دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
11 دلیل اصلی غر زدن نوزاد را بشناسید
13
زمان مطالعه: 6 دقیقه
گاهی والدین از غر زدن نوزاد خود شکایت دارند و به دنبال علت آن هستند. در ادامه شما را با اصلی ترین دلایل غر زدن نوزاد آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

علت غر زدن نوزاد چیست ؟

همانطور که می دانید گریه کردن در نوزادان امری طبیعی است و نوزادان با گریه کردن نیازهای خود را بیان می کنند. اما شدت و نوع این گریه کردن در شرایط مختلف، متفاوت است.

گاهی گریه های نوزاد خفیف و کم و در اصطلاح، غر زدن است. این نوع گریه دلایل مختلفی دارد که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.

آیا غر زدن نوزاد طبیعی است ؟

قبل از اینکه به دلایل غر زدن نوزاد بپردازیم، بهتر است به دنبال پاسخ این سوال باشیم که آیا غر زدن نوزاد طبیعی است ؟ غر زدن و بدخلقی نوزادان امری طبیعی است و نباید پدر و مادرها از این بابت نگران باشند.

غر زدن در هر زمانی ممکن است رخ بدهد اما معمولا در سن یک تا سه ماهگی شایع تر است. به گفته کارشناسان بیشتر نوزادان در چند روز اول بعد از تولد یعنی از ۷ تا ۱۰ روزگی، ۲ تا ۳ هفتگی، ۴ تا ۶ هفتگی، ۳ ماهگی، ۴ ماهگی، ۶ ماهگی، ۹ ماهگی دچار جهش های رشدی می‌شوند که باعث بی‌ قراری و بد خلقی آن ها می‌ شود.

غر زدن نوزادان

غر زدن نوزاد چه دلایلی دارد ؟

چرا نوزادان غر می زنند ؟

1. علت غر زدن نوزاد: بروز مشکل در شیر خوردن نوزاد

شیر خوردن یکی از مهم ترین مسائل برای نوزادان است و اگر به این مسئله توجه نشود ممکن است نوزاد را ناراحت کند. گاهی اوقات نوزاد بعد از مکیدن سینه مادر، حجم کافی شیر را دریافت نمی کند و این امر سبب غر زدن او می شود.

توجه داشته باشید که گاهی پیش می آید که نوزاد بعد از شیر خوردن، بی قراری می کند و این به معنی آن است که نوزاد نیاز به آروغ زدن دارد. اگر دیدید نوزادتان گریه می کند، غر می زند، سینه را پس می زند، به معنی نیاز به آروغ زدن است.

بهتر است وقتی می خواهید سینه را برای شیر خوردن عوض کنید آروغ نوزاد را بگیرید. گاهی ورود شیر سریع تر از حد معمول و پر بودن بیش از حد سینه های مادر هم باعث غر زدن نوزاد می شود چون نوزاد به صورت غریزی ابتدا فقط دوست دارد کمی بمکد و پس از مدت کوتاهی جریان شیر را دریافت کند.

بعضی وقت ها یکی از سینه های مادر به اندازه آن یکی شیر ندارد و نوزاد هر چه سینه مادر را می مکد شیری دریافت نمی کند.

2. دلیل غر زدن نوزاد: آلرژی به غذای مادر

بیشتر نوزادان به غذاهایی که مادرشان می خورد، آلرژی نشان نمی دهند اما گاهی برخی از نوزادان به غذاها آلرژی دارند و هنگام شیر خوردن، غر می زنند. ان واکنش در هنگامی که نوزاد مشغول به شیر خوردن می کند به وجود می آید.

در واقع نوزاد گرسنه شروع به شیر خوردن می کند اما زمانی که طعم یا بوی چیزی که به آن حساس است، در شیر احساس کند، شروع به بدخلقی می‌ کند.

3. دندان در آوردن نوزاد موجب غر زدن او می شود

همانطور که می دانید دندان درآوردن یک پدیده مهم در زندگی نوزادان است و عوارض آن باعث غر زدن و گریه کردن نوزاد می شود. لثه های نوزاد هنگام دندان درآوردن خارش و درد بسیاری دارد و هنگام خوردن شیر ممکن است این درد و خارش او را آزار بدهد و نوزاد بدخلقی کند.

علت غر زدن نوزاد در خواب

علت غر زدن نوزاد هنگام شیر خوردن

4. دلایل غر زدن نوزاد: برفک دهان نوزاد

گاهی اوقات برفک دهان در نوزادان علت غر زدن نوزاد است. نوزادان در این موقعیت، سینه مادر را به طور مکرر پس می زنند و از شیر خوردن اجتناب می کنند.

5. علل غر زدن نوزاد: گرفتگی بینی نوزاد

نوزادان نمی توانند مشکلات خود را بیان کنند به همین دلیل فقط با غر زدن و گریه کردن نشان می دهند که مشکلی دارند. یکی از علل غر زدن نوزاد می تواند گرفتگی بینی او باشد که هنگام شر خوردن او را با مشکلاتی مواجه می کند.

نوزاد در این شرایط نمی تواند به خوبی نفس بکشد، همچنین سرماخوردگی اشتهای نوزاد برای شیر خوردن را کم می کند.

6. نفخ نوزاد علت غر زدن

یکی از شایع ترین و رایج ترین دلایل غر زدن نوزاد، نفخ شکم است. این مشکل موجب بی قراری نوزاد می شود. نوزادانی که تازه شروع به خوردن غذاهای جامد کرده اند بیشتر از سایر نوزادان دچار نفخ می شوند.

برای رفع نفخ نوزادتان به طور مکرر آروغ او را بگیرید. همچنین برای جلوگیری از بروز این مشکل، بهتر است به صورت نشسته به او غذا بدهید و بعد از غذا آرام شکم نوزاد را ماساژ دهید.

7. ریفلاکس معده نوزاد دلیل غر زدن او

یکی دیگر از دلایل مهم غر زدن نوزاد، ریفلاکس معده است. این حالت هنگامی است که نوزاد شیر را خورده و قورت داده اما دوباره این شیر در مری نوزاد بالا آمده و به دهانش بازمی گردد.

رفلاکس معده فقط در نوزادانی که شیر مادر می خورند دیده نمی شود بلکه در نوزادانی که شیر خشک می خورند نیز دیده می شود. نوزادان این حالت را دوست ندارند و به همین دلیل غر می زنند.

علت غر زدن نوزاد شش ماهه

علت غر زدن نوزاد موقع خواب

8. علت غر زدن نوزاد: اضطراب جدایی از مادر

نوزادان از بدو تولد تا 6 ماهگی زیاد متوجه اطراف خود نمی شوند و به همین دلیل اضطراب جدایی ندارند. اما از 6 ماهگی به بعد، کم کم این اضطراب در آن ها شکل می گیرد و هنگامی که از مادر جدا می شود شروع به غر زدن می کند.

نوزادان تا قبل از یک سالگی هرگز نباید در اتاق جدا بخوابند.

9. علت غر زدن نوزاد: مشکل در محیط خواب

نوزاد نسبت به محیط خواب خود حساس است و باید همه شرایط در آن مناسب باشد. اگر اتاقی که نوزاد در آن خوابیده بیش از حد گرم یا سرد با نور زیاد و یا پر سر و صدا باشد نوزاد نمی تواند بخوابد و به همین دلیل غر می زند.

نوزاد در چنین محیط هایی کلافه می شود و دچار بی خوابی می شود، در نتیجه بی قراری می کند.

10. جنس لباس نوزاد دلیل غر زدن او

پوست نوزادان بسیار حساس و لطیف است به همین دلیل باید در انتخاب لباس برای آن ها توجه زیادی داشته باشید. لباس هایی که از جنس نایلون یا الیاف هستند، ممکن است پوست حساس نوزاد را اذیت کنند و او بی قراری کند.

لباس خواب نوزاد باید نخی و لطیف باشد تا او بتواند راحت بخوابد.

11. علت غر زدن نوزاد: کولیک نوزاد

یکی دیگر از علل غر زدن نوزاد کولیک است. کولیک نوزاد شایع ترین دلیل دل درد نوزاد زیر ۵ ماه است. به گفته کارشناسان انقباضات دردناک روده باعث دل درهای کولیکی می‌شود. درد کولیک معمولا بعدازظهر و اوایل غروب شدیدتر می‌شود. در این حالت نوزاد گریه‌ هایش مداوم شده، گاز زیادی دفع می‌کند و پاهایش را به داخل شکمش می‌ کشد.

گردآوری توسط مجله اینترنتی دلگرم

نیلوفر گلی فروشانی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (13 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits