دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
پاور ویندوز خودرو چه کاربرد و ویژگی هایی دارد؟
2
زمان مطالعه: 10 دقیقه
پاور ویندوز تکنولوژی است که به ‌وسیله ‌ی یک قطعه‌ی کوچک پیاده‌ سازی می ‌شود . در واقع این فناوری ، یک موتور الکتریکی است که به شیشه‌ های خودرو متصل شده و در بالا و پایین رفتن خودکار شیشه‌ های خودرو و همچنین تراز نگه ‌داشتن آنها نقش دارد.

​امروزه در صنعت خودروسازی تکنولوژی جدیدی به نام Auto window closer معرفی شده است. این سیستم به منظور بالا بردن ایمنی اتومبیل، باعث بالا رفتن خودکار شیشه ها بعد از ترک اتومبیل توسط راننده می شود. سیستم مذکور در بازار کشور ما با نام ” پاور ویندوز ” شناخته می شود.
به عبارت دیگر پاور ویندوز مجموعه ای از تجهیزات الکترونیکی و یا الکترومکانیکی است که موجب بالا رفتن اتوماتیک شیشه های خودرو می گردد.در واقع زمانی که خودروی شما به این سیستم مجهز باشد، زمانی که کلید قفل ریموت را فشار می دهید، وضعیت شیشه های ماشین به ترتیب بررسی شده و در صورتی که هرکدام از شیشه ها حتی مقدار ناچیزی پایین باشد، به صورت خودکار توسط پاور ویندوز بالا برده می شود.

پاور ویندوز چیست ؟

قطعه ی پاور ویندوز ، به یک دنده ی مارپیچی و چندین چرخ دنده ی دیگر وصل شده و گشتاور مناسب برای بالا بردن شیشه را تولید می کند . در بعضی مواقع ممکن است ، راننده ها فراموش کنند شیشه خودروی خود را بالا ببردند و ناخواسته خودرو را در معرض توجه افراد سودجو قرار دهند . پاور ویندوز کار بالا بردن شیشه ها در خودروهای قفل شده را به عهده می گیرد . همچنین پاور ویندوزها از مداری استفاده می کنند که با توجه به مدت زمانی که دکمه پایین نگه داشته می شود ، شیشه خودرو به همان اندازه پایین می آید . اگر دکمه به مدت زمان کمتر از نیم ثانیه پایین بماند ، شیشه تا انتها پایین آورده می شود

یکی از ویژگی های جالب توجه این ابزار این است که شیشه خودرو را نمی توان با فشار زیاد پایین آورد . به عبارت دیگر تنها میله ی مارپیچی می تواند دنده را بچرخاند . دنده ی مارپیچی در مکانیسم پاور ویندوز مسئولیت حرکت را به عهده دارد و به علت زاویه ی خاصی که بین دنده و میله ی مارپیچی به وجود می آورند ، شیشه ها را کاملاً قفل می نمایند .

پاور ویندوز اتوماتیک

انواع پاور ویندوز

پاور ویندوز دو درب ، مخصوص خودروهایی با دو درب و پاور ویندوز های چهار درب برای خودرو هایی با چهار شیشه طراحی شده است .
بر اساس نوع تحریک ورودی نیز پاور ویندوز را به دو دسته ی ، تحریک مثبت و تحریک منفی تقسیم می کنند . به این معنی که آن هایی که تحریک منفی هستند ، با یک ورودی تحریک منفی این سیستم فعال شده و شیشه خودرو را بالا می برند . اما در پاورویندوز تحریک مثبت با یک ورودی مثبت ، دستگاه عمل خواهد کرد .
البته در حال حاضر اکثر پاور ویندوزها با دو ورودی مثبت و منفی قابل نصب شدن می باشند .نوع دیگری از پاورویندور نیز وجود دارد که به نام پاور گارد شناخته می شود . پاور گارد ها دو با شیشه ها را را بالا می بردند . به این ترتیب اگر شیشه ها کاملاً بالا نرفته باشد ، یک دور دیگر رله ها کناکت خواهند کرد و از بالا بودن شیشه ها مطمئن خواهند شد .

امکانات و ویژگی های جانبی پاور ویندوز

ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که اگر دست کودکی در بین شیشه و بدنه در ماشین قرار داشته باشد سیستم پاور ویندوز چگونه عمل می کند؟ جای نگرانی نیست. چرا که قابلیت ” آنتی ترپ ” پاور ویندوز وجود مانع را تشخیص داده و موتور شیشه بالابر را متوقف می کند. به این ترتیب از بروز آسیب های احتمالی پیشگیری می شود. به همین خاطر هنگام خرید پاور ویندوز ، مجهز بودن آن به قابلیت آنتی ترپ یکی از فاکتورهای مهم است.

ویژگی های پاور ویندوز

یکی دیگر از ویژگی های سیستم پاور شیشه بالابر، قابلیت ” step by step ” می باشد. برای درک اهمیت این ویژگی ابتدا باید بدانید که اگر موتورهای شیشه بالابر چهار در خودرو به طور همزمان فعال شوند، جریان مصرفی از باتری خودرو زیاد می شود. این مسئله به مرور زمان به کاهش طول عمر باتری منجر می گردد. سیستم استپ بای استپ یا همان گام به گام، برای رفع این مشکل طراحی شده است. با وجود این قابلیت، ابتدا شیشه سمت راننده بالا می رود و بعد از آن باقی شیشه ها به نوبت بالا رفته و بسته می شوند. وجود این ویژگی سبب افزایش طول عمر باتری خودرو می شود.

ویژگی مهم بعدی سیستم دابل چک یا همان چک دو مرحله ای است. مجهز بودن پاور شیشه بالابر به این ویژگی باعث می شود که اگر فرآیند بالا رفتن یکی از شیشه ها به هر دلیلی کامل انجام نشد، برق مورد نیاز موتور شیشه بالابر توسط پاور ویندوز مجدداً تامین شده و بالا بودن کلیه شیشه ها دوباره چک می شود. به بیان دیگر قابلیت دابل چک موجب می شود فرآیند بالا بردن و بررسی وضعیت شیشه های خودرو، دو بار انجام گیرد. عملکرد پاور ویندوزی که این قابلیت را داشته باشد درصد خطای بسیار پایین تری دارد.

 (شیشه بالابر اتوماتیک)

مجهز بودن خودرو به شیشه بالابر چه مزایایی دارد؟

مسئله ی باز ماندن شیشه های خودرو یک مسئله ی رایج در بین شهروندان است. به خصوص برای کسانی که فرزند کوچک دارند این مسئله بیشتر اتفاق می افتد. زیرا بازی با بالابر شیشه یکی از تفریحات مورد علاقه کودکان است.مجهز بودن خودرو به پاور ویندوز یا همان پاور شیشه بالابر در کنار سایر لوازم جانبی همچون دوربین دنده عقب به همراه باعث افزایش امنیت خودرو می گردد.
با نصب این سیستم نگرانی بابت فراموشی بستن شیشه ها که ممکن است باعث مورد سرقت قرار گرفتن خودرو شود برای همیشه برطرف می شود. دلیل اصلی طراحی این سیستم و استفاده از آن توسط کاربران نیز همین کاربرد آن است. اما استفاده از پاور شیشه بالابر مزایای دیگری نیز دارد. به عنوان مثال در فصل پاییز و زمستان اگر شیشه ها حتی مقدار کمی باز بماند، نفوذ باران و برف می تواند به تجهیزات برقی خودرو صدمه وارد کند.
از طرفی در هوای سرد معمولاً حیوانات به دنبال سرپناهی گرم و خشک می گردند. به همین دلیل اگر شیشه ماشین پایین باشد احتمال ورود حیوانات به داخل آن زیاد است. با استفاده از این وسیله جانبی کاربردی می توانید از بروز چنین اتفاقات ناخوشایندی جلوگیری کنید.

برخی ویژگی های جالب پاورویندوز

سیستم پاور ویندوز ( بالا و پایین رفتن خودکار شیشه ی خودرو ) یکی از تکنولوژی هایی است که کمک شایانی در جهت امنیت خودرو در سال های اخیر کرده است . امروزه کمتر خودرویی به بازار عرضه می شود که مجهز به پاور ویندوز نباشد و اکثریت رانندگان به داشتن چنین قابلیتی بر روی خودروی خود خو گرفته اند و طبق عادت دیگر کسی هنگام پیاده شدن شیشه های خودرو را بالا نمی برد در ادامه قابلیت های این سیستم را بررسی می کنیم.

1- پایین اوتوماتیک

مشخصه ی پایین آوردن شیشه تقریباً در تمامی ماشین های دارای پاورویندوز مرسوم است . فقط کافی است که کلید پایین را فشار دهید . این ویژگی از یک مداری استفاده می کند که میزان تایمی را که دکمه را پایین نگه می دارید محاسبه می کند . اگر دکمه به مدت زمان کمتر از نیم ثانیه پایین باشد شیشه تا آخرین حد پایین خواهد رفت .
اگر بیش از این دکمه را نگه دارید ، در هنگام رها کردن دکمه شیشه متوقف می شود . شیشه های بالا رونده ی اوتوماتیک زیاد رایج نیستند . مشکل شیشه های اتوماتیک این است که اگر چیزی راه آن را مسدود کند ، مانند بچه ، شیشه باید قبل از صدمه زدن به بچه متوقف شود . یکی از روش هایی که خودرو سازان نیروی شیشه را کنترل می کنند طراحی مداری است که سرعت موتور را تحت نظر دارد .

پاور ویندوز چیست

2- سیستم روشن / خاموش متواضع

در برخی از خودروها پنجره را می توان با استفاده از چرخاندن و نگه داشتن کلید در ماژول درب راننده پایین آورد . این ویژگی را می توان با ماژول درب کنترل کرد که هر گونه چرخشی در قفل را نظارت می کند . اگر کلید برای مدت زمانی نگه داشته و چرخانده شود ، ماژول در راننده پنجره ها را پایین می آورد . برخی از خودروها بعد از خاموش شدن ماشین این توانایی را دارند که انرژی ذخیره کنند و در مواقعی که راننده فراموش می کند شیشه ها را بالا ببرند .

مکانیسم بالابری پاورویندوز

مکانیسم بالا بری در واقع سیستم اصلی و قلب پاور ویندوز محسوب می شود . نیروی بالا روندگی پاور ویندوز در اکثر خودروها از اتصالی ظریف برای بالا آوردن شیشه استفاده می کند در حالی که آن را تراز نیز نگه می دارد . یک موتورالکتریکی کوچک به یک دنده ی مارپیچی و چندین چرخ دنده ی دیگر وصل می شود و این نیروی کاهش دنده ی زیادی تولید می کند که گشتاور کافی برای بالا آوردن شیشه را تولید می کند .
یکی از مهم ترین مشخصه های پاور ویندوزها این است که به زوز قابل باز شدن نیستند . دنده ی مارپیچی در مکانیسم حرکت مسئولیت حرکت را به عهده دارد . بسیاری از دنده های مارپیچی بخاطر زاویه ی تماس بین دنده و مارپیچ دارای قابلیت قفل خودکار هستند . مارپیچ می تواند دنده را بچرخاند اما دنده نمی تواند مارپیچ را بچرخاند .
همانطور که در بالا گفته شد ، اتصال یک بازویی بلند دارد که به یک میله که قسمت تحتانی پنجره را نگه می دارد متصل است . قسمت انتهایی بازو می تواند درون یک شیار لیز بخورد در حین اینکه شیشه در حال بالا آمدن است . در انتهای دیگر میله صفحه ی بزرگی قرار دارد که دندانه های بزرگی دارد و موتور دنده ی بزرگی را می چرخاند که این دهانه ها را درگیر می کند . چنین اتصال یکسانی اغلب در ماشین های دارای پنجره های دستی استفاده می شود ، اما به جای اینکه یک موتور دنده را بچرخاند دسته ی میل لنگ آن را می چرخاند .

قابلیت پاور ویندوز

پاور ویندوز فابریک دنا و دنا پلاس

پاور ویندوز سوکتی است که در صورت نصب آن بر روی اتومبیل ، بعد از قفل شدن درب های خودرو در صورتی که هر کدام از شیشه درب های خودرو در حالت باز قرار گرفته باشند بصورت اتوماتیک و به ترتیب اقدام به بستن آنها می نماید تا از سرقت لوازم داخل خودرو پس از قفل شدن درب ها جلوگیری بعمل آید ، همچنین به این سیستم ، سیستم بالابر اتوماتیک شیشه های خودرو نیز می گویند .پاور ویندوز مخصوص دنا و دنا پلاس تنها یک سوکت کوچک بوده که به درگاه دیاگ متصل می شود . به همین دلیل نه احتیاج به نصاب دارید و نه احتیاج به سیم کشی که این امر باعث میشود در گارانتی ماشین شما هیچ مشکلی پیش نیاید.

امکاناتدنا ( سازه پویش )دنا ( کروز )دنا پلاس ( سازه پویش )دنا پلاس ( کروز )
بستن شیشه ها بعد از قفل نمودن درب ها
قطع سیستم بالابر در صورت وجود مانع
در موقع بسته شدن سوییچ دربها باز می گردد
روشن شدن مه شکن ها در موقع عملکرد پاور
حرکت عقربه های کیلومتر تا آخر و برگشت به اول
جمع شدن آینه ها با یکبار قفل کردن درب ها××
جمع شدن آینه ها با یکبار قفل کردن درب ها××
تبدیل چراغ های LED به دیلایت×××
بستن سانروف××××

نصب پاور ویندوز خودرو

در حالت کلی ، برای نصب این دستگاه دو سیم در پشت موتور شیشه های برقی وجود دارد . پاور ویندوز در پشت این موتور، طوری قرار می گیرد تا هنگامی که پاور ویندوز تحریک شود ، موتور را به حرکت درآورد . در دیاگرام سیم کشی پاور ویندوزهای معمولی در بازار ، معمولاً چهار رله و هشت سیم قرار دارد .
سیم های قرمز مشکی به منظور تغذیه پایه ی اصلی رله های پاور تعبیه شده اند . این سیم ها کوتاه بوده و دارای فیش نری ( منفی ) هستند . بعد از فشردن دکمه ی قفل در ریموت دزدگیر خودرو ، یک سیم تحریک شده و در صورتی که سوئیچ باز نباشد ؛ رله های پاور به ترتیب عمل می کنند و شیشه ها یکی یکی بالا می روند .



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits