دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
نحوه تشخیص پاسپورت جعلی از اصل با سه روش در 3 سوت
2
زمان مطالعه: 5 دقیقه
اصل بودن پاسپورت یکی از موارد مهمی است که در بررسی مدارک گذرنامه مورد توجه است و در سال های اخیر شاهد استفاده از پاسپورت های جعلی هستیم که با شناسایی و تشخیص پاسپورت جعلی می توان از میزان این خطا کاست.

پاسپورت نشان دهنده هویت یک فرد است و زمانی که فردی از پاسپورت جعلی استفاده می کند دارای مشکل هویتی است که باید پیگیری شود و قانون برای اینگونه از افراد و همچنین جاعلان پیگردهای قانونی و مجازات در نظر می گیرند. روش های مختلفی برای تشخیص پاسپورت جعلی وجود دارد که به سه دسته فیزیکی، مقایسه ای و شیمیایی این کار انجام می گیرد. و در هر یک از این روش ها می توان با استفاده از نشانه های مشخص و تعیین شده ای پاسپورت های جعلی را از پاسپورت های اصل شناسایی کرد.

نحوه تشخیص پاسپورت جعلی

همانطور که می دانید بسیاری از سفرهای خارجی نیازمند پاسپورت است و پاسپورت به عنوان یک سند ملی برای تشخیص هویت افراد در نقاط مختلفی از جهان شناخته می شود. این مدرک بین المللی به دلایل مختلف جعل می شود که بی تردید بدون توجه به علت ها یک فعالیت غیرقانونی است و نشان دهنده این است که فرد با پاسپورت جعلی دارای هویت جعلی است که به هر دلیلی می تواند خطرناک باشد.

با استفاده از روش های مختلفی که بیان شد می توانید به راحتی و به شکل های مختلفی یک پاسپورت مشکوک را بررسی کنید و به جعلی یا اصل بودن آن پی ببرید. در زیر نحوه استفاده از این روش های را برای شما توضیح خواهیم داد.

تشخیص پاسپورت جعلی

روش شیمیایی:

یکی از روش هایی که برای تشخیص پاسپورت جعلی استفاده می شود این روش است که توسط کارشناسان و با استفاده از مواد خاص پاسپورت را تجزیه می کنند. این مواد به گونه ای هستند که نوع رنگ جوهر استفاده شده در کاغذ، جنس کاغذ و سایر موارد مورد نیاز را تجزیه می کنند و به راحتی می توان از این طریق متوجه جعلی بودن پاسپورت شد.

روش فیزیکی:

در این روش که شاید در مراحل ابتدایی صورت بگیرد به شکل فیزیکی پاسپورت را بررسی می کنند که در آن از نور ماوراء بنفش استفاده می شود که بر روی پاسپورت تابیده می شود و و از طریق بازتاب ها می توان رنگ جوهر و جنس کاغذ را متوجه شد.

روش مقایسه ای:

این روش از طریق مقایسه کردن سند جعلی و اصل صورت می گیرد که در استفاده از این روش فرد باید دارای مهارت بسیاری باشد و با دقت بیشتری این کار را انجام دهد در حقیقت فردی که از این روش استفاده می کند دارای تجربه بالایی در این زمینه است.
اما در کنار این روش هایی که برای تشخیص پاسپورت جعلی بیان شد می توانید از روش های دیگری نیز استفاده کنید:

چسبندگی خوب عکس بر روی پاسپورت
اطلاعات صفحه و تغییرات آن
شباهت تصویری
مرتب نبودن پاسپورت
نداشتن تراشه پاسپورت

حکم جعل پاسپورت

از آنجا که پاسپورت، سندی رسمی می باشد، بنابراین مجازات آن مطابق ماده ۵۳۲ و ۵۳۳ قانون مجازات اسلامی تعیین خواهد شد.
حال در صورتی که کسی اقدام به جعل پاسپورت نماید، اگر از کارمندان دولت یا مسئولان دولتی بوده باشد؛ علاوه بر مجازات های اداری و جبران خسارات وارده، محکوم به یک تا ۵ سال حبس و یا پرداخت ۶ تا ۳۰ میلیون ریال جزای نقدی می باشد.

تشخیص پاسپورت جعلی

ساخت پاسپورت جعلی با استفاده از عکس شما، اما با مشخصات غیر واقعی؛ مطابق ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی این کار وی جعل و تزویر محسوب می شود و در صورتی که شخص کارمند یا مسوول دولتی نباشد، محکوم به جبران خسارت وارده، ۶ ماه تا ۳ سال حبس و پرداخت ۳ تا ۱۸ میلیون جزای نقدی می باشد.
به طور کلی استفاده از پاسپورت جعلی با علم به جعلی بودن آن، علاوه بر اینکه باید خسارت وارده را بپردازد به مجازات ۶ ماه تا ۳ سال حبس یا ۳ تا ۱۸ میلیون جزای نقدی محکوم می شود.

حتماً بخوانید:
جعل چند نوع دارد و چگونه میتوان از جعل اسناد پیشگیری کرد ؟

جعل چند نوع دارد و چگونه میتوان از جعل اسناد پیشگیری کرد ؟

جعل اسناد ملکی از جمله جرائمی است که در قانون برای آن‌ مجازات در نظر گرفته شده است که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد .

استفاده از پاسپورت دیگران

ورود و خروج از کشور با استفاده از پاسپورت دیگران ممنوع بوده و به موجب ماده ۳۸ قانون گذرنامه انجام این کار موجب مجازات حبس بین دو ماه تا یکسال را در پی دارد.

جعل کارت اقامت

بعد از دادن اجازه اقامت در کشوری به شما، یک کارت به عنوان مجوز و گواهی اقامت در آن کشور برایتان صادر خواهد شد، این کارت در واقع همان کارت اقامت بوده که دارای تراشه ای کوچک می باشد و اطلاعاتی همچون عکس، مشخصات و اثر انگشت شما در آن به ثبت رسیده است. این کارت یک سند رسمی است و مجازات جعل آن با توجه به ماده ۵۳۲ و ۵۳۳ قانون مجازات اسلامی تعیین خواهد شد :
در صورتی که جاعل کارت از کارمندان دولت یا مسئولان دولتی باشد، در کنار مجازات های اداری و جبران خسارت به یک تا پنج سال حبس و یا پرداخت ۶ تا ۳۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم می گردد.
در صورتی که جاعل کارت اقامت یکی از افراد معمولی باشد، ضمن جبران خسارت وارده به ۶ ماه تا ۳ سال حبس و یا پرداخت ۳ تا ۱۸ میلیون ریال جزای نقدی محکوم است.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits