دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
روش هواگیری باک بنزین خودرو به همین آسانی
17
زمان مطالعه: 7 دقیقه
دلیل اصلی هواگرفتن باک بنزین، ناخالصی بنزین است که راه خروج گاز از باک را مسدود کرده و مانع خروج گاز از باک می‌شود. اما نحوه هواگیری باک بنزین در این شرایط چگونه است و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

هوا گرفتن بنزین اتفاقی است که معمولا برای ماشین ها رخ می دهد. علت اصلی هوا گرفتن بنزین پرشدن کامل باک بنزین است. این مسئله باعث جمع شدن هوا در باک بنزین می شود. برای اینکه از این اتفاق جلوگیری کنیم، باید نکاتی را رعایت کنیم. در این مطلب می خواهیم درباره هوا گرفتن باک بنزین صحبت کنیم و علت و راه حل های آن را توضیح دهیم.

علت هوا گرفتن باک بنزین چیست؟

وقتی گازهای زیادی داخل باک بنزین جمع می شود و رسوبات زیادی در آنجا ته نشین می شود، باک بنزین به هواگیری احتیاج دارد. برای اینکه اینکه رسوبات وارد بنزین و موتور نشود و در سوخت رسانی مشکلی پیش نیاید، لوله خروجی را بالاتر از کف باک قرار می دهند. این لوله از سمت موتور خارج می شود و ۲ سانتی متر بالاتر از کف باک قرار می گیرد.
یکی دیگر از علت های هوا گرفتن باک بنزین، مسدود شدن منافذ و سوراخ های ریز درون باک خودرو است. اگر باک بنزین ماشین های مختلفی مثل پراید تا آخر پر شود، بنزین از باک سرریز می شود و روی زمین می ریزد. ریختن بنزین روی زمین نشان دهنده هوا گرفتن باک بنزین است.

هوا گرفتن باک بنزین

اگر حباب گیر خراب باشد، باز هم داخل باک بنزین هوا جمع می شود. در این حالت، حباب گیر نمی تواند کارش را به خوبی انجام دهد و بخار بنزین داخل باک می ماند.بنابراین بعد از سوخت گیری، بنزین سررزیر شده و می ریزد. بوگرفتن داخل ماشین و عقب خودرو هم می تواند نشانه دیگری از هوا گرفتن بنزین باشد. همچنین گاهی اوقات بنزین ناخالص است. این ناخالصی ها راه خروج گاز را می بندند و اجازه نمی دهند فشار گاز خارج شود.

حتماً بخوانید:
چرا نباید باک بنزین را پر کرد؟

چرا نباید باک بنزین را پر کرد؟

چرا نباید باک بنزین را کاملا پر کرد؟ کنیستر خودرو نقش مهمی در سیستم سوخت دارد که در هنگام بنزین زدن اگر باک بنزین را کامل پر کنید به این قسمت از…

چطور مشکل هواگیری باک بنزین را تشخیص دهیم؟

خیلی ساده می توانید تشخیص دهید که باک بنزین هوا گرفته است یا خیر؟ اگر باک بنزین ماشین تان خالی است؛ اما هنگام سوخت گیری، باک پر نمی شود و بنزین به بیرون پرتاب می شود و یا اینکه قطع کن نازل، جریان بنزین را قطع می کند. همه ی این ها یعنی خودرو شما با مشکل مواجه شده و شما نیازبه هواگیری باک بنزین دارید.موارد دیگری که نشان از هوا گرفتن باک خودرو دارد:

بو گرفتن داخل ماشین و صندلی های عقب خودرو.
نا خالص بودن بنزین سبب بسته شدن راه خروجی گاز می شود و تمامی گاز ها درون باک تجمع می کنند.
سرازیر شدن بنزین به خارج از باک
به طور کلی هر زمان که احساس کردید باک بنزین خالی است اما بنزین به داخل نمی رود و خارج می شود نشان از هوا گرفتن باک می باشد.

علت هواگیری باک بنزین

چرا لازم است که خودرو ها هوا گیری باک بنزین را انجام دهند؟

اگر به هر دلیلی باک بنزین شما هوا گرفته باشد شما قادر نخواهید بود به میزان لازم سوخت گیری کنید و بنزین به خارج و بر روی زمین می ریزید.این موضوع اگر به صورت مکرر اتفاق بیفتد سبب خراب شدن منافذ موجود درون باک می شود و همواره شما با مشکل سوخت گیری روبرو هستید.اما این تمام موضوع نیست، اگر میزان تجمع گاز ها درون باک بنزین شدت پیدا کند، خطر آتش سوزی خودرو وجود دارد! بنابراین لازم است که به این موضوع رسیدگی کنید.

آیا نشانگر خاصی برای تجمع گاز در باک وجود دارد؟

متاسفانه هیچ نشانگری میزان گاز موجود در باک را نشان نمی دهد. اما می توان با بررسی کردن نشانه ها به میزان گاز باک پی برد. حتما برای شما هم این اتفاق افتاده است: باک بنزین خالی است و بنزین کمی داخل باک وجود دارد. اما با وجود خالی بودن باک، نمی توانید بنزین بزنید. در چنین مواردی باک هوا گرفته است و مانع از بنزین زدن می شود. ریپ زدن خودرو هم از جمله نشانه های دیگر تجمع گاز داخل باک است.

برای جلوگیری از هوا گرفتن بنزین چه کارهایی می توان انجام داد؟

برای جلوگیری از مشکلات مربوط به به هوا گرفتن بنزین، بهتر است رادیاتور خودرو را هرچند وقت یک بار بررسی کنید. این کار باعث می شود که از نشتی در سیستم جلوگیری کنید. سعی کنید سیستم خنک کننده را بررسی کرده و مایع درون آن را در زمان مناسب تعویض کنید. بررسی میزان آب موجود در سیستم، عملکرد فن ها و بررسی میزان گاز از جمله کارهایی است که می توانید برای جلوگیری از هوا گرفتن بنزین انجام دهید.

روش هواگیری باک بنزین

روش هواگیری باک بنزین

نخستین کاری که انجام آن عاقلانه به نظر می رسد، بررسی باک بنزین توسط خود شما و یا یک مکانیک معتبر می باشد. در صورت گرفتگی در لوله سوخت گیری و یا مشکلی در منفذ خروج گاز، با برطرف ساختن آن مشکل نیز مرتفع خواهد شد.اما راه حل سریع تر و البته نیازمند صبوری و حوصله بیشتری نیز در اختیار خواهید داشت. اگر به پمپ بنزین رفته و با باک بنزین خودروی خود به شکلی مواجه می شوید که بنزین زدن یکباره را پس زده و به اصطلاح هواگرفته است، می توانید به روش زیر مشکل را برطرف نمایید.

شما باید زمان بیشتری برای بنزین زدن خود اختصاص دهید. به این شکل که مقداری بنزین وارد باک کرده و سپس به محض آن که متوجه شدید بنزین به جای داخل شدن به باک، بیرون می ریزد؛ دست نگاه دارید. اکنون باید کمی مکث کرده و دوباره مقداری دیگر بنزین وارد باک کنید. این روند را باید تا جایی ادامه دهید تا باک بنزین خودرو پر شود.
احتمالا باید ۱۰ برابر زمان معمولی برای بنزین زدن وقت اختصاصی دهید!ممکن است بار اول موفق به پر کردن تمام گنجایش باک نشوید.اما با چند بار تکرار این حالت در چند وعده متناوب بنزین زدن، تقریبا هواگیری باک بنزین را با موفقیت پشت سر گذاشته و رفته رفته باک کاملا بنزین را به داخل خود راه می دهد.

توصیه های ایمنی هواگیری باک بنزین چیست؟

آموزش نحوه هواگیری باک بنزین

مهم ترین نکته ای که باید درنظر بگیرید، خاموش بودن خودرو است. در صورتی که هواگیری را در جایگاه های سوخت انجام می دهید، ماشین را خاموش کنید و از وسایل آتش زا مثل فندک و کبریت استفاده نکنید.
در زمان سوخت گیری داخل ماشین نروید. در چنین مواقعی، ممکن است دست یا لباس شما آغشته به بنزین باشد و اگر آن را به وسایل داخل خودرو بزنید، احتمالا جرقه و آتش ایجاد می شود.نکته دیگر جلوگیری از نریختن بنزین روی زمین است. در این حالت احتمال ایجاد جرقه و آتش سوزی وجود دارد. اگر راننده ای روی بنزین ریخته شده روی آسفالت ترمز بگیرد، گرمای شدیدی ایجاد می شود. این گرما هم باعث جرقه و آتش سوزی می شود.

چگونه بنزین بزنید؟

شاید فکر کنید که بنزین زدن نیازی به آموزش ندارد و همه می توانند بنزین بزنند. ولی فرایند بنزین زدن هم باید با رعایت نکات و اصولی انجام شود. برای بنزین زدن از نازل پمپ بنزین استفاده می کنید و سوخت را وارد باک ماشین می کنید. نازل طوری طراحی شده است که به صورت خودکار جریان بنزین را کنترل می کند
.یعنی اگر باک خودرو پر شود، دیگر بنزینی از نازل وارد باک نمی شود و جریان بنزین قطع می شود.هدف از این کار جلوگیری از مشکلات احتمالی پر کردن باک بنزین است. فراموش نکنید که بعد از ورود به جایگاه سوخت رسانی و بنزین زدن، ماشین را خاموش کنید. گرچه خیلی از افراد این کار را انجام نمی دهند و با ماشین روشن بنزین می زنند. اما در این حالت، احتمال آتش سوزی وجود دارد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.9 از 5 (17 رای)  

۴ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

محمد | ۴ ماه پیش
خب داخل پمپ که نمیشه با صبروحوصله اینجوری بنزین زد چون پشت سریها میان مارو میزنن باید یه گالنی یا چیزی رو پر از بنزین کنین ببرین خونه با حوصله باک رو پر کنین
0
3
Irani anlayin | ۶ ماه پیش
با سلام اگر کسی بتواند در این راه کمکم کند قدردانی میکنم
ماشین بحص هواگرفتن نیست حدود یک سال یک خط از آمپر پر نمیشد من هم با این کنار اومدم ولی الان به دو خط رسیده یعنی دو خط از باک پر نمیشود اگرهوامیگرفت تا حالا باید رفع میشد منم گفتم شاید باکم ضربه خورده فرورفتگی داره کم بنزین میخوره این طور هم نیست موندم چه کار کنم آمپر روشن من بیشتر از بیست لیتر نمیتونم بزنم
با تشکر
0
0
پاسخ ها:
حمید | ۵ ماه پیش
سلام داش:نشان بده به کیلومتر سازی :حتما اتصالی چیزی داره:دور موتور اینجوری دیدم ک یکی جلوتر بود مثلا درجا بجای عدد۱ روی ۲ بود:کیلومتر سازی میتونه درست کنه
1
1
شهرام | ۸ ماه پیش
من هیچوقت مشکل هوا گرفتن باک رو نداشتم تا اینکه امروز روی یک دست انداز بزرگ ماشین کمی به بالا پرت شد و بعدش مشکل هوا گرفتن باک پیش اومد. حالا باید چکار کنم؟ خودش درست میشه یا باید برم تعمیرکار؟
6
9

hits