دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۱۳ مهر ۱۴۰۲ برابر با ۱۹ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۵ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی
استفاده از عایق های صوتی چه مزایایی برای ما دارد؟

مزایای استفاده از عایق صوتی در ساختمان

استفاده از عایق های صوتی چه مزایایی برای ما دارد؟
1
زمان مطالعه: 5 دقیقه
عایق های صوتی امروزه نقش بسیار مهمی در ساختمان سازی دارند و افراد زیادی هستند که قصد دارند ساختمان خود را عایق صوتی کنند تا سر و صدای محیط بیرون از خانه تاثیر چندانی بر روی محیط داخلی خانه نداشته باشد.

عایق صدا چیست و چه کاربردی دارد؟

عایق صدا یکی از محصولاتی است که برای رهایی از شر صداهای مزاحم استفاده می شود. این عایق دارای انواع مختلفی است و می توان به کمک آن صداهای ناهنجار را به حداقل رساند. این امر به واسطه استفاده از عایق صوتی در دیوارها محقق می شود. این عایق ها برای جذب صدا استفاده می شوند و می توانند صدا را جذب نموده و یا آن را در پاره ای از موارد دفع کنند. در هر دو صورت صدا به ما نخواهد رسید و اصطلاحا باعث جذب صدا می شود. عایق صدا برای کاهش صدای مزاحم و آلودگی صوتی کاربرد فراوانی دارد.

عایق صدا به معنای کاهش فشار صدا با توجه به منبع و گیرنده صوتی مشخص است.

مزایای استفاده از عایق صوتی در ساختمان

  • کاهش پژواک صدا در اتاق
  • کاهش خروج صدا از اتاق به اتاق های مجاور یا به بیرون از منزل
  • ایجاد محیطی آرام
  • کنترل سر و صدا

فواید عایق صدا

چندین روش اساسی برای کاهش صدا وجود دارد:

  1. افزایش فاصله بین منبع و گیرنده
  2. استفاده از موانع صوتی برای بازتاب امواج صوتی
  3. استفاده از عایق برای جذب انرژی امواج صوتی
  4. استفاده از سازه های میرایی مانند حباب های صوتی
  5. استفاده از ژنراتورهای صوتی فعال ضد صدا

صدا چگونه به ما می رسد؟

صدا نوعی انرژی است که هنگام لرزش همه چیز تولید می شود.انرژی باید به جایی برسد، بنابراین به بیرون ، به دور از منبع صدا سفر می کند و باعث می شود اشیاء و هوا در اطراف ما در همدلی لرزش داشته باشند تا اینکه آنچه از انرژی باقی مانده است به گوش ما برسد. در داخل گوش ما ، هوا نیز ارتعاش می یابد ، روی طبل های گوش ما قرار می گیرد ، سلول های موهای ریز را در اعماق سر ما تحریک می کند و صداها را در مغز ما ثبت می کند. به طور خلاصه ، صدا زندگی را در یک منبع آغاز می کند ، از طریق یک یا چند رسانه حرکت می کند ، وارد گوش ما می شود و مغز ما را روشن می کند و اگر می خواهید آن را در مسیرهای خود متوقف کنید، باید آن زنجیره وقایع را در جایی در طول مسیر قطع کنید.

عوامل کاهش صدا

5 عنصر در کاهش صدا وجود دارد.

  1. جذب
  2. میرایی
  3. جداشدگی
  4. فاصله
  5. جرم

جنبه “جذب” در عایق صدا نباید با صفحات جذب صدا که در دفع صوتی استفاده می شود اشتباه گرفته شود. “جذب” به این معنا فقط به کاهش فرکانس تشدید کننده در یک حفره با نصب عایق بین دیوارها ، سقفها یا کف اشاره دارد. پانل های صوتی تنها پس از عایق بندی دیوارها یا سقف ها می توانند در یک راه نقش داشته باشند و بازتاب تقویت شده در اتاق منبع را کاهش دهند.

بهبود صدا
برای بهبود صدا در یک اتاق (دیدن واژگون شدن) و کاهش نشت صدا به داخل از اتاقهای مجاور یا بیرون از خانه ممکن است نیاز به دو عایق صوتی مجزا در نظر گرفته شود. برای محدود کردن سر و صدای ناخواسته می توان از عایق صدا استفاده کرد. عایق صوتی می تواند امواج صوتی غیرمستقیم مانند انعکاس ها را سرکوب کند که باعث پژواک و طنین می شود و باعث ایجاد تلاطم می شود. عایق صوتی می تواند با استفاده از اشیاء از راه دور و مداخله در مسیر صدا ، انتقال امواج صوتی مستقیم ناخواسته از مبدا به شنونده غیرمجاز را کاهش دهد.

عایق صدا چند نوع دارد؟

انواع عایق صدا

عایق صدا دارای انواع مختلفی است که در ادامه به بعضی از انواع آن اشاره می کنیم.

پشم شیشه:
عایق های صدای پشم شیشه به صورت رولی یا پنلی طراحی و تولید شده اند. پشم شیشه پتویی در انواع مختلف تور مرغی دار، کاغذ کرافت دار و یا آلومینیومی تولید می شوند.

فوم پلی اتیلن:
این فوم به دلیل انسجامی که در بین دانه های خود دارد، مانعی بر سر راه امواج بشمار می آید و برای عایق کاری گزینه مناسبی است. می توان از آن به عنوان عایق صوتی در بین دیوارهای بتنی یا دیوارهای مشترک واحدها و قسمت های دیگر استفاده کرد.

پانل گچی:
این پنل ها با هسته ای از جنس گچ ساخته شده اند. پوسته رویه آنها از کاغذ یا فایبرگلاس پوشیده شده است. گچ به دلیل جذب صدا و عدم بازتاب آن، از عناصر عایق صدا به شمار می رود. در بعضی فضاها که نیاز به عایق صوت با درجه بالاتر است از پانل های گچی سوراخدار استفاده می شود.

پنل آکوستیکی:
پنل های آکوستیکی از جمله عایق های صوتی هستند که به صورت پنل هایی در ابعاد مختلف تولید میشوند. این پنل ها در رنگ های متنوع برای فضاهایی با کاربرد گوناگون استفاده می شوند.

مواد جذب صدا
مواد جذب صدا سطح فشار صوتی را در یک حفره ، محوطه یا اتاق کنترل می کنند. مواد جاذب مصنوعی متخلخل هستند و به کف سلول باز (فوم آکوستیک ، فوم ضد صدا) اشاره دارند. مواد جذب کننده بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

برخی از این مواد:

  • فیبر مانند سلولز
  • پشم معدنی
  • فایبرگلاس
  • پشم شیشه
  • فوم پلی اتیلن
  • پانل گچی
  • پنل آکوستیکی

تا فرکانسهای رزونانس درون حفره (دیوار ، کف یا عایق سقفی) از بین بروند و از ویژگیهای عایق حرارتی آنها استفاده می کنند. از هر دو ماده جذب کننده فیبری و متخلخل برای ایجاد پانل های صوتی استفاده می شود که بازتاب صدا را در یک اتاق جذب می کنند و باعث بهبود درک صدا می شوند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

hits