دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
ملاسما چیست و چرا به وجود می آید ؟
0
زمان مطالعه: 6 دقیقه
ملاسما یکی از مشکلات رایج پوستی است که بسیاری از افراد از آن رنج می برند. با ما همراه باشید تا شما را با علل ایجاد ملاسما روی پوست آشنا کنیم.

ملاسما چیست ؟

ملاسما نوعی جوش قرمز است که روی پوست ایجاد می شود. این جوش ها به مرور زمان به لک های عمیق زرد یا قهوه ای تبدیل می شوند و باعث رنج افراد می شود. البته این نوع مشکل، اثری بر سلامتی ندارد اما بسیاری از خانم ها به دلیل وسواس، از آن شکایت دارند.

دلیل شکایت آن ها این است که ملاسما می تواند اثر زیادی روی زیبایی بگذارد و حتی اعتماد به نفس بسیاری از افراد را پایین می آورد. ملاسما عمدتاً با افزایش سطح ملانین در اپیدرم پوست ایجاد می شود.

این لک های پوستی ریز اغلب روی گونه ها، بینی و گردن دیده می شود اما گاهی در قسمت پشت و بازو نیز ظاهر می شوند. اما اگر ملاسما درمان نشود، به تدریج به نقاط دیگر بدن نیز گسترش می یابند.

آمارها نشان می دهد که 40% از زنان بالای 30 سال و 90% زنان بالای 40 سال از این مشکل پوستی رنج می برند. این آمارها حاکی از آن است که هر چقدر سن فرد بالاتر می رود، و پوست پیرتر می شود، ملاسما راحت تر و بیشتر ایجاد می شود.

لک ملاسما

ملاسما چگونه به وجود می آید ؟

انواع ملاسمای پوستی

به طور کلی سه نوع ملاسمای اصلی وجود دارد:

  1. ملاسمای سطحی
  2. ملاسمای عمیق
  3. ملاسمای ترکیبی

این دسته بندی بر اساس شدت ظاهر شدن ملاسما صورت گرفته است. متاسفانه ملاسما در افرادی که دارای پوست سفید هستند، ظاهر می شود و برای مدت طولانی روی پوستشان باقی می ماند.

اما نکته ی قابل توجه این است که اگر ملاسما به طور کامل درمان نشود، می تواند دوباره بازگردد و درمان را دشوارتر کند. اما اصلا نگران نباشید چون ملاسما خطرناک نیست و با استفاده از روش های مختلف می توانید آن را درمان کنید.

علل ایجاد ملاسما

عوامل مختلفی می تواند موجب ایجاد ملاسما روی پوست شود که در اینجا به ذکر تعدادی از آن ها خواهیم پرداخت. دلایل ایجاد ملاسما عبارتند از:

1. عوامل ژنتیکی علت ایجاد ملاسما

یکی از شایع ترین دلایلی که موجب ایجاد این عارضه ی پوستی می شود، عوامل ژنتیکی است. افرادی که ملاسما دارند، به احتمال زیاد والدینشان نیز ملاسما دارند. حتی ممکن است فرزندان آن ها نیز مبتلا به ملاسما شوند.

اما توجه داشته باشید که اگر به دلیل عوامل ژنتیکی به ملاسما مبتلا شده اید، باید زمان زیادی را برای درمان آن صرف کنید.

2. اختلال رنگدانه پوست عامل ایجاد ملاسما

رنگ پوست انسان به وسیله ی رنگدانه ی تیره ای به نام ملانین تعیین می شود. هنگامی که در تولید این رنگدانه ها اختلال ایجاد می شود، آن ها بیش از حد تولید می شوند و به طور ناهموار پخش می شوند.

به طور مثال نور خورشید باعث می شود که ملانین زیادی تولید شود و رنگ پوست تیره شود. به همین دلیل افرادی که وقت زیادی را در معرض نور خورشید می گذرانند، ملاسمای زیادی دارند.

علت ایجاد ملاسما

دلایل ایجاد ملاسما

3. علت ایجاد ملاسما: اختلال هورمونی

اختلال در تولید هورمون های بدن می تواند موجب ایجاد ملاسما شود. خانم ها در دوره های قاعدگی یا در دوران یائسگی تغییرات هورمونی زیادی دارند به همین دلیل ممکن است به ملاسما دچار شوند.

همچنین قرص های ضد بارداری نیز هورمون های بدن را به طور قابل ملاحظه ای تغییر می دهد و خانم هایی که مدت زمان طولانی از این قرص ها مصرف می کنند، ممکن است به ملاسما دچار شوند.

علاوه بر موارد ذکر شده، خانم ها باردار و کسانی که استرس زیادی دارند نیز ممکن است تغییرات هورمونی و در نتیجه ملاسما را تجربه کنند.

4. استفاده از محصولات مراقبت از پوست با کیفیت پایین

برخی از سفید کننده های پوست می توانند باعث ضعیف شدن و حساس شدن پوست شوند و در صورتی که فرد در معرض نور خورشید و گرد و غبار قرار گیرد، به سرعت دچار ملاسما شود.

پس یکی از علل ایجاد ملاسما، استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی است که امروزه در میان خانم ها جایگاه ویژه ای دارد و باید در انتخاب آن ها دقت لازم وجود داشته باشد.

5. ایجاد ملاسما در اثر کمبود مواد مغذی

پوست یکی از اجزاء حساس بدن است که به شدت تحت تأثیر تغذیه است. اگر رژیم غذایی شما کیفیت لازم را نداشته باشد و در آن از مواد مغذی استفاده نشود، پوست کسل و ضعیف می شود.

شما باید همواره به تغذیه خود توجه داشته باشید و از خوردن غذاهای چرب و نوشیدن الکل اجتناب کنید چون این مواد باعث آسیب به پوست می شوند و درمان ملاسما را بسیار سخت می کنند.

عامل ایجاد ملاسما

عوامل ایجاد ملاسما

6. کمبود خواب عامل ملاسما

خواب عاملی مهم برای سلامتی است. بدن در هنگام خواب ریکاوری می شود و انرژی می گیرد. پوست نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در هنگام خواب، بازسازی می شود. اما باید به زمان خواب نیز توجه داشته باشید.

دیر خوابیدن باعث آسیب رسیدن به پوست می شود. اگر خواب نامناسبی داشته باشید، پوست نمی تواند به خوبی بازسازی شود و در نتیجه این عاملی برای ایجاد ملاسما می شود.

7. عدم استفاده از ضد آفتاب مؤثر در ایجاد ملاسما

پرتوهای UVA و UVB دشمن پوست هستند. این پرتوها باعث تحریک پوست شده تا ملامین بیشتری تولید کند. اگر شما بدون استفاده از ضد آفتاب در معرض نور خورشید قرار بگیرید، به راحتی ملاسما تشکیل شده و به سختی درمان می شود.

8. از بین نبردن سلول‌ های مرده پوست عامل ایجاد ملاسما

یکی از راه های بسیار تأثیرگذار بر مراقبت از پوست، لایه برداری است. درواقع سلول های مرده بر روی پوست جمع می شوند و باید آن ها را از روی پوست بردارید. اگر این اقدام انجام نشود، سلول های مرده پوست را ضعیف و زبر می کنند و این فرصتی برای تشکیل ملاسما می شود.

9. خشکی پوست عامل ایجاد ملاسما

یکی دیگر از دلایل ایجاد ملاسما روی پوست، خشکی پوست است. برخی مشکلات و بیماری ها می توانند باعث خشکی پوست شوند و اه را بری ایجاد ملاسما هموار کنند. برای پیشگیری از چنین رویدادی بهتر است از مرطوب کننده استفاده کنید و آب کافی بنوشید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits