دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
خطرات مسمومیت با گاز فسفین (PH3) چیست ؟ و چه بویی دارد ؟
5
زمان مطالعه: 2 دقیقه
اگر به تازگی در اخبار و گزارش ها در مورد مسمومیت با گازها چیزی شنیده اید باید بدانید که ذرات تشکیل دهنده ی این گازهای مسموم کننده از چیست؟! پس با ما همراه باشید تا با این نوع مسموم کننده ها آشنا شوید.

مسمومیت با گاز فسفین (PH3) ناشی از قرص برنج

قرص برنج که بنام های تجارتی Celphos و Quick Phos نیز نامیده می شود بعد از بلع در تماس با رطوبت دستگاه گوارش و حتی در تماس با رطوبت آتمسفر ، گاز خطرناک فسفین (PH3) آزاد می نماید. فسفین گازی است بیرنگ با بوی سیر و ماهی گندیده که میزان مجاز آن 0.3 PPM بوده و یک قرص سه گرمی آن 75 PPM گاز آزاد می نماید.

حداکثر تحمل انسان 100-190 PPM در یک ساعت است. 2000 PPM آن در ظرف چند دقیقه منجر به مرگ می شود.
اخیرا" مصرف این قرص در جوانان بقصد خودکشی شایع شده است.

مسمومیت با گاز فسفین

این گاز با اختلال و ممانعت از سنتز پروتئین سلولی عمل نموده و نهایتا" پرمابلیته دیواره سلولی را در برابر یون های حیاتی مسدود و منجر به توقف عمل سلولی می گردد. بدلایل ناشناخته این اختلالات بیشتر محدود به سلول های قلبی و ریوی و عروق انتهائی می باشد ضایعات پاتولوژیکی یاد شده در پاره ای موارد در کبد و کلیه نیز مشاهده می گردد.

حتماً بخوانید:
کشف پادزهر موثر درمان مسمومیت با قرص برنج!

کشف پادزهر موثر درمان مسمومیت با قرص برنج!

مسمومیت با قرص برنج و روش درمان آن قرص برنج یا آلومینیوم فسفید (AIP) که از آن برای ضدعفونی و حفاظت از دانه‌های غلاتی همچون برنج استفاده می‌شود و با…

در دو مورد بیمار گزارش شده مسمومیت اتفاقی و غیر عمد بدنبال استنشاق گاز فسفین رها شده در اتاق خواب آنان اتفاق افتاده است. موارد نادری از مسمومیت های اتفاقی با این گاز در نشریات پزشکی به نگارش درآمده است.

منبع : ابن سینا



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.6 از 5 (5 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits