دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
بررسی تشخیص و علل ایجاد زگیل کف پا
0
زمان مطالعه: 4 دقیقه
زگیل کف پا به عنوان یکی از مشکلات پوستی، باید به درستی تشخیص داده شود. با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی درمورد تشخیص و علت ایجاد این نوع زگیل در اختیارتان قرار دهیم.

چرا زگیل کف پا به وجود می آید ؟

زگیل کف پا چیست ؟

زگیل های پلانتار یا زگیل کف پا، نوعی مشکل پوستی است که خطری ندارد. این مشکل جزئی است و نگرانی درمورد آن وجود ندارد. همه افراد ممکن است به زگیل کف پا دچار شوند اما اغلب در بین کودکان و نوجوانان دیده می شود.

گروهی از ورزشکاران که بیشتر به صورت پا برهنه در مکان های عمومی فعالیت می کنند مثل برخی از ورزشکاران از جمله رقصندگان، ژیمناستیک کاران و شناگران بیشتر به این مشکل مبتلا می شوند.

یکی از عواملی که می تواند سبب بروز و تشدید زگیل کف پا شود، سیستم ایمنی ضعیف بدن است که در آن بدن توانایی مقابله با ویروس به وجود آورنده زگیل کف پا را ندارد.

زگیل کف پا

چگونه به زگیل کف پا مبتلا می شویم ؟

چگونگی ابتلا به زگیل های پلانتار

زگیل ها واگیردار هستند و از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند. به طور مثال اگر فردی دارای زگیل کف پا باشد و بدون دمپایی به حمام وارد شود، نفر بعدی که به آن حمام می رود، ممکن است به زگیل کف پا مبتلا گردد.

البته میزان ابتلای افراد به زگیل کف پا متفاوت است. اگر فردی سیستم ایمنی بدنش ضعیف باشد، بیشتر مستعد زگیل است ولی اگر فردی سیستم ایمنی قوی داشته باشد، ممکن است حتی با لمس مکان آلوده باز هم به زگیل مبتلا نشود.

علت به وجود آمدن زگیل کف پا

نحوه ایجاد زگیل کف پا

علل ابتلا به زگیل کف پا

شاید این سوال ذهن شما را مشغول کرده باشد که چرا فرد به زگیل کف پا مبتلا می شود ؟ ویروسی که عامل ایجاد انواع مختلف زگیل است، ویروس HPV نام دارد. این ویروس بیش از 100 گونه دارد که انواع زگیل ها را به وجود می آورد.

نوع اصلی این ویروس که باعث ایجاد زگیل های پلانتار می شود، HPV-1 نام دارد. نوع 2، 4، 60 و 63 HPV از انواع غیر رایج این ویروس به شمار می روند. هنگامی که این ویروس از راه های مختلف وارد بدن می شود، سلول های اپیدرمی به سرعت تکثیر می شوند و زگیل را به وجود می آورند.

زگیل های کف پا به عنوان verruca شناخته می شوند. ویروس HPV بیشتر در سطوح مرطوب رشد می کند و حتی از شکاف های کوچک لایه های بیرونی پوسته اپیدرم که stratum corneum نام دارد نیز عبور می کند.

پس از اینکه ویروس وارد بدن شد و زگیل به وجود آمد، ممکن است برای چند هفته یا چند ماه متوقف شده و گسترش نیابد. همانطور که گفته شد، ویروس HPV در جاهای مرطوب رشد می کند پس افرادی که پاهایشان مدام عرق می کند و یا به طور مرتب در معرض سطوح مرطوب مانند کف اتاق هستند، بیشتر مستعد زگیل کف پا هستند.

راه های تشخیص زگیل کف پا

چرا زگیل های پلانتار ایجاد می شود ؟

تشخیص زگیل های پلانتار

تشخیص زگیل کف پا معمولا بسیار راحت بوده و از روی ظاهر شناسایی می شود. اما در برخی موارد پزشک مقداری از نقاط رشد یافته را برمی دارد و محل را از نظر وجود نقاط سیاه در بین بافت های فیبر بررسی می کند.

اگر پزشک تشخیص دهد که آن ضایعه پوستی به طور غیر عادی و گسترده رشد کرده است، ممکن است بیوپسی پوستی (تراشیدن) تهیه شود و به آزمایشگاه ارسال شود.

در آزمایشگاه نیز همه چیز بررسی می شود تا مطمئن شوند اختلالاتی مانند moluscum contagiosum، کارسینوم سلول سنگفرشی یا عارضه مربوط به سل معروف به verrucosa cutis نباشد.

درمان زگیل کف پا

آیا برای درمان زگیل کف پا نیاز به پزشک است ؟

چه زمانی به پزشک مراجعه شود ؟

زگیل کف پا برخلاف عقیده برخی افراد، در منزل درمان نمی شود و ممکن است دوباره بازگشت داشته باشد. پس مراجعه به پزشک لازم است. پس از مراجعه، زگیل ها در مطب با استفاده از روش های کرایوتراپی درمان می شوند.

البته در مواردی که زگیل کف پا شدید نباشد، پزشک کرم های مخصوص پا تجویز می کند و با استفاده از آن ها می توانید از شر زگیل ها خلاص شوید. اگر زگیل های پلانتار مزمن دیده شود، ممکن است پزشک شما را به یک متخصص پا ارجاع دهد.

در صورت داشتن مشکلات زیر حتما خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید:

  • دیابت
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • HIV یا ایدز
  • زگیل های قهوه ای یا سیاه سفت (می توانند سرطانی باشند)
  • زگیل های پلانتار یا زگیل کف پا که رنگ و اندازه آنها تغییر می کنند
  • ناراحتی شدید ناشی از زگیل
  • تغییر در راه رفتن



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits