مزایا و معایب موکت پرز بلند و پرز کوتاه
در رابطه با تهیه، اجرا و نصب موکت در فضای مورد نظرمان در ابتدا باید نیازهای خود را مشخّص کنیم و با توجّه به آنها اقدام به خرید موکت برای فضای مورد نظر خودمان کنیم. پس ناگفته پیداست باید با توجّه به فضایی که می خواهیم موکت را در آن نصب و اجرا کنیم، ویژگی های موکت را مد نظر قرار دهیم.
آنچه مشخص است این است که موکت مورد نظر برای اتاق کودک و فضاهایی از این دست، متفاوت و متمایز است با فضاهای اداری، اتاق کار و سایر بخش های خانه.
علاوه بر پرز بلند بودن یا پرز کوتاه بودن موکت، عوامل دیگری نیز در انتخاب شما خریداران عزیز و کاربران محترم تاثیر گذار خواهند بود. به عنوان مثال، تراکم موکت و الیاف به کار رفته در آن هر دو نقشی تعیین کننده در نوع کاربری موکت دارند. از عوامل مهمّ دخیل دیگر می توانیم به زیره و بکینگ موکت نیز اشاره کنیم که نقشی تعیین کننده در این راه دارند.
مزایای موکت پرز بلند
موکت های پرز بلند به دلیل الیاف بلند خود، اصولا نرم تر هستند و از این لحاظ ضربه پذیری بالایی دارند. از اینرو، موکت های پرز بلند بین خریداران و کاربران موکت طرفداران ویژهای دارند و اگر بخواهیم به ویژگی های موکت پرز بلند اشاره کنیم، میتوانیم این موارد را برشماریم: ضربه پذیری مناسب، لطافت و نرمی بیشتر، و زیبایی ظاهری جذّاب و گیرا. از محاسن دیگر موکت پرز بلند می توانیم به زبری کمتر آن اشاره کنیم. نکته بسیار جالب که شاید از نظر دور مانده باشد این است که موکت پرز بلند به دلیل ماهیّت و ویژگی های خود قابلیّت آن را دارد که بتوانیم موکت مان را به فرش تبدیل کنیم!
مزایای موکت پرز کوتاه
موکت پرز کوتاه بویژه اگر از دسته موکت های لوپ باشد، دارای مقاومت کوبشی بالایی است. در راستای همین ویژگی، مقاومت ترددی بالای موکتهای پرز کوتاه باعث شده تا از مقبولیت گستردهای در فضاهای پر تردّد همچون دفاتر و ادارات برخوردار باشد. نکته مهمّ دیگر در رابطه با موکت پرز کوتاه این است که به دلیل پرزهای کوتاه آن، آشغال گیری آن ساده تر خواهد بود و در نتیجه نظافت این نوع موکت ها راحت تر است.
ویژگی موکت تافتینگ چیست ؟ در زمان خرید به این نکات توجه کنید !
معایب موکت پرز بلند
موکت پرز بلند به دلیل ساختار و الیاف آن دقیقا برخلاف موکت پرز کوتاه قدرت آشغال گیری کمتری داشته و در نتیجه نظافت آن دشوارتر است. مقاومت کوبشی موکت پرز بلند نیز در مقایسه با همتای پرز کوتاه خود کم است و در نتیجه، در اثر ضربات و حجم تردد بالا الیاف موکت می تواند آسیب ببیند و رد و له شدگی در اثر وارد شدن ضربات بر سطح موکت باقی مانده و از عمر موکت ما آن بکاهند.
معایب موکت پرز کوتاه
موکت پرز کوتاه برخلاف همتای پرز بلند خود دارای زبری زیادی است. اگر موکت پرز کوتاه ما از جمله موکت های لوپ باشد، امکان نخ کش شدن آن وجود دارد و دارای ضربه پذیری کمتری است و این ویژگی اخیر بویژه در رابطه با فضاهایی که روی پلّه کار می شوند، برجسته تر است. پس موکت پرز کوتاه به دلیل قدرت ضربه پذیری پایین خود گزینه مناسبی برای اتاق کودک نیست.
منبع : کفپوشان
دیدگاه ها