رکعتی بودن نماز صبح و اول وقت نماز خواندن که اصول احکام هستند اما علاوه بر اینها یکسری احکام فقهی فرعی وجود دارد که باید مستند بر احکام کلی فقه باشد.

کلیپ دعای روز سی ام ماه رمضان




این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits