دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
از پودر سیر در چه غذاهایی میتوان استفاده کرد؟
2
زمان مطالعه: 5 دقیقه
پودر سیر یکی از ادویه‌های گیاهی و دارویی با خواص بسیار زیاد است که از سیر خشک شده به دست می‌آید. شما با خشک‌کردن سیر می‌توانید به مدت بسیار طولانی سیر را نگه دارید و از خراب شدن سیر جلوگیری کنید.

پودر سیر یکی از ادویه های پرخاصیت بوده که به انواع خوراک ها و غذاهای ایرانی طعم خاصی می دهد. با توجه به خاصیت سیر و پودر آن، علاوه بر خاصیت طعم دهندگی، خاصیت های زیاد دیگری از جمله گرمی کردن مواد را به غذا می دهد. به راستی پودر سیر در چه غذاهایی استفاده می شود؟ خواص آن چیست؟

موارد مصرف پودر سیر در غذاها

با توجه به اینکه سیر دارای خواص بسیاری است و در عین حال در همه فصول در دسترس نیست، بهتر است در همه آشپزخانه‌ها، پودر سیر وجود داشته باشد. در شمال و جنوب ایران از سیر و پودر آن در بیشتر غذاهای خود استفاده می کنند. غذاهایی که در تهیه آنها از سیر و پودر آن استفاده می شود به دو دسته تقسیم می شوند.

دسته اول غذاهایی که یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی آن سیر یا پودر آن است. در این دسته از غذاها، غذاهای شمالی مانند میرزاقاسمی و سیرقلیه قرار دارند. در بین غذاهای کرمانشاهی که حتما باید در آن سیر ریخت می توان به آش دوغ با نام محلی آش ماسوا اشاره کرد. از غذاهای جنوبی که در این دسته قرار می گیرند می توان از مگشت پلو و فلافل نام برد.

مصرف پودر سیر

دسته دوم غذاهایی هستند که هم می توان آنها را با سیر و پودر آن تهیه کرد و هم می توان بدون وجود آنها این غذاها را تهیه کرد. پس می توان گفت استفاده از سیر در این نوع غذاها به ذائقه و سلیقه افراد بستگی دارد. البته باید بدانید غذایی که پودر سیر داشته باشد از خواص بالایی برخوردار است. غذاهای این دسته شامل انواع خورشت مانند خورشت قیمه و خورشت سبزی، انواع آش مانند آش رشته و آش جو، انواع خوراک مانند خوراک بادنجان و خوراک لوبیا؛ انواع گوشت مانند جوجه کباب و کباب کوبیده می شوند. البته در این میان نباید انواع کوکو و کتلت را از یاد برد.

درست است که دو دسته غذای سیری وجود دارد اما دسته سومی نیز هست. این دسته سوم شامل غذاهایی می شوند که نمی توان در آنها سیر ریخت زیرا با طعم آنها، همخوانی ندارد. این غذاها شامل غذاهای شیرین مانند شیر برنج و خورشت فسنجانِ شیرین می شود.

کاربرد پودر سیر

پودر سیر و انواع سُس و انواع سالاد

یکی از کاربردهای پودر سیر در تهیه انواع سُس است. سس های کچاپ معمولا با پودر سیر طعم و مزه خاصی می گیرند. از طرف دیگر از این پودر در تهیه انواع سالاد مانند سالاد ذرت، سالاد الویه و سالاد کلم نیز استفاده می شود.

البته از استفاده سیر یا پودر آن در تهیه ماست و خیار نباید غفلت کرد. مخصوصا اگر ماست و خیار تهیه شده به همراه پودر سیر را به مدت چند ساعت در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کرد و بعد آن را استفاده کرد. طعم غالب سیر و عطر عالی آن، بی نظیر خواهد بود.

حتماً بخوانید:
پودر سیر و خواص فوق العاده آن

پودر سیر و خواص فوق العاده آن

پودر سیر چیست؟ پودر سیر از سیر خشک شده درست می شود و فواید زیادی نسبت به سیر تازه دارد چون هنگامی که سیر را خشک می کنید، عمر مفید آن را به طور نمادین…

زمان مصرف پودر سیر در غذاها

یکی از خواص اصلی پودر سیر این است که در هر زمانی از پخت، می توان آن را به غذا اضافه کرد؛ اما اگر می خواهید غذای شما عطر و طعم بیشتری از پودر سیر داشته باشد، بهتر است در همان زمان ابتدایی شروع به پخت، پودر سیر را با مقدار کمی روغن تفت دهید و به غذا اضافه کنید. این گونه طعم و عطر ویژه ای به غذای شما اضافه می شود.
برای غذاهای کبابی مانند جوجه کباب بهتر است زمانی که گوشت را در مواد می خوابانید، پودر سیر را نیز اضافه کنید.

 کاربرد پودر سیر در غذا

با پودر سیرِ زیادی در غذا چه کنیم؟

گاهی ممکن است ناخواسته از پودر سیر زیادی در غذای خود استفاده کنیم. در این صورت با تندی و طعم بالای سیر در غذا چه باید کرد؟ کافی است مقداری شکر به غذای خود اضافه کنید تا تندی بیش از حد غذا را بگیرد. البته با توجه به مقدار پودر سیر اضافی باید مقدار شکر مورد استفاده را تعیین کرد. بهتر است مقداری شکر بریزید و بگذارید غذا کمی بجوشد، سپس مزه کنید. اگر تندی کاسته شده، کافی است که لازم نیست دیگر شکر اضافه کنید، اما اگر هنوز تندی آن زیاد است بهتر است مقداری دیگر شکر اضافه کنید.

خواص اصلی پودر سیر

پودر سیر علاوه بر اینکه طعم و عطر خاصی به غذا می دهد دارای خواص بسیاری است که به مهم ترین آنها در ادامه اشاره خواهیم کرد:

فواید پودر سیر در غذا

کاهنده فشار خون به دلیل وجود لیسین؛
کمک به درمان سرماخوردگی به دلیل اینکه عملکرد دستگاه ایمنی بدن را بالا می برد؛
جلوگیری از فراموشی و آلزایمر به دلیل خاصیت اکسیداتیو؛
موجب سم زدایی بدن و جلوگیری از سر درد به دلیل وجود ترکیبات گوگردی که دارد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.5 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits