دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
میوه درمانی و ویتامین درمانی چگونه به سلامت بدن کمک می کند؟
1
زمان مطالعه: 12 دقیقه
میوه درمانی یک روش قدیمی و طبیعی برای درمان برخی بیماری ها و تسکین دردهای بدن است که در طب سنتی به آن توصیه می شود. برای آشنایی بیشتر با اثرات میوه درمانی با ما همراه باشید.

میوه درمانی در طب سنتی برای درمان هر دردی توصیه می شود و بسیاری از بیماری های گوارشی، پوست و مو و عفونی با میوه درمانی اصولی قابل درمان هستند. در این مطلب با اثرات میوه درمانی و خواص درمانی برخی میوه های زمستانی بیشتر آشنا می شوید.

میوه درمانی و خواص درمانی برخی میوه ها

طب سنتی میوه درمانی را تقریبا برای درمان هر دردی توصیه نموده و بسیاری از بیماری های گوارشی، پوست و مو و عفونی با میوه درمانی قابل درمان هستند. بیشتر افرادی که در فصل های سرد سال بیمار می شوند، به مصرف قرص های آنتی بیوتیک و مسکن روی می آورند. در حالی که در این فصول میوه های متنوعی برای درمان بیماری هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و … وجود دارد.

همچنین می توان قبل از بیمار شدن در فصل سرد از میوه درمانی بهره برد و با رساندن ویتامین ها و خواص میوه ها به بدن بدون نیاز به مسکن و داروهای شیمیایی زمستان را پشت سر نهاد. مصرف میوه تاثیر زیادی بر شیوه هضم مواد غذایی و سوخت ساز بدن می گذارد.

بر اساس پژوهش های صورت گرفته در این زمینه، مصرف میوه روند سوخت و ساز چربی، قند و پروتئین را در بدن افزایش داده و تاثیر بسیاری بر حفظ سلامت انسان دارد. به این ترتیب مصرف روانه میوه به همه افراد توصیه می شود. پژوهشگران میوه ها را به ۴ گروه میوه شیرین، اسیدی، غیر اسیدی و خنثی تقسیم بندی کرده اند.

همچنین عقیده دارند که هنگام مصرف میوه ها یا تهیه سالادهای میوه باید دقت داشت که از میوه های هم گروه استفاده بشود. به طور مثال برای تهیه سالاد میوه فقط از میوه های گروه شیرین استفاده نمایید زیرا استفاده از میوه های گروه های مختلف سبب بروز واکنش شیمیایی در بدن می شود و مشکلاتی را برای مصرف کننده به وجود می آورد.

میوه درمانی

خواص درمانی میوه ها ، میوه درمانی : میوه ها طبیعی ترین و مفید ترین منابع برای تغذیه انسان ها می باشند به این ترتیب گنجاندن آن ها در سبد غذایی روزانه خانواده، بسیار حائز اهمیت است. البته مهم است که موقع مصرف میوه ها به چگونگی مصرف، میزان و زمان استفاده آن ها دقت داشته باشید.

میوه تراپی چه تاثیراتی دارد؟

میوه ها سرشار از ویتامین و املاح هستند و در طب سنتی از خواص درمانی میوه ها برای بهبود بیماری ها یا پیشگیری از ابتلا به آن ها استفاده می شود. همه نوبرانه ها از ابتلا به بیماری های آن فصل پیشگیری می کنند. از این رو به مصرف نوبرانه های هر فصل بسیار تاکید شده است.

به طور مثال در فصل زمستان استفاده از میوه هایی مانند پرتقال، سیب، خرمالو و … در درمان یا پیشگیری از بیماری هایی مانند سرماخوردگی تاثیر زیادی دارد. در ادامه با اثرات میوه تراپی بیشتر آشنا می شوید.

۱. بهبود خواب

اگر از بی خوابی یا خستگی مفرط رنج می برید. زردآلوی رسیده مصرف کنید. مصرف این میوه با داشتن ویتامین های گروه ب، سبب بهبود بی خوابی، خستگی، گیجی و ناراحتی های عصبی و روحی می شود. البته مصرف بی رویه زردآلو سبب بروز اختلال در هضم مواد غذایی و منجر به اسهال می شود.

۲. بهبود سنگ کلیه و مثانه

افراد مبتلا به سنگ کلیه یا سنگ مثانه، می توانند با مصرف خربزه آن را درمان کنند. خربزه خاصیت ادرار آور داشته و به درمان این بیماری ها و دفع سنگ های کوچک کمک خواهد کرد. همچنین مصرف دانه بوداده خربزه نیز ادرار آور بوده و سنگ کلیه و مثانه را دفع می کند.

میوه درمانی چیست

۳. کاهش وزن

در صورتی که اضافه وزن دارید و به دنبال روشی طبیعی بری کاهش وزن هستید، میوه سیب را با پوست میل کنید. یکی از روش های مقابله با افزایش وزن و چاقی مصرف سیب با پوست است که کارشناسان تغذیه به آن تاکید زیادی دارند. این کار سبب شده قند خون برای تایمی بالا بوده و احساس سیری بیشتری نمایید و غذای کمتری بخورید.

۴. پیشگیری از سرطان

میوه خرما به خاطر داشتن منیزیم، کلسیم، فسفر و آهن یکی از ارزشمندترین میوه ها به شمار می رود که میزان قابل توجه منیزیم آن از بروز انواع سرطان ها پیشگیری می کند. خرما همچنین در پیشگیری از سرطان معده به جهت خنثی سازی اسید اضافی معده خیلی موثر و سودمند است. همچنین این میوه سبب تقویت شنوایی و بینایی می شود و دردهای کمر، مفصل و سیاتیک را تسکین می دهد.

۵. مقابله با افسردگی

پژوهش ها نشان می دهد مصرف روزانه یک عدد موز تاثیر بسیاری در حفظ آرامش، کاهش افسردگی و استرس دارد. این میوه حاوی تریپتوفان بوده و سبب افزایش هورمون شادی یا سرتونین در بدن می شود. افزایش سرتونین هم با افزایش آرامش و رفع افسردگی همراه است. به این ترتیب متخصصان تغذیه توصیه دارند که موز در سبد غذایی روزانه گنجانده شود.

مزیت خوردن میوه برای سلامتی

۶. جوان سازی پوست

استفاده از ماسک انواع میوه ها سبب جوان سازی پوست می شود. به طور مثال می توانید با میوه تابستانی هلو یک ماسک زیبایی تهیه کنید و پوست خود را شاداب و با طراوت نمایید. قرار دادن رنده شده هلو روی پوست صورت به مدت ۲۰ دقیقه به جوانسازی و نشاط پوست کمک خواهد کرد.

۷. افزایش وزن

نوشیدن روانه دو لیوان آب انگور سبب افزایش وزن می شود. به این ترتیب افرادی که می خواهند وزن خود را افزایش بدهند، روانه به همراه دو وعده غذایی ظهر و شب، دو لیوان آب انگور میل کنند تا به هدف خود نزدیک شوند. البته آب انگور برای درمان لاغری نیز توصیه می شود.
اگر این میوه همزمان با وعده غذایی میل شود سبب افزایش وزن و اگر در فواصل بین وعده های غذایی میل شود، موجب کاهش وزن می گردد.

خواص درمانی میوه ها

۸. پیشگیری از یبوست

کارشناسان تغذیه عقیده دارند که مصرف روزانه ۳-۵ واحد میوه از بروز ناراحتی های گوارشی بخصوص شایع ترین آن ها یعنی یبوست پیشگیری می کند. تغذیه نامناسب، عدم استفاده از سبزی و میوه در رژیم غذایی و همچنین کم تحرکی از دلایل اصلی بروز یبوست در انسان است.

میوه و سبزیجات به علت وجود فیبر و آب بسیار، سبب تحریک روده شده و به دفع مواد زیاد بدن کمک فراوانی می کند. دفع نامناسب یا عدم دفع به موقع مواد زاید، سبب تماس سموم با جداره مویرگ های روده شده که این موضوع بروز بیماری های مختلفی را به دنبال دارد.

۹. رفع بوی بد دهان

انجیر دارای انواع و رنگ های مختلفی است که همه حاوی ویتامین ب، آ، ث و آهن یکسانی هستند. بر اساس پژوهش های صورت گرفته مصرف انجیر به صورت خام و خشک سبب رفع بوی بد دهان و برخی بیماری های دهان می گردد. مصرف انجیر تازه از سویی حرارت بدن را کاهش داده و عطش را برطرف می کند.

همچنین این میوه سبب تعریق بسیار شده و همه سموم بدن را به این طریق از بدن خارج می کند. محققان بیان کرده اند مصرف این میوه پیش از مصرف غذا، اشتها را تحریک کرده و سبب پاکسازی کامل دستگاه گوارش می گردد.

اثرات درمانی میوه ها و شباهتشان به اعضای بدن

هریک از میوه ها شباهت زیادی به اندام ها و اعضای بدن دارند. از لحاظ میوه تراپی و طب سنتی، این میوه ها همه ویتامین، و املاح مورد نیاز بدن را تامین می کنند. با مصرف میوه ها سلامت این اعضا فراهم می شود.از جمله این میوه ها عبارتند از:

۱. انگور

این میوه شبیه کیسه های هوایی ریه می باشد. استفاده از انگور خطر ابتلا به سرطان و آمفیزم ریه را می کاهد. این میوه دارای موادی است که آسم های آلرژیک را کاهش می دهد.

خواص گردو

۲. گردو

گردو به مغز انسان بسیار شبیه بوده و غنی از امگا ۳، اسید فولیک، آنتی اکسیدان و ویتامین ای است که از ابتلا به آلزایمر و زوال عقل پیشگیری می کند.

۳. پرتقال

پرتقال، گریپ فروت و دیگر مرکبات ظاهری مانند غده های شیری انسان داشته و سبب سلامت سینه ها و غدد لنفاوی بدن می گردند. پرتقال و دیگر میوه ها مانع از گسترش سلول های سرطانی سینه می گردند.

۴. آواکادو

آواکادو به رحم شباهت بسیاری دارد. این میوه از هنگام شکوفه دهی تا تشکیل شدن هسته داخلی آن همانند جنین انسان ۹ ماه انتظار می کشد. آواکادو برای سلامتی اندام تولید مثلی خانم ها بسیار مفید است. پژوهش ها نشان می هد مصرف یک عدد آواکادو در هفته سبب تنظیم هورمون های بدن شده و از ابتلا به سرطان دهانه رحم و تولد زودرس پیشگیری می کند.

۵. زنجبیل

این میوه به معده انسان شباهت زیادی دارد. زنجبیل به فرایند هضم در معده کمک می کند. همچنین برای درمان تهوع، تسکین و بیماری های معده سودمند است.

۶. موز

موز به لبخند انسان شباهت دارد. در این میوه تریپتوفان وجود دارد که بعد از هضم به هورمون شادی یا عشق به اسم سرتونین تبدیل شده که این ماده خلق و خو را تنظیم می کند و باعث افزایش نشاط و شادابی در انسان می شود.

خواص میوه ها بر اساس رنگ آن ها

احتمالا برای شما جالب باشد که بدانید میوه ها و سبزی ها را بر اساس رنگ شان هم خواص درمانی خاص خود را دارند. طب سنتی عقیده دارد که رنگ های میوه ها نیز در خواص درمانی آن ها موثر است.

روش میوه درمانی

۱. میوه های به رنگ آبی و ارغوانی دارای مواد مغذی به اسم رسورانول و پرو آنتوسیانیدین هستند که دارای خواص زیر می باشند.

تقویت حافظه
بهبود سلامت افراد سالمند
کاهش رشد تومورها
تقویت سیستم ایمنی و سیستم گوارشی

۲. میوه های قرمز رنگ دارای موادی همچون لیکوپن و آنتوسیانین هستند که با خواص زیر همراه هستند:

کاهنده فشار خون
کاهش ابتلا به انواع سرطان
سلامت سیستم ادراری
بهبود عملکرد حافظه
کاهش کلسترول ال دی ای
تقویت بافت های مفاصل

۳. میوه های زرد رنگ حاوی مواد مغذی از جمله زاگزانتین و لوتئین هستند که خواص آن ها عبارتند از:

افزایش سطح انرژی
تقویت سیستم ایمنی
حفظ سلامت چشم ها

۴. میوه های به رنگ نارنجی نیز سرشار از کارتنوئید ها و زردینه می باشند که دارای خواص زیر هستند:

کاهش ابتلا به سرطان
تقویت سیستم ایمنی
کاهش گرفتگی عضله ها
کاهش ابتلا به بیماری های قلبی

۵. از خواص میوه های سبز رنگ نیز می توان به کاهش خطر ابتلا به سرطان، تقویت بینایی، کاهش فشار خون و تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد.

خواص درمانی برخی میوه های زمستانی

در طب سنتی به میوه درمانی توصیه شده است. در ادامه به خواص برخی از میوه های زمستانی اشاره می شود.

۱. انار

معروف ترین میوه فصل زمستان است که دو نوع ترش و شیرین با طبع متفاوت دارد. از خواص انار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تقویت قلب و کبد
درمان تهوع بارداری
درمان سرفه و درد گلو
شادابی پوست
رفع بوی بد دهان و درمان آفت دهان
اشتها آور و تقویت معده
استحکام لثه

میوه درمانی با ازگیل

۲. ازگیل

ازگیل نیز از میوه های فصل زمستان است که طبع سرد و خشکی دارد. خواص ازگیل عبارتند از:

درمان استفراغ
کاستن فشار خون
رفع تشنگی و عطش
رفع برفک دهانی
بهبود اختلالات قاعدگی
کاهش سرفه
بهبود روند گوارشی

۳. خرمالو

خرمالو میوه ای شیرین و با طبع گرم است که برای افرد سر مزاج خواص زیادی دارد. این میوه در فصل سرد سال به وفور دیده می شود و از خواص آن عبارتند از :

درمان یبوست
بهبود سرفه های شدید
کاهش دردهای قاعدگی
کنترل فشار خون
درمان سکسکه

۴. پرتقال

پرتقال یکی از محبوب ترین میوه های زمستان است که افراد زیادی طرفدارش هستند. این میوه طبع و سرد داشته و حاوی ویتامین سی فراوانی است. از جمله خواص پرتقال عبارتند از:

برطرف کردن تشنگی و عطش
بهبود یبوست
درمان و پیشگیری از سرطان
کاهنده فشار خون
پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی
بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا

تغذیه سالم

چند نکته مهم در استفاده از میوه ها

موارد زیر را در استفاده از میوه ها به یاد بسپارید:

نوشیدن مخلوط آب هویج و پرتقال یکی از مضرترین ترکیبات غذایی است. مخلوط این دو میوه و مصرف آن سبب افزایش اسیدیته خون شده و در عملکرد کبد، و طحال اختلال ایجاد می کند.
مصرف هندوانه با سایر میوه ها سبب نفخ شکمی می شود.
مصرف لیمو و خربزه ترکیبی ایجاد کرده که سبب اختلال در تولید هموگلوبین خون شده و کم خونی به دنبال دارد.
بهتر است یک ساعت قبل از غذا میوه مصرف شود.
مصرف میوه هایی همچون آناناس، گریپ فروت، پرتقال، لیمو، خیار یا آب این میوه ها بهتر است یک ساعت بعد از صرف وعده غذایی یا یک ساعت قبل از مصرف غذا صورت گیرد. زیرا این نوع میوه ها کلسترول و اسید اوریک بدن را کاهش می دهند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits