دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
رابطه قد و غذا
8
زمان مطالعه: 3 دقیقه
وقتی صحبت از قد و روش‌های افزایش آن به میان می‌آید، هزاران روش رنگارنگ ردیف می‌شوند که در این میان برخی فقط در حد حرف هستند و برخی دیگر تا حدودی می‌توانند مفید باشند. اما تغییر در وضعیت تغذیه از...

وقتی صحبت از قد و روش‌های افزایش آن به میان می‌آید، هزاران روش رنگارنگ ردیف می‌شوند که در این میان برخی فقط در حد حرف هستند و برخی دیگر تا حدودی می‌توانند مفید باشند. اما تغییر در وضعیت تغذیه از جمله اقداماتی است که اثرات مثبتی می‌تواند داشته باشد زیرا متخصصان تغذیه عقیده دارند تا زمانی که رشد طولی استخوان‌ها وجود دارد یعنی تا زمانی که بلوغ به پایان نرسیده، نوع غذایی که خورده می‌شود، می‌تواند به افزایش قد کمک کند....

البته نباید فراموش کرد که کوتاهی قد در بچه‌ها (در صورتی که زمینه ژنتیکی وجود نداشته باشد) نشانه سوءتغذیه در چند سال گذشته است. بنابراین می‌توان برنامه غذایی را غنی‌تر کرد، می‌پرسید با چه؟ بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

رابطه قد و غذا

۱.کلسیم

از آنجایی که ترکیب اصلی استخوان‌ها را کلسیم تشکیل می‌دهد دریافت روزانه این ماده معدنی برای افزایش قد ضروری است. بنابراین، به منظور دریافت کلسیم مورد نیاز باید شیر، ماست، ماهی با استخوان مثل ساردین و سبزیجاتی مانند انواع کلم و البته کنجد و بادام را در برنامه غذایی روزانه گنجاند.

۲٫روی

این ماده معدنی در رشد و تمایز سلولی نقش بسزایی دارد و کمبود آن موجب کاهش سرعت رشد و کوتاهی قد می‌شود پس منابع غذایی این ماده مغذی را که شامل انواع ماهی‌ها، نان تهیه شده از آرد گندم کامل، عدس و نخودفرنگی هستند، رژیم‌تان بگنجانید.

۳٫مس

مس در به حرکت در آوردن و انتقال آهن از ذخایر به مغز استخوان و سنتز کلاژن و الاستین در بافت همبند دخالت دارد بنابراین کمبود آن رشد غیرطبیعی اسکلت و پوکی استخوان را همراه دارد. پس از مواد غذایی مانند انواع حبوبات و تخمه آفتابگردان به عنوان منابع این ماده معدنی بیشتر استفاده کنید.

۴.منیزیم

این ماده معدنی نیز از اجزای ساختمانی استخوان‌هاست و کمبود آن باعث اختلال در عملکرد ویتامین D می‌شود. بنابراین عادت به خوردن نان تهیه شده از آرد گندم کامل، تخمه آفتابگردان و دانه کامل برنج و جو به عنوان تامین‌کننده این ماده معدنی توصیه می‌شود.

۵٫ویتامین A

این ویتامین در رشد و ترمیم استخوانی دخالت دارد و در کودکی و نوجوانی موجب سرعت گرفتن مراحل رشد می‌شود پس جگر، زرده تخم‌مرغ و پنیر به خصوص پنیر چدار را به عنوان منابع ویتامین A و میوه و سبزیجات رنگی نظیر هویج، فلفل‌دلمه‌ای قرمز و نارنجی،‌ کلم بروکلی، گوجه‌فرنگی، انبه، زردآلو و هلو را به عنوان منابع بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) هر روز میل کنید.

۶.ویتامین K

این ماده مغذی در تولید پروتئین‌هایی که نقش ساختمانی و تنظیمی در استخوان‌ها بازی می‌کنند، دخیل است. در ضمن کمبود آن نقص در فرآیند بازسازی و معدنی‌شدن استخوان‌ها را همراه دارد. از این رو، خوردن مواد غذایی مانند اسفناج، کلم بروکلی، جگر و چای سبز به عنوان تامین‌کننده‌های این ویتامین در طول روز توصیه می‌شود.

۷.ویتامین D

ویتامین D به جذب کلسیم و ذخیره‌سازی مواد معدنی در استخوان‌ها کمک می‌کند و کمبودش موجب بروز بیماری نرمی استخوان می‌شود. پس گنجاندن مواد غذایی نظیر ماهی آزاد، ماهی تن، جگر، پنیر و تخم انواع پرندگان برای دریافت به اندازه این ماده مغذی ضروری است. البته نباید فراموش کرد که بودن در معرض آفتاب خود یک روش عالی برای دریافت این ویتامین است.

هفته نامه سلامت



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (8 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits