دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
نحوه انتخاب و رسیدن به اهداف
4
زمان مطالعه: 6 دقیقه
برای اینکه بتوانیم به اهداف خودمان برسیم و زندگی ایده آل خود را بسازیم، باید به مسیر پیشرفت و ترقی وارد شویم. حال سوالی که ذهن مان را درگیر خود می کند، این است که چطور هدف مان را در زندگی انتخاب کنیم و به آن برسیم؟

یکی از مهم ترین موضوعاتی که در زندگی ما وجود دارد، انتخاب هدف مناسب است. برای اینکه بتوانیم به اهداف خودمان برسیم و زندگی ایده آل خود را بسازیم، باید به مسیر پیشرفت و ترقی وارد شویم. شرط لازم برای وارد شدن به این مسیر، انتخاب هدف و تلاش کردن است. حال سوالی که ذهن مان را درگیر خود می کند، این است که چطور هدف مان را در زندگی انتخاب کنیم و به آن برسیم؟

نحوه انتخاب و رسیدن به اهداف

برای پاسخ به این سوال باید تعریف جامعی را از هدف داشته باشیم و مراحل انتخاب یک هدف درست را بدانیم. در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه انتخاب و رسیدن به اهداف را بررسی نماییم.

تعریف جامع هدف

برای پاسخ به سوال هدف چیست باید بگوییم، موقعیت یا خواسته ای که ما برای رسیدن به آن تمام تلاش خود را می کنیم و با برنامه ریزی دقیق و کار مدون، هدف مان را به دست آوریم.

مراحل انتخاب هدف

همان طور که می دانید، روش های گوناگونی برای انتخاب هدف وجود دارد که ما به روش های اصلی آن اشاره می کنیم. شما عزیزان برای اینکه بتوانید راحت تر اهداف خود را اولویت بندی و انتخاب نمایید باید مراحل زیر را رعایت نمایید که این مراحل عبارت است از:

  • یادداشت تمامی هدف ها: شما در اولین مرحله باید تمامی هدف هایتان را در یک برگه یادداشت کنید. شما می توانید با تصویر سازی ذهنی از آینده تان، هدف های پیش روی خود را بنویسید. اگر قادر به تصویر سازی نبودید سوالاتی را از خود بپرسید، مثل، زندگی ایده آل من در آینده چگونه است؟، به چه چیز هایی دست یافته ام؟ و... . هر چیزی را که در خیال تان مشاهده کردید را یادداشت کنید. پس از آن چشمان خود را باز کرده و دقیق و واقع گرایانه تر به اهداف تان نگاه کنید.
  • اولویت بندی هدف های یادداشت شده: حال که منطقی و کاملا عقلانی اهداف تان را مشاهده کردید، باید از میان آنها، هدف هایی را انتخاب کنید که اولویت بیشتری را برای شما دارند. پس از اولویت بندی اهداف باید روبروی هر کدام، زمان رسیدن به آن را تعیین کنید. از بین اهداف منتخب، هدف هایی که مدت زمان کمتری زمان می برد به آن برسید را جدا کنید و در برگه دیگری آنها را بنویسید. از بین اهدافی که آنها را یادداشت کردید، یکی را به عنوان هدف اصلی انتخاب کنید.
  • قدرت بخشیدن به هدف های انتخاب شده: حال که هدف تان را انتخاب کردید باید به آن قدرت ببخشید تا در میان هدف های دیگر گم نشود. به عنوان مثال به آن فکر کنید و حس خوبی نسبت به آن داشته باشید.
  • برنامه ریزی دقیق برای رسیدن به اهداف: یکی از روش هایی که می توان به طور قطعی به هدف هایی که انتخاب کرده ایم برسیم، برنامه ریزی است. برنامه ای از کار های روزانه خود که به محقق شدن هدف تان کمک می کند را طراحی و اولویت بندی کنید. در آغاز این مرحله ممکن مسیر رسیدن به هدف برای تان کمی مبهم باشد و ندانید که باید از کجا شروع کنید؛ اما جای نگرانی نیست و فقط کافی است به دنبال یک الگو باشید.
  • اقدام و تلاش برای رسیدن به هدف: پس از برنامه ریزی باید به عمل کردن کار های روزانه تان اقدام کنید. این نکته را بدانید که تا وقتی که تصمیمی عملی نشود، نتیجه ای هم وجود نخواهد داشت. توجه کنید که در ابتدای مسیر ممکن است کار کردن و عمل کردن به برنامه ها برایتان سخت باشد و شما را خسته کند؛ اما شما باید در این لحظات به هدف تان فکر کنید و به جای افکار منفی، نگرش مثبتی را در خودتان به وجود آورید. همچنین سعی کنید از جملات انگیزه دهنده استفاده کنید. توجه داشته باشید که ذهن ناخودآگاه ما بسیار زرنگ است و به شما راه هایی را پیشنهاد می دهد که از زیر کار در بروید؛ اما شما با انگیزه و هدفی که دارید نباید از مسیر خود منحرف شوید.
  • بررسی پیشرفت در مسیر رسیدن به اهداف: شما باید پس از گذشت چند روز، پیشرفت در مسیر موفقیت تان را بررسی کنید. به عنوان مثال آیا به هدف تان نزدیک تر شده اید؟ چه کار های دیگری را برای نزدیک تر شدن به هدف تان باید در برنامه روزانه خود بیاورید؟

پس از بررسی و ارزیابی هدف تان باید به خودتان روحیه دهید و انگیزه بیشتری را در خود به وجود آورید.

توجه داشته باشید که موارد ذکر شده می تواند به شما در پاسخ به سوال چگونه هدف گذاری کنیم کمک بسزایی کند.

اشتباهات رایج در هدف گذاری

اشتباهات رایج در هدف گذاری

شما عزیزان باید توجه داشته باشید که هنگام انتخاب اهداف تان، اشتباهات رایج در هدف گذاری را مرتکب نشوید. این اشتباهات عبارت اند از:

  • مقایسه خود با دیگران: توجه داشته باشید که مقایسه بی جا خودمان با دیگران ممکن است موجب شکست و عدم موفقیت ما شود. به عنوان مثال فردی توانایی 60 واحد تلاش را دارد و فردی توانایی 80 واحد تلاش را دارد که این تلاش نتیجه تجربه و زمانی است که وی برای آن کار قار داده است؛ اگر در این شرایط فرد بخواهد خود را با دیگری مقایسه کند، قطعا خود را ناتوان می بیند و از هدف خود دلزده می شود.
  • تعیین اهداف غیر معقول و فانتزی: انتخاب اهداف غیر معقول همیشه شکست را در پی داشته است؛ چرا که فرد در این شرایط، توانایی های خود را در نظر نمی گیرد و به هدف گذاری می پردازد.
  • عدم اندازه گیری پیشرفت در مسیر موفقیت: برای رسیدن به هدف های بزرگ اگر خودمان را ارزیابی نکنیم که در کجای مسیر قرار داریم، ممکن است مسیر را اشتباهی برویم و زمان بیشتری را برای رسیدن به اهداف مان اختصاص دهیم.
  • تعیین اهداف منفی در زندگی: توجه داشته باشید که بدن ما به صورت طبیعی اهداف منفی تولید می کند. به عنوان مثال فردی برای اینکه جلوی دیگران تحقیر نشود با خود می گوید من فلان کار را می کنم. در چنین لحظاتی فرد همیشه ترس شکست خوردن را در دل خود دارد که شاید باعث شود به اهدافش نرسد.


این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.5 از 5 (4 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits