دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
شما مادر همسرتان شده​اید؟
3
زمان مطالعه: 9 دقیقه
همه ما در اطراف مان زنی فداکار را دیده ایم که شوهرش بعد از عمری زندگی، دیگر با او یکرنگ نیست، زیرا دیگر نمی خواهد با همسری زندگی کند که بیشتر مادرش است تا همسرش.

تا به حال شده که چنین مواردی را به همسرتان بگویید؟ «عزیزم! کیف پولت را فراموش نکنی؟»، «موقع برگشتن فراموش نکنی لباس ها را از خشکشویی بگیری؟»، «قبض برق را پرداختی؟»، «چند بار بایدگفت این حوله های خیس را روی زمین نینداز؟»، «اگر با این لباس نازک بیرون بروی، حتما سرما می خوری» و...

اگر چنین جمله هایی را گفته اید باید بدانید مرتکب اشتباه شده اید و این اشتباه، یکی از معمول ترین و مخرب ترین عادت های ارتباطی با مردهاست؛ یعنی به گونه ای با آنها رفتار می کنیم، گویی کودکی بیش نیستند و اینطور فرض می کنیم که ناتوان هستند و نمی توانند از خودشان مراقبت کنند و نیاز دارند که ما زندگی شان را بگردانیم و این می تواند آثار مخربی روی زندگی ما بگذارد؛ در این مطلب سعی کرده ایم تا تمام زوایای این اشتباه را برایتان روشن کنیم.

تبدیل زن به مادر شوهر

شما مادر همسرتان شده​اید؟

با این رفتارها مثل مادرش می شوید

۱. در حق آنها بیش از حد مفید واقع شدن و انجام دادن کارهایی که باید خودشان انجام بدهند؛ مثلا: به دنبال کلیدش می گردیم، لباس هایش را پشت سرش جمع می کنیم و...

۲. راه انداختن بازی های کلامی با آنها مثل بازی حدس بزن برای بیرون کشیدن اطلاعات از آنها؛ مثلا می گوییم: گرسنه ای؟ دوست داری کمی آش برایت درست کنم؛ نه؟ برایت ماهی درست کنم؟ دسر چطور؟ با یک سوپ موافقی؟ زیاد جالب به نظر نمی آید؟ خب بگذار فکر کنم. یک ساندویچ گریل شده چطور است؟ آن را هم دوست نداری؟

۳. معمولا چنین فرض می کنیم؛ مردها کم حافظه بوده یا فراموشکار هستند و اطلاعاتی که باید خودشان به خاطر داشته باشند را به آنها گوشزد می کنیم: یادت باشد وقتی رسیدی زنگ بزنی، یادت نرود بچه را از کلاس موسیقی اش برسانی خانه، یادت باشد آشغال ها را دم در بگذاری، وقت دکترت یادت نرود! و...

۴. آنها را نکوهش می کنیم، گویی بچه اند؛ «چطور می توانی بدون ژاکت بیرون بروی؟ نمی بینی هوای بیرون سرد است؟»، «چندبار باید بگویم قبل از اینکه بخوابیم چراغ ها را خاموش کن؟»، «صورتحساب های برق خیلی بالا رفته» و...

۵. به عهده گرفتن کارهایی که فکر می کنید نمی توانند به درستی انجام دهند؛ مثلا اینکه بگویید: «من به خرید کردن تو اعتماد ندارم چون...»

۶. اصلاح کردن اشتباهات شان و امر و نهی کردن به آنها؛ مثلا: «اگه جای تو بودم الان از سمت چپ رانندگی می کردم» یا «از آن مسیر برو که ترافیک نباشد.»

تبدیل زن به مادر شوهر

رفتار شما او را بچه می کند

شاید بگویید که در بسیاری از مواقع، مردان به تذکر چنین مواردی نیاز دارند اما موضوع این نیست؛ موردی که در اینجا اهمیت دارد این است که وقتی با یک مرد مانند پسر بچه کوچکی رفتار می کنید، او نیز شما را مأیوس نکرده و مانند بچه ای کوچک با شما رفتار خواهد کرد. هنگامی که انتظار دارید ناتوان، درمانده و ضعیف باشد او نیز خود را ناتوان، درمانده وضعیف نشان می دهد.

چرا زن ها در حق همسران شان مادری می کنند؟

احتمالا متنفرید از اینکه بشنوید شما هم در حق مرد زندگی تان مادری می کردید اما باور کنید تنها شما نیستید که این کار را انجام می دهید؛ دلیل این کار چیست؟ زن ها برای مادری کردن آموزش دیده و برای آن نیز پاداش می گیرند. وقتی بچه بودید، یگانه الگویتان مادرتان بود و همواره شاهد بودید که او چگونه از شما، برادر و خواهرهایتان حمایت می کرد؛ به این ترتیب آموختید چگونه حمایتگر، مهربان و فداکار باشید و به نیازهای دیگران رسیدگی کنید.

این موضوع نیز حقیقت دارد که شاهد بودید چگونه مادرتان به ویژه در حق پدرتان مادری می کرده است؛ پس بیایید به موضوع اینطور نگاه کنیم که اگر شما شاهد بودید به جای اینکه مادرتان به طرزی رمانیک با پدرتان رفتار کند، همیشه در حق او مادری می کرده است، درنتیجه شما هم در کودکی چنین آموختید.

پس فکر کردید این همان رفتاری است که زن ها باید با مردها داشته باشند؛ درنتیجه وقتی خودتان بزرگ شدید و ازدواج کردید، عینا همین کار را با همسرتان انجام دادید.

تبدیل زن به مادر شوهر

آنها که بدشان نمی آید

وقتی در حق مردها مادری می کنید، آنها احساس عشق می کنند؛ چرا؟ چون مردها در کودکی همواره شاهد بودند که مادرشان از آنها مراقبت می کرده؛ بنابراین برایشان عادی است به همسر خود اجازه دهند تا این نقش را ادامه دهد.

این موضوع حقیقت دارد. چنانچه مادر همسرتان مدام در حق او مادری کرده باشد، ممکن است در ذهنش مادر، همسر و حمایتگر تداعی بیشتری از کلمات عاشق، معشوق، بهترین دوست یا شریک زندگی داشته باشد. چنانچه همسرتان در کودکی محبت و توجه کافی از جانب مادر خود دریافت نکرده باشد هم با خوشحالی تمام اجازه خواهد داد تا این کار ناتمام او را برایش به پایان برسانید.

عشق را نکشید

سریع ترین راه ممکن برای کشتن عشق، شور و حال و حرارت یک رابطه، مادری کردن در حق نامزد یا همسرتان است. هرچه با یک مرد بیشتر مانند مادرش رفتار کنید، او نیز به شما بیشتر فرزندگونه پاسخ خواهد داد اما موضوع این است که هیچ مردی مایل نیست همسرش تبدیل به مادردومش شود.

روزی که او شورش کند

در ابتدا مادری کردن برای نامزد یا همسرتان می تواند جوانب مثبتی داشته باشد اما در درازمدت اثرات بسیار مخربی را بر رابطه شما خواهد گذاشت؛ مثلا همسرتان از شما منزجر شده و علیه تان طغیان خواهد کرد. ممکن است از رفتارتان شکایتی نداشته باشد، حتی ممکن است اصرار کند به این کارتان ادامه دهید اما یک چیز حتمی است: او یک روز علیه تان شورش خواهد کرد؛ همانگونه که تمامی پسر بچه ها دوست دارند روزی از مادرشان جدا شوند و خانه را ترک کنند.

اینگونه مردتان دیگر نمی تواند دوست تان بدارد

اگر با نامزد یا همسرتان مدام طوری رفتار می کنید که گویی بی لیاقت است، متعاقب چنین رفتاری او نیز احساس ناتوانی و بی لیاقتی خواهد کرد و درنتیجه اعتماد به نفسش پایین آمده و رفتارش نیز بچگانه تر می شود.

هنگامی که یک مرد احساس خوبی نسبت به خودش ندارد، شما را نیز کمتر دوست خواهد داشت، زیرا احساس عزت نفس یک مرد بستگی به احساس توانمندی او دارد. هنگامی که مردی احساس می کند کارها را به درستی انجام نمی دهد، به سختی می تواند با شما یا خودش مهربان باشد. رفتار کردن با مردها مانند پسر بچه ها و به رخ کشیدن ضعف ها و ناتوانایی های آنها روی قابلیت عشق ورزی شان تأثیر منفی می گذارد.

چگونه از مادری کردن برای مردان دست برداریم؟

تبدیل زن به مادر شوهر

۴ قدم برای نجات ازدواج تان

این اعتیاد را ترک کنید

اول از همه باید از انجام دادن کارهایی که همسرتان می تواند خودش انجام دهد، پرهیز کنید. رفتار مادرانه داشتن در حق همسرتان مانند اعتیاد است و تنها راه نجات از اعتیاد ترک کردن است؛ این بدان معناست که وقتی همسرتان می پرسد: کلیدهایم کجاست؟

به او بگویید: نمی دانم. اجازه دهید خودش دنبال آنها بگردد. هنگامی که برای مناسبت ویژه ای می خواهد خودش لباسش را انتخاب کند، نگویید که باید کدام لباس را بپوشد.

وقتی لباس هایش را روی زمین می اندازد، آنها را برایش جمع نکنید. چنانکه همسرتان عادت دارد کارهایش را برایش انجام دهید، ممکن است کمی طول بکشد تا خودش را با این رفتار جدید وفق بدهد و در ابتدا امکان دارد برایش مشکل باشد. بهتر است یأس ها و سرخوردگی هایش را تحمل کنید، زیرا مدتی طول خواهد کشید تا کارهایی را که سال ها برای خودش انجام نداده انجام بدهد.

به او اعتماد کنید
قدم دوم برای ترک مادری کردن، این است که سعی کنید با نامزد یا همسرتان مانند شخصی لایق، دانا، توانا و قابل اعتماد رفتار کنید.

اطلاعاتی که خودش می بایست به خاطر داشته باشد را به او یادآوری نکنید. سعی نکنید به جایش فکر کنید یا تقویمش باشید، بلکه به گونه ای رفتار کنید که دریابد بزرگسالی فهمیده و تواناست که شما همیشه می توانید روی او حساب کنید.

به یاد داشته باشید از آنجا که مدت ها در حقش مادری می کردید و برنامه هایش را ترتیب می دادید، کمی تنبل شده است. به طرزی ناخودآگاه ممکن است در به خاطر سپردن قرار ملاقات ها و مسئولیت هایش به شما تکیه کند؛ بنابراین طبیعی است هنگامی که از این کار دست می کشید، بعضی از کارهایش را فراموش کند؛ مثلا برخی از صورتحساب ها را نپردازد یا اینکه آشغال ها را هر شب دم در نگذارد. در اینگونه مواقع سرزنش اش نکرده و از او انتقاد نکنید.

مثل مادرها با او صحبت نکنید

قدم سوم برای ترک این مادری کردن، آن است که آنگونه که مادرها با بچه هایشان صحبت می کنند با او صحبت نکنید. به خودتان قول بدهید با نامزد یا همسرتان طوری صحبت نکنید که گویی او یک پسر بچه ۵ساله است. این به آن معناست که اصلا او را نکوهش نکنید. اشکالی ندارد اگر بگویید از دستش ناراحت و عصبانی هستید، اما این کار را به گونه ای که یک بزرگسال با بزرگسال دیگر انجام می دهد، انجام دهید، نه مثل یک مادر عصبانی که از دست پسربچه شیطانش به ستوه آمده است.

بعضی مسئولیت ها را به او دهید

قدم چهارم این است که مسئولیت هایی را که دوست دارید به عهده بگیرد به او واگذار کنید و چنانچه اشتباه هایی مرتکب می شود، مسئولیت ها را از او سلب نکنید.

ممکن است در ابتدا مشکل باشد، اما نگران نباشید. همه چیز به خوبی پیش خواهد رفت، حتی اگر اشتباه کرد او را سرزنش نکنید و سعی کنید خود را بی اطلاع نشان دهید. به یاد داشته باشید کنار گذاشتن این عادت ها چندان هم ساده نیست اما چنانچه موفق شوید این عادت ها را کنار بگذارید، همسرتان حس مرد بودن بیشتری می کند.

منبع:مجله زندگی ایده آل



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (3 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits